"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Centre Forestal de Menut es reforma amb un nou punt d’informació i sala de formació.

psm-pollenca | 09 Gener, 2018 12:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El nou impuls consolida el CEFOR com el centre de referència del món forestal a les Illes Balears.

 Les dependències de la finca pública de Menut acullen un centre d’informació forestal del paratge natural de la Serra de Tramuntana gràcies al nou pla d’usos que s’ha dissenyat per aquest espai i que pretén potenciar el Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR) com a centre de gestió forestal dins el paratge natural i així possibilitar als propietaris de la Serra que puguin fer consultes i gestions en aquest centre d’informació i gestió.

Aquest dematí, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat pel gerent de l’Institut Balear de la Natura ( IBANAT), Joan Ramon han visitat el nou centre, els quals s’han congratulat de la nova finalitat dels diferents espais, ja que segons Vidal, “ fins ara hi havia sales tancades i del qual s’havia fet un ús particular, ara la formació i la investigació tenen més protagonisme en aquest lloc emblemàtic.”

A la planta baixa s’ha habilitat un punt d’informació que tindrà la incorporació d’un informador nou de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i que podrà atendre, entre altres funcions, totes les comandes de compra de planta autòctona que es produeixen en el viver forestal, així com les visites a la caseta del bosc i a les cases de Menut.

A la resta de la casa s’han reservat espais pel capatàs del Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR), el tècnic del banc de llavors, els tècnics de Xarxa Forestal i els agents de medi ambient, així com dues habitacions per a investigadors, una segona aula de formació (l’antiga sala del Consell de Govern), un magatzem i una sala d’audiovisuals que completaran la nova reordenació de l’espai, fins ara sense utilitzar.

Durant el 2017 l’Ibanat va executar les obres de reparació de les teulades de les cases ja que es trobaven en mal estat i causaven desperfectes a l’interior de la vivenda.

Cal recordar que el passat mes d’octubre el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Forestals i Graduats en Enginyeria Forestal i del Medi Natural va decidir per unanimitat, la concessió del Diploma d’Honor d’aquesta institució al Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR).

El CEFOR està situat a la finca de Menut, a Escorca, i consta de centre de recepció i oficines, banc de llavors forestals de més de 200 espècies de les Illes Balears —que permet futures restauracions vegetals a qualsevol part de l’arxipèlag—, viver forestal, aules polivalents, centre de documentació forestal, jardí botànic, viver d’orquídies, xiloteca, i una aula d’interpretació del bosc. Aquest centre és un espai on es fa producció de planta autòctona, conservació de la diversitat forestal, sensibilització forestal, experimentació, control del material forestal de reproducció i formació.

La finca pública de Menut, una de les finques públiques forestals, propietat de l’Estat, amb més història de les illes Balears. Es va iniciar com a viver forestal l’any 1933 promogut pel Districte Forestal, òrgan dependent del Ministeri d’Agricultura. Les seves principals funcions són: producció de planta autòctona, conservació de la diversitat forestal, sensibilització forestal, experimentació, control del material forestal de reproducció i formació.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb