"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

2020: Que està passant a Pollença?

psm-pollenca | 27 Juny, 2020 20:32 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

2020. Fa un any de les passades eleccions municipals i de la constitució dels nous ajuntaments. A punt d’entrar al mes de juliol, l’època més intensa de la temporada turística. I certament estam en una situació ben estranya. La resposta fàcil a la pregunta del títol es òbvia: Coronavirus. El coronavirus ho cobreix tot, i ho justifica tot. Fins i tot el que ha estat un primer any de legislatura perdut per a la gestió del nostre municipi. Podríem dir sense cap por a equivocar-nos que la pandèmia a salvat a l’equip de govern municipal d’haver de passar comptes d’un primer any de gestió amb nul·les aportacions pel poble.


Els primers «cent dies»

Els famosos primers «cent dies» que els actuals governants varen anunciar com a rompedors efectivament varen aportar importants novetats, però no varen esser les esperades. De les famoses 10 promeses pels 100 primers dies no en compliren ni una:

1-El PAC no es farà a Can Conill com prometeren

2-L’Ajuntament no va sortir de l’Agència de Disciplina Urbanística

3-No es va revisar la normativa turística del lloguer vacacional

4-No es va reformar la Plaça Miquel Capllonch ni el Carrer Formentor del Port

5-No es va fer res amb el bar Katy

6-No es va convocar cap concurs per rehabilitar el Cinema Capitol

7-No es va veure cap pla de xoc de neteja ni eliminació d’herbes

8-No es va fer cap aparcament al costat de la Gola

9-No es va començar cap pavelló cobert al Port

10-No es va constituir formalment cap Consell Consultiu de Joventut


En canvi sí que es varen aprovar dues mesures importants: la pujada de sous de batle i regidors fins a nivells rècord dins l’Estat Espanyol i la reducció de la democràcia municipal eliminant la meitat dels plens ordinaris.

També varem viure la primera dimissió dins l’equip de govern, en la persona de la número 2 d’Unió Mollera Pollencina, una dimissió sorprenent tan sols dos mesos després de les eleccions.


Els altres 265

Si els primers 100 dies foren la mostra de l’incompliment de promeses electorals, la pujada de sous i reducció de plens els protagonistes, podríem pensar que son coses «de polítics» que per descomptat ja se suposa que faran i que no afecten als ciutadans. Però en la resta d’aquest primer any hem viscut nombroses mostres de temes que sí afecten molt més directament a l’entorn dels ciutadans. D’aquestes mancances, incompliments i negligències no es pot culpar al COVID19, ja que l’estat d’alarma fou decretat a partir del 15 de març, data en la que la feina de l’hivern i la preparatòria de la temporada turística ja ha d’estar gairebé acabada.

Ha estat un hivern sense inversions municipals, no s’ha fet ni una sola obra significativa (en l’anterior legislatura el primer hivern es va fer la primera fase de la peatonalització del Port i la nova entrada per Can Morató).

Tampoc s’ha licitat la gestió de les platges a causa dels errors que va haver d’esmenar l’Ajuntament en la seva proposta a Costes. Aquest fet ens ha deixat enguany sense neteja de platges (oferint una imatge lamentable a aquestes alçades) ni una gestió global de les mateixes, que s’ha deixat en mans de particular en un campi-qui-pugui terrible.

Que dir de la resta de contractes? Ni un se n’ha licitat: Poda, socorrisme, neteja viària...

Es va viure un episodi impropi d’un Ajuntament con fou l’actuació inapropiada en el Carnaval del Port de Pollença que va fer-nos avergonyir com a poble impulsor de la igualtat entre homes i dones.

Evidentment no s’ha fet absolutament res respecte a fer una nova ordenança d’ocupació de via pública. Un tema que es vol deixar sense resoldre pels compromisos adquirits durant la campanya electoral.

Es va aprovar un Catàleg de Patrimoni igual al que es va voler aprovar la passada legislatura, amb la diferència que es varen desprotegir una sèrie d’edificis del Port de Pollença.

L’Ajuntament ha demostrat una preocupant falta d’iniciatives per tal de protegir a la població dels efectes del coronavirus, tant des del punt de vista medic com econòmic. Els serveis socials s’han vist superats sense que l’Ajuntament hagi posat els mitjans per poder atendre correctament a les persones. Fins i tot l'Ajuntament va organitzar una jornada musical que no va tenir en compte els possibles efectes a nivell de complir les condicions sanitàries i es varen provocar situacions de risc amb aglomeracions.

Per rematar-ho dues actuacions que agredeixen al patrimoni pollencí. Una foradant l’escalonada del Calvari per col·locar una exposició temporal d’escultures i l’altra instal·lant un punt verd en el cor de Pollença, la Plaça Major, al lloc que hauria d’ocupar un espai d’esbarjo, banys i bicicleters, tal i com va decidir la gent en un procés participatiu.En definitiva la inoperància municipal ja ens afecta directament a tots i cadascun dels ciutadans del municipi i l’actual govern a aquestes alçades ja ha acabat el crèdit dels governs novells (que tanmateix no ho era perquè ja varen governar al 2011-2015). O canvien actituds, o canvien persones o aviat caldrà exigir que es canviïn a ells mateixos perquè aquest poble no podrà suportar tres anys més de passes enrere.

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb