"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Balboa: "El consum d’energia pels petits consumidors no pot tenir un preu d’objecte de luxe"

psm-pollenca | 23 Setembre, 2018 10:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca valora positivament els anuncis energètics del govern central però reclama concreció i tenir en compte la insularitat.

 El Reial Decret que va aprovar el PP l’octubre del 2015 no permet al petit autoproductor vendre l’excedent d’energia generat amb facilitat i obliga a fer que les siguin companyies elèctriques les que atorguin el permís a les instal·lacions particulars. Per una altra banda, l’Impost al Sol suposa una barrera addicional al desplegament de l’autoconsum, perquè penalitza el consumidor simplement pel fet de generar energia. Segons vàrem denunciar des de MÉS, per Mallorca l’objectiu d’aquesta normativa la més restrictiva del món pel que fa a la regulació de l’autoconsum és minimitzar la pèrdua d’ingressos que per aquesta modalitat es podria causar a les grans companyies. "La nostra proposta de derogar aquest impost i promoure les energies renovables va ser aprovada pel Parlament. Ara valoram l’anunci, en aquest mateix sentit, de deixar sense efecte aquest impost de la ministra Ribera, però reclamam que es dugui a terme i no quedi en un simple anunci", ha assenyalat el coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa.

 

Balboa també ha manifestat la seva preocupació perquè es demori un autèntic canvi de dalt abaix del sector energètic. "És urgent una reforma estructural. El consum d’energia pels petits consumidors no pot tenir un preu d’objecte de luxe", ha dit l’ecosobiranista, qui ha incidit en la condemna que pateixen els ciutadans que han de fer front a unes factures amb preus cada vegada més elevats i que no tothom pot assumir.

La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha reclamat que les propostes del govern de Sánchez tenguin en compte les Illes Balears. "La nostra realitat insular exigeix unes ajudes específiques per promoure les renovables a les nostres illes, com ja ha tengut Canàries", assegura.

Busquets, ha recordat la feina capdavantera que ha fet l’actual govern, coordinada per Joan Groizard. "Hem destinat més de 5 milions de € a línies d’ajuda perquè llars, empreses i administracions posin plaques solars. Hem apostat per cobrir infraestructures públiques del mateix govern - com ara els hospitals d’Inca o Son Llàtzer, els instituts de Llucmajor o Artà, o les depuradores de Pollença o cala d’Or", ha assegurat. L’ecosobiranista també ha fet menció als préstecs en bones condicions perquè PIMEs puguin posar-se plaques, a la desgravació a l’IRPF de fins al 50% per inversió en plaques a l’habitatge habitual i a la simplificació de la tramitació administrativa amb una "finestreta única" telemàtica.

D’altra banda, des de MÉS per Mallorca també es destaca el potencial de creixement econòmic i de creació de llocs de feina del sector d’energia fotovoltaica, per això es reclama urgentment un canvi estructural autèntic, i no mesures que poden ser útils només temporalment.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb