"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS per Mallorca veu la decisió del TC de suspendre la llei de protecció dels toros com un nou atac a la sobirania de les Illes.

psm-pollenca | 07 Desembre, 2017 10:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La portaveu de MÉS per Mallorca Bel Buquets ha mostrat la seva indignació per la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la llei de protecció dels toros. "L’estat espanyol està en contra de la nostra sobirania, tant a l’hora de desenvolupar lleis i com a l’hora de reconèixer el finançament que ens pertoca", ha assenyalat Busquets. Alhora la portaveu ecosobiranista ha assegurat que es posa de manifest com l’estat espanyol ni protegeix les persones ni els animals. "Considera inconstitucional que tothom pugui tenir les targetes sanitàries i ara també recorr aquesta llei. La formació ecosobiranista continuarà defensant la llei balears ja que les corregudes de bous tal com es desenvolupen ara no són cultura, són tortura", ha manifestat.

Busquets també ha lamentat la manca d’informació del TC per explicar els motius d’aquesta suspensió: "Estam a l’expectativa per veure què ha de dir el Constitucional. Per què considera maltractament quan es maten cans, o galla en bregues i vol protegir la mort del toro?".

"L’any 1992 el PP a les Illes va fer una passa endavant per regular les corregudes de bous, i nosaltres hem fet un bot cap al segle XXI. Volem superar l’època goyesca que encara pateix l’estat espanyol", assenyala Bel Busquets.

Des de MÉS per Mallorca es vol recordar que legislador o la legisladora no ha imposat mai cap regulació uniforme ni única sobre el desenvolupament de les festes taurines. En els anys noranta aquesta competència va passar a les comunitats autònomes per la part d’espectacles i nou comunitats autònomes ja han aprovat reglaments taurins: Aragó, Andalusia, Navarra, País Basc, Castella-Lleó, La Rioja, Castella-La Manxa, Extremadura i Madrid. Tots els reglaments autonòmics regulen, i en alguns casos modifiquen, el reglament estatal, que recordem que és supletori, la supletorietat d’aquest reglament significa que només s’aplica quan no hi ha norma autonòmica. Aquí a Balears no hi havia norma autonòmica i la va fer el Parlament a través d’una llei, és a dir, oberta al debat i oberta a la presentació d’esmenes.
Tots els reglaments autonòmics que hi ha, tots, ja han modificat substancialment el reglament estatal i s’ha fet per motius de benestar animal fins i tot encara que no hi hagi una competència expressa de benestar animal en el respectiu estatut d’autonomia.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb