"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El BLOC considera una "vergonyós i immoral" que el govern en funcions de Cirer aprovi la urbanització de ses Fontanelles

psm-pollenca | 04 Juny, 2007 14:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Nanda Ramon apunta que "és fàcil preveure que tot aquest complex comercial i d’oci perjudicarà al petit comerç tant de la zona com de ciutat. La continua implantació de centres comercials està acabant amb el nostre model comercial i tant lligat al barris
31/05/2007  
El Bloc considera "vergonyós i immoral" que el govern en funcions de Cirer aprovi definitivament el complexe comercial i d'oci de ses Fontanelles, més tenint en compte que el PP ha perdut la majoria absoluta a l'Ajuntament de Palma. En aquest sentit, Eberhard Grosske creu que "una de les raons per les quals el PP ha perdut la majoria absoluta és precisament la prepotència i les males arts a l'hora de aplicar les seves polítiques. Pareix que Cirer no vol canviar la seva manera d'actuar".


Per la seva banda, Nanda Ramon, explica que "ses Fontanelles fou la zona humida més gran de Mallorca. Actualment, és l’únic indret, d’aquestes característiques, amb gran valor ecològic i florístic que queda a Ciutat. Darrera d’aquesta aparença de solar ple d’enderrocs i sense mes valor, es troba la colònia de Limonium barceloi, inclosa en el Catàleg Balear d'Espècies Amenaçades i d'Especial Protecció dins l’apartat d’espècies catalogades en perill d’extinció. Precisament pel seu valor ha estat objecte d’un Pla de recuperació (no aprovat) on estima que queda una població de 2.680-3.675 exemplars en 302m2. Aquesta és un àrea molt petita i per tant fàcilment vulnerable i per tant fortament amenaçada i que la qualificació de la zona d’espai lliure no és una garantia de protecció, sinó més bé tot el contrari.


Des del BLOC recorden que ses Fontanelles té una extensió de 325.937 m2 dels quals una part és vol destinar a espai lliure i una altre a la construcció d’un complex comercial i d’oci turístic, amb un aparcament per 3.000 cotxes. Segons Grosske, "tampoc no hem d’oblidar que aferrat s’està construint un aquàrium a un solar de 54.309 m2. Sense dubtes aquesta pressió és incompatible amb el fràgil equilibri d’un lloc d’aquestes característiques i és fàcil aventurar l’inicií d’un procés de degradació dels seus valors naturals. Així mateix, el cap de llista del BLOC recorda que "les zones humides estan reconegudes per la comunitat científica com a zones de màxima importància ecològica i per això fa anys que existeixen directrius nacionals e internacionals adreçades a la conservació d’aquests indrets".

Finalment, Nanda Ramon apunta que "és fàcil preveure que tot aquest complex comercial i d’oci perjudicarà al petit comerç tant de la zona com de ciutat. La continua implantació de centres comercials està acabant amb el nostre model comercial i tant lligat al barris. És difícil la supervivència dels petits comerciants quan des de les administracions s’aproven projectes que atempten d’una manera tal evident a les seves expectatives de poder mantenir-se".

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb