"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

II. Illes Sostenibles

psm-pollenca | 07 Abril, 2019 07:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

ECONOMIA
Finançament i infraestructures

1

Impulsarem un nou model de finançament autonòmic que reculli el principi d’ordinalitat i de la sobirania fiscal per a les Illes Balears.

2

Exigirem la supressió de la “Llei Montoro”, que permeti alliberar els 500 milions d’euros que tenen retinguts els ajuntaments de les Illes Balears i permetre inversions necessàries.

3

Reclamarem l’aplicació de la part fiscal del nou Règim Econòmic i Fiscal per a les Illes Balears que ha quedat pendent, així com les millores que es trobin necessàries.

4

Exigirem les inversions estatutàries pendents per a inversions ferroviàries, reconversió de zones turístiques madures i d’altres. També exigirem un increment de les inversions, via pressuposts estatals, que permeti el desenvolupament del Pla de Mobilitat de les Illes Balears, la implementació del nou model energètic, la depuració d’aigües, etc.

5

Impulsarem un model de cogestió aeroportuària i portuària, i que l’Estat aposti perun model descentralitzat, com els que tenen els principals països del nostre entorn. Ésfonamental per a la nostra economia tenir un major control sobre els ports i els aeroports, atès que són les principals infraestructures econòmiques de les Illes Balears en les qualsno tenim, ara per ara, capacitat d’incidència.

Sectors econòmics

6

Afavorirem els sectors econòmics que donin major valor afegit, que siguin capaços de crear llocs de feina de qualitat i que demandin major formació: empreses innovadores,empreses de base tecnològica, indústria cultural i creativa, indústria nàutica, turismesostenible, responsable i inclusiu, etc.

7

Avançarem cap a un model laboral turístic des de la perspectiva de gènere, basat adigni car el treball del sector turístic, a garantir la conciliació familiar dels treballadors i treballadores i a reduir l’abandonament escolar.

8

Promourem la recerca, la innovació, la creativitat i l’adaptació dels sectors econòmics a les noves necessitats dels usuaris i a les majors exigències mediambientals, especialment en residus i energia.

Economia social

9

Fomentarem, en el si de les administracions públiques, la utilització de serveis i productes inspirats en els principis del comerç responsable, les finances ètiques, l’economia circular i l’economia local, social i solidària.

Fiscalitat

10

Farem un estudi sobre el possible finançament d’una Renda Bàsica de Ciutadania, sobre la base de la creació d’un tipus únic d’IRPF a tot l’Estat i la seva distribució percomunitats autònomes. Seguirem l’experiència de Finlàndia i d’algunes regions d’Holanda en la manera d’implementar el finançament i l’aplicació d’una Renda Bàsica de Ciutadania.

11

Impulsarem la innovació i la inversió en sistemes productius més nets, per una part, mitjançant la concessió de deduccions i, de l’altra, amb la creació de nous impostos i taxes mediambientals que gravin les emissions de CO2 i altres gasos contaminants o d’efecte hivernacle, l’ús de combustibles fòssils, els residus contaminants i l’ús de bosses de plàstic.

12

Demandarem la reducció de l’IVA del 21 % al 10 % aplicat als serveis de reparació, de segona mà i de lloguer com a mesura contra l’obsolescència programada, per reduir la càrrega impositiva i el preu de les reparacions o de la reutilització d’articles, enfront de la compra de productes nous, a la vegada que incentivarem els fabricants perquè els seus productes siguin reparables i duradors.

Ocupació i pensions

13

Proposarem un acord per garantir la sostenibilitat del sistema públic de pensions i el seu augment, lligat com a mínim a l’IPC. Així mateix, proposarem crear un complement específic insular perquè les pensions que es cobren a les Illes Balears arribin a la pensió mitjana de l’Estat.

14

Reclamarem la derogació de la darrera reforma laboral del govern de Rajoy, que elgovern socialista de Pedro Sánchez ha plantejat reformar parcialment.

15

Aprovarem mesures per eliminar la bretxa salarial existent entre dones i homes.

16

Limitarem les condicions d’utilització dels contractes temporals i donarem incentius per convertir-los en inde nits, per tal de reduir la temporalitat i la precarietat en la contractació, així com donar una millor protecció social al treball x-discontinu, sobretot a les treballadores de la llar i al col·lectiu de les cambreres de pisos.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb