"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

David Abril: "Ciutadans vol castigar la feina que es fa en el primer esglaó del sistema democràtic: els ajuntaments".

psm-pollenca | 13 Març, 2018 08:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les dones de MÉS per Mallorca destinaran a Casal Petit els diners de la vaga del 8 març.

 El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha criticat de forma contundent la proposta de Ciutadans. Abril ha recordat que només fa uns mesos, tant C’s com Podemos i PP varen votar junts al Congrés per permetre que els diputats i diputades puguin tenir el sou íntegre de parlamentaris i a més a més, compatibilitzar amb altres tasques remunerades, és a dir, acumular sous.

El portaveu ecosobiranista assegura que "la proposta de C’s està plantejada des de la desconeixença de la realitat municipal, on la majoria dels milers de regidors i regidores d’arreu de l’Estat ni tan sols cobren per la seva dedicació, que en la majoria de casos és de moltíssimes hores. Ciutadans vol castigar la feina que es fa en el primer esglaó del sistema democràtic, els Ajuntaments". Abril pensa que tothom que vulgui arribar més amunt a la política hagués de passar primer per un municipi, saber de prop quines són les necessitats i les demandes de la ciutadania.

 

 

Des de MÉS per Mallorca som partidaris de limitar l’acumulació de càrrecs i sous, i de limitar mandats, i així ho establim al nostre règim intern, on per exemple, limitam les dietes i l’acumulació de sous, i on establim clarament que no es poden ocupar dos càrrecs públics remunerats a dues institucions diferents, amb l’excepció justament dels batles/ses i regidors/res de municipis de menys de 20.000 habitants, "perquè és absurd que un regidor d’un municipi petit a l’oposició, per exemple, i que potser només té un plenari del seu Ajuntament cada tres mesos, i ni tan sols cobra, no pugui ser diputat", ha afirmat Abril.

Per això la proposta de C’s, MÉS per Mallorca la situa més en el camp de la demagògia populista que en el de l’ètica o la racionalitat democràtica, i hi votarem en contra. De fet, volem recordar que on sí hem regulat la incompatibilitat és en el Parlament de les Illes Balears, on aquesta legislatura es distingeix entre dedicació completa i dedicació parcial, i els diputats/des han hagut de renunciar al sou complet de parlamentari si s’havien de dedicar a altres feines, mesura amb la qual hem estalviat més d’un milió d’euros als contribuents.

8 de març

Tal com vàrem anunciar el 10 de febrer MÉS per Mallorca s’ha sumat a la Vaga Feminista, i participarà en tots els actes de defensa d’un 8 de març més feminista que mai. Les dones que exerceixen com a càrrec públic de MÉS secundaran la vaga, i la part del seu sou que es descompti es convertirà en una donació al Casal Petit, una entitat que destaca per la seva feina i el seu suport amb les dones que han exercit o exerceixen la prostitució i les que han estat víctimes de tràfic per a explotació sexual.

"Aquest dia, als homes ens toca fer més feina, perquè la vaga és de treball, de cures i d’estudi, i això vol dir -i parl també pel meu cas-, que molts èxits que assolim els homes en la nostra carrera no serien possibles si els forats que deixam a la nostra part de conciliació no fossin coberts per la tasca invisibilitzada de les dones", ha afirmat David Abril.

"S’han fet passes importants, i si hem avançat, és gràcies al feminisme, però les dades de la violència de gènere, de bretxa salarial, de discriminacions a la feina i a altres àmbits tant públics com privats, la cossificació de les dones a la publicitat i els estereotips socials, o les recents decisions de jutges masclistes, demostren que la lluita feminista és més vigent i necessària que mai, i per això no podem entendre que PP, C’s i PI no donin suport a la campanya mundial per la vaga feminista: és una qüestió de respecte", ha conclòs el diputat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb