"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La neteja dels torrents, en marxa.

psm-pollenca | 26 Desembre, 2017 08:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Govern inverteix més de dos milions d’euros en conservació i manteniment de torrents de les Illes Balears. Ja han començat les tasques de manteniment als torrents de sa Pobla, Muro i torrent gros de Palma.
 
 

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ja ha començat a fer actuacions derivades del nou contracte de conservació i manteniment de torrents que es durà a terme fins al 2019 i d’acord amb el qual s’estima que es podran fer nets al voltant de 500 km.

El contracte, per un valor total de 2.420.000 €, es divideix en cinc lots de 484.000 € cadascun. A Mallorca hi ha tres lots (Tramuntana, Central i Llevant) i es té previst intervenir en 284,32 km per un valor de 684.680 € en tasques de neteja i 515.320 € per obres. A Menorca es preveu fer 109,59 km i es dediquen 269.600 € a neteja i 130.400 € a obres. A l’illa d’Eivissa es faran 117,44 km, amb una despesa de 288.920 € per a neteja i 111.080 € per a obres.

Les tasques de neteja comprenen el desbrossament de la vegetació, la tala i la poda d’arbres, la retirada de la llera de material acumulat, de vessaments sòlids, residus, obstruccions i espècies invasores. En canvi, les feines corresponents a les obres de conservació, adequació i millora inclouen la reconstrucció i la reparació dels murs dels marges dels torrents i les obres de fàbrica, el condicionament i la protecció de talussos, la demolició d’estructures i tanques amb afeccions al domini públic hidràulic o la rectificació dels cursos de l’aigua, entre d’altres.

Els criteris que estableix la Conselleria de Medi Ambient a l’hora de fer les actuacions van en funció de la seguretat de les persones. Així doncs, es prioritzen les actuacions a torrents a sòl rústic propers a nuclis urbans, a creuaments de carreteres i ponts i a zones amb corbes tancades. Cal recordar que durant el 2017 s’ha fet feina als punts més conflictius, corroborats amb les inundacions de desembre de 2016 i gener de 2017, a més d’identificar els punts amb més risc, que són aquells per on es continuarà. Totes les peticions que arriben dels ajuntaments s’estudien i s’analitzen. De fet, el conseller Vidal ha assegurat que «el que es pretén és recuperar una roda de neteja amb l’objectiu que, al cap d’uns anys, la situació dels punts negres dels torrents sigui òptima. És millor dur a terme una feina regular, any rere any, que no fer una gran neteja un any i no tocar res durant els següents».

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb