"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ensenyat: "Volem acabar amb amb l’especulació immobiliària"

psm-pollenca | 30 Octubre, 2019 08:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
MÉS per Mallorca presenta al parlament una Proposició No de Llei per revisar la fiscalitat sobre l’habitatge, especialment de les societats patrimonials

A instància de MÉS PER MALLORCA, el ple del Parlament debatrà dimarts una Proposició No de Llei (PNL) per instar al govern de l’Estat a revisar la fiscalitat que s’aplica sobre les SOCIMIs, (societats cotitzades anònimes d’inversió en el mercat immobiliari).Aquestes empreses, exemptes del pagament de l’impost de societats amb una bonificació del 95 % de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, van obtenir l’any passat uns beneficis fiscals de 12.662 milions d’euros. Una xifra "del tot desproporcionada", ha dit el portaveu de la formació Miquel Ensenyat, "si la comparam amb el pressupost (també de l’Estat en matèria d’habitatge: 500 milions d’euros". Per això, Més per Mallorca planteja la revisió fiscal i destinar aquests doblers a fomentar l’habitatge assequible.

 

El portaveu ecosobiranista ha assegurat que mentre l’habitatge públic constitueix una de les principals garanties de l’Estat de Benestar, "durant molt de temps les Administracions han mirat cap a un altre costat. La provisió d’habitatges no ha d’entendre’s com una qüestió de mercat sinó que constitueix un tema capital en el qual les administracions han d’intervenir directament i de manera coordinada. És més, de no actuar estaríem repetint els esquemes que van originar la pitjor crisi coneguda per diverses generacions”. El portaveu ecosobiranista també ha recordar que en el cas de les Illes Balears, el preu del lloguer s’ha incrementat un 40% en els últims 6 anys. “Urgeix no demorar ni dificultar per part de les administracions la creació d’habitatge social assequible”.

Durant la presentació Ensenyat també ha detallat que la proposta planteja instar al govern de l’Estat a modificar la coneguda com a Llei Montoro. Aquesta modificació permetria als ajuntament destinar el superàvit pressupostari i el consegüent romanent de tresoreria municipal a finançar programes d’habitatge públic assequible. "La política d’habitatge ha d’implicar als diferents estaments de l’administració i per això és necessari dotar els ajuntaments dels recursos per poder participar de manera directa". La proposta de MÉS per Mallorca també contempla instar al govern de l’Estat a articular les mesures necessàries per poder aplicar una major penalització de les accions delictives d’assetjament immobiliari.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb