"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Força de la Gent propicià el canvi.

psm-pollenca | 23 Octubre, 2018 08:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ara fa cinc anys érem als carrers dePalma a una mobilització històrica de suport a la comunitat educativa i també per dir prou a la política de retallades i menyspreu constant de Jose Ramón Bauzá. El seu Tractament Integral de Llengües (TIL) volia fer desaparèixer del sistema educatiu la nostra llengua i cultura, però una societat conscienciada i mobilitzada els hi va posar fre. Va ser la força de la gent la que va propiciar el canvi. És d’aquesta energia de la que neix el compromís de donar resposta al que els docents i les docents demanaven: derogar el TIL, tornar els drets i dotar els centres dels recursos necessaris i també poder establir amb les insticucions una relació de respecte i de diàleg.

Derogar el TIL i la Llei de símbols va ser una de les primeres accions del govern del Canvi, a més de sol·licitar la paralització de la LOMQE. I vàrem posar fil a l’agulla per recuperar vam tornar a convocar oposicions, el que ha permès que a final de legislatura hi hagin als centres públics 1.152 professors nous. Actualment tenim el nombre més elevat de professorat de la història de les Balears.

La recuperació dels drets del personal docent ha estat una altra de les prioritats, unes prioritats marcades dins l’Acord Marc amb els sindicats i que s’ha anat complint durant aquests tres anys. Entre d’altres mesures, s’han retornat els sexennis tant al funcionariat de carrera com al d’interinatge i s’ha retornat la paga extra, s’han augmentat les beques menjador i s’ha fixat una baixada d’hores lectives per al professorat de secundària, FP i EPA.

Una fita important d’aquesta legislatura és que per primera vegada hem assolit l’objectiu de destinar 1.000 milions d’euros al pressupost d’educació. Un pressupost que d’altra banda hem augmentat any rere any. El nostre compromís també incloïa la baixada de ràtios, sobretot a infantil, i així ho hem fet: a un 82% del total de centres tenen menys de 22 alumnes per aula a 4t d’educació infantil i un 99 %, menys de 25. També hem posat en marxa un pla d’infraestructures educatives i, cal remarcar que des d’inici de legislatura s’han multiplicat per quatre la inversió en rehabilitació i millores als centres educatius, el que signnifica més de 560 obres majors i menors fetes al 80% dels centres educatius de les Balears.

Hem apostat, a més, per la innovació a les aules i la formació professional, àmbit en què hi hem invertit recursos i esforços per oferir més varietat i qualitat. I hem potenciat la igualtat en tots els àmbits educatius: amb el pla d’acció contra el bullying hem reduït en més d’un 10% els casos. També hem posat en marxa el protocol trans i el de detecció d’altes capacitats, que ens ha convertit en referència arreu de l’Estat. Som conscients, però, del camí que encara ens queda per fer per a què el nostre sistema educatiu sigui referent i segueixi formant persones amb consciència crítica.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb