"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La convocatòria de 2017 de l’Impost del Turisme Sostenible invertirà 65 milions en projectes majoritàriament mediambientals i culturals.

psm-pollenca | 25 Juliol, 2017 07:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible aprova el Pla Anual 2017, que estableix com a prioritats d’enguany l’adquisició o rehabilitació de patrimoni natural, històric i cultural, la diversificació econòmica i la millora del medi ambient i del cicle de l’aigua.

 El plenari de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible ha aprovat el Pla Anual per al període 2017. El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha explicat que el pla fixa com a objectius anuals prioritaris dels projectes que es finançaran a càrrec del Fons d’Impuls del Turisme Sostenible: l’adquisició o la rehabilitació de patrimoni natural, històric i cultural, la diversificació del model econòmic i la millora del medi ambient i del cicle de l’aigua.

Durant l’any 2017 l’Agència Tributària de les Illes Balears preveu recaptar, a compte de d’aquest impost, una quantitat aproximada de 60.690.000 euros. A aquesta recaptació s’afegirà el romanent de la liquidació definitiva de l’Impost del Turisme Sostenible per a 2016, que ha estat de 3.997.938,11 euros. Per tant, la convocatòria de 2017 està dotada amb un total de 64.687.938,11 euros.

 

Biel Barceló ha destacat que en 2 anys de vigència el nou tribut recaptarà prop de 100 milions d’euros: «Tenim una eina molt potent, que s’està aplicant amb total normalitat, que serveix per compensar la petjada ecològica, social i cultural de l’activitat turística, i amb la qual complim un dels principals compromisos dels #AcordsPelCanvi».

Una de les principals novetats de la nova convocatòria de projectes és la incorporació d’un sistema objectiu de taules numèriques per a la seva valoració. El gran nombre de projectes presentats a l’anterior convocatòria fa necessari comptar amb un sistema de puntuació que s’aplicarà sobre la memòria explicativa (en un 65%) i per fórmula (en un 35%).

El plenari de la Comissió ha aprovat també autoritzar l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) la gestió del Fons d’Impuls del Turisme Sostenible, és a dir, que l’ATB durà a terme l’avaluació, el seguiment i la informació de l’execució dels projectes aprovats.

El Consell de Govern del proper divendres dia 7 portarà a aprovació el Pla Anual que es publicaria al BOIB dissabte dia 8. A partir de la seva publicació, les diferents administracions públiques i les entitats que integren la Comissió podran presentar projectes fins el proper dia 4 d’agost.

La Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible està formada pel Govern, representants dels consells insulars, ajuntaments, sindicats, patronals, la Universitat i altres entitats socials, culturals i mediambientals, com ara el GOB o ARCA.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb