"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Complim una demanda històrica: la integració tarifària ja és una realitat.

psm-pollenca | 02 Octubre, 2018 07:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Noguera: “La transformació de Palma només s’entén amb més mobilitat sostenible, l’impuls del transport públic i buidant la ciutat de cotxes”.

 Complim una demanda històrica: a partir d’avui ja podem utilitzar la targeta ciutadana per anar en metro i en bus. Precisament, avui s’ha presentat la integració tarifària entre les xarxes de l’EMT Palma i TIB en un acte al qual hi ha assistit el batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el Director general de Mobilitat, Jaume Mateu, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, la directora de mobilitat, Patricia López, i els gerents del Consorci de Transports de Mallorca, SFM i l’EMT, Maarten van Bemmelen, Mateu Capellà i Mateu Marcus.

A partir d’avui, les persones usuàries dels serveis de bus de l’EMT podran utilitzar també la Targeta Ciutadana per a viatjar amb la línia 1 del metro (Palma-UIB). Els usuaris principals són totes aquelles persones que estudien, treballen o viuen en una de les zones que entren dins del recorregut de la línia de metro (Jacint Verdaguer – Son Costa – Son Fuster – polígon Son Castelló – Son Sardina – UIB) i que ja tenen la Targeta Ciutadana.

La Targeta Ciutadana funcionarà igual que en la xarxa EMT i, per tant, els descomptes seran segons els mateixos perfils d’usuari. Així, quan s’utilitzi com a targeta moneder, el descompte que s’aplicarà del bitllet senzill dependrà del perfil de l’usuari (Resident, No resident, Menors 5-14 anys , Menors 15-16 anys, Estudiant, Família nombrosa, Carnet Verd, Carnet Gran A, Carnet Gran B). Pel que fa als abonaments només seran vàlids dos tipus, els de viatges il·limitats durant 30 dies per a resident i per a estudiant i universitari. L’usuari té un transbordament gratuït entre el bus EMT i el metro, sempre i quan es realitzi dins dels 90 minuts següents a la primera validació de la targeta.

L’ús de la targeta ciutadana al metro representa la primera passa de la integració tarifària entre les dues xarxes de transport públic de Mallorca, l’EMT i el TIB (bus interurbà, tren i metro). L’objectiu de la integració és facilitar la possibilitat d’intercanviar de mode de transport emprant les targetes actuals, la ciutadana i la intermodal. Precisament, és una aposta per a faciltiar l’ús del transport públic. Noguera ha insistit que “la transformació de Palma només s’entén amb més mobilitat sostenible, l’impuls del transport públic i buidant la ciutat de cotxes”.

El procés d’integració identifica dues fases. La primera, que s’inicia avui, és la implantació de la Targeta Ciutadana com a suport de títol de viatge vàlid en el servei de metro amb itinerari entre la plaça d’Espanya i la Universitat de les Illes Balears (Línia M1). La segona fase serà la implantació de la nova Targeta Intermodal en la xarxa de transport de l’EMT-Palma, fomentant els transbordaments entre les xarxes d’autobús urbana i interurbana.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb