"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Llei d'Habitatges Turístics Vacacionals comença a mostrar les seves mancances

psm-pollenca | 28 Agost, 2006 14:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Només el 15% dels habitatges han sol·licitat la regularització

El PSM sempre ha manifestat el seu suport a l'activitat turística en els habitatges vacacionals, sempre i quant aquests cumplissin amb les normatives urbanístiques vigents, ja que es tracta d'una activitat que repercuteix els seus beneficis entre un ample sector dels ciutadans. En canvi ja varem manifestar que la Llei aprovada per PP i UM a instàncies de les agències oferia poques sol·lucions als particulars que fins ara llogaven un habitatge d'aquest tipus. La Llei bàsicament preten cubrir les espatlles a les agències i deixar les despeses i la responsabilitat en mans dels petits propietaris. Per això aquesta llei detalla molt bé qui pot comercialitzar (quasi impossible de manera particular, pràcticament s'obliga a passar per l'agència), qui ha de pagar impostos (el propietari) i es deixa a l'aire qui serà el culpable en cas de succeir una desgràcia (a la piscina, al les zones boscoses o rústegues de la finca, per desperfectes a l'edificació, etc...), desprenent-se alehores que davant un jutge el propietari en serà el responsable. Això és el resultat de permetre el lloguer de cases sense cèdula d'habitabilitat ni cumpliment de les normatives d'edificació vigents.

D'aquesta manera no és extrany que els propietaris se n'hagin desentés i no vegin avantatges en aquesta Llei per la que es va fer molt de renou i al final demostra que es va vendre molt de fum

Veure notícia del diari de Balears

Veure el text del Decret que desenvolupa la Llei

Comentaris

 

alerta

Joan Ramon Veterà | 28/08/2006, 19:25

El lloguer de vivendes de particular a particular, o de habitacions soles , o amb dret a bany i cuina, o amb amb dret a una sola d'aquestes peces, es una prectica que s'ha fet sempre i a tot el mon, amb visitants, turistes o gent amb menys recursos, i jo la he portada a la pràctica, tan en forma d'arrendatari en viatges que he fet, com d'arrendador, i pens que sempre que no hi hagui intermediaris, les dues parts en surten guanyant. Les autoritats, tan les autonòmiques com les municipals, no han sabut estar a l'alçada de les circunstancies quan es varen començar a fer vivendes ilegals amb l'unica finalitat: la de llogar-les, i posteriorment volguent regular il.legalitats, sense participar tampoc en ajudar als propietaris de les vivendes legals o legalitzables, donant carta blanca a les agencies. Tot es, per part de UM i el PP d'una caça de vots a lo bruto. Encara que aquest darrer partit no hi participa tant per no molestar massa als seus amics, els grans hotelers.
 

Explicació del vot

Pepe | 28/08/2006, 18:42

Totalment d'acord amb tot el plantejament, per això EU- EV va votar en contra d'aquesta llei, igual que el PSIB, però el PSM es va abstenir, per què no vareu votar en contra? Són molts de contradiccions.
 

No les interesa

Pouet | 28/08/2006, 16:36

No he estudiado mucho el tema, pero me llamó la anteción que el último Reglamento que ha aprobado el PP en desarrollo de la citada Ley, viene a facilitar, todavía más, esta práctica "empresarial". Los que quieran regularizar su situación lo tiene muy fácil, pero eso supone, claro está, tener que pagar impuestos por esta actividad. Considero que, ciertamente, se debería regular de una forma más prolija para garantizar un buen servicio a los que pagan, y bien, el alquiler de estas viviendas.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb