"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Una nova proposta per elegir senadors autonòmics més justa, coherent i vinculada al territori.

psm-pollenca | 28 Novembre, 2017 07:14 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca proposen que només s’hagi de votar una persona i que facin compareixences ordinàries.

 En el marc de la ponència que pretén modificar el reglament del Parlament a la qual s’ha estat fent feina els darrers dos anys, MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca, han fet una proposta conjunta en relació a l’article 189 que fa referència l’elecció de senadors autonòmics.

Les dues formacions polítiques han presentat una fórmula "més justa per a tots els grups parlamentaris", ha assenyalat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar qui ha recordat que el reglament actualment no diu exactament com s’han d’elegir els senadors, només que han d’obeir amb criteris de proporcionalitat tal com estableix l’Estatut. Fins ara s’ha funcionat amb un acord de la Mesa del Parlament. Els grups parlamentaris presenten una proposta de candidats i s’ha de votar conjuntament a la cambra, sense que es pugui fer un vot diferenciat. "És el que va passar en aquesta legislatura que s’havia de votar al senyor Antich i al senyor Bauzá. Això s’hauria de canviar", ha assegurat, Campomar.

La proposta de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca és que es votin igual que els/les vicepresidents/es i els secretaris i les secretàries de Mesa, que es du a terme una votació simultània de dos vicepresidents/secretaris i cada diputat o diputada només pot posar un nom. I surten elegits les dues persones més votades. El que permet que cada diputat o diputada només s’hagi de decantar per una persona, Una fórmula que compleix el criteri de proporcionalitat. "És una modificació molt més justa i que representarà millor, els diferents posicionaments i les diferents sensibilitats dels diputats i diputades i amb més proporcionalitat. El reglament ho hauria de definir no deixar-ho a un acord de Mesa", afirma la diputada ecosobiranista

Per la seva banda Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca explica que la proposta de les dues formacions dóna més llibertat i més coherent. "A la passada votació els nostres grups haurien votat que no a què Bauzá fos senador. Alhora, assenyala Martí "el que volem és modificar el sistema perquè vinculi més al Congrés dels Diputats de les Illes a una Cambra a la qula la Constitució li assigna la funció de representació territorial".

Actualment les compareixences són molt esporàdiques i es fan a petició dels grups. MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca consideren necessari que a més de les que es duguin a terme a petició dels grups també "es faran de forma ordinària dins cada període de sessions perquè la relació sigui més constant i més en contacte amb la realitat territorial", comenta Martí.

També la modificació proposa limitar el temps a un màxim dues legislatures. I que tots els grups parlamentaris puguin expressar la seva valoració en sessió parlamentària respecte a les propostes que s’hagin fet, de manera que serà més transparent.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb