"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Plenari del dijous 27: 150.000€ més de deutes al 2006

psm-pollenca | 27 Setembre, 2007 15:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al plenari del dijous 26 es presentarà per a la seva aprobació un nou reconeixement extrajudicial de crèdit del 2006 per valor de 150.000€. Això significa que l'Ajuntament (recordem:PP-Ump+UM-Unpi, amb el PP dirigint Hisenda) al 2006 es va gastar 150.000€ més del que hi havia pressupostat, i aquests seran doblers que s'hauran de retallar al pressupostos dels anys següents. Haurien d'esser despeses ocasionades per imprevistos o causes de força major, pero entre les factures en hi ha de tan previssibles com els 142.000€ del conveni amb la Creu Roja(Àrea de Medi Ambient) per la vigilància de les platges o un sopar de Nadal per 616€. Aquest deute es suma al que ja existeix dels anys anteriors i als crètids que té l'Ajuntament. S'imposa l'austeritat i la racionalització de despesa perque laltra opció (la pujada d'impostos) no la volem ningú.

També s'hi presenta una iniciativa de la Plataforma Pro-Camins Públics Oberts per la recuperació de l'ús públic del camí del coll d'en Patró.

 

Comentaris

 

Llibertat d'espresió

Joan Ramon | 01/10/2007, 12:43

LA instància fou a rel d'una acutació de Toni que no va agradar a alguns "peperos" i que desenvoca en una moció per la tolerància i contra la llibertat d'expressió, crec i sinó almenys o semblava, la votaren a favor PP, UM, PSOE, PSM,UNPI i UMP, a la gent d'esquerra nacionalista aquest acord el deixa bocabadat i a Toni encarà més, d'aqui la seva instància.
Me la podries fer arribar?
Salut i República

 

Recordant

Pepe | 01/10/2007, 11:08

Per recordar a Toni Roig he triat aquesta instància que va presentar en maig a l'Ajuntament de Pollença

ADREÇAT AL SR. BATLE

Toni Roig i Sierra

EXPOSA

Que violar la fidelitat al referents identitaris d’un país, com la llengua, la cultura, etc., és ser un traïdor/a.

Que no equiparar la llengua catalana a la castellana amb els mateixos drets i deures pels habitants de les Illes Balears, és trair la nostra identitat.

Donar suport als que, Decret rera Decret, marginen el català i incompleixen la Llei de Normalització Lingüística són uns traïdors/es, així com també passar-se de socialdemòcrata a liberal en qüestió d’hores, és ser un traïdor/a i qualque cosa més.

Per altra banda, Senyors del consistori de l’Ajuntament de Pollença, jo, en cap moment vaig insultar ningú, ni vaig emprar l’expressió “putes forasters”.

Vaig començar l’actuació musical (pareix esser que no escoltaven) dient que, Pollença als anys seixanta i setanta, era un poble que guanyava a la resta d’indrets de Mallorca pel seu desenvolupament cultural. Record el seu gran nivell de músics, pintors (cal mencionar l’Escola Pollencina), poetes, escriptors, escultors, etc. Jo, aleshores adolescent, venia sovint i hi vaig fer un grapat d’amics, lluitant fort amb alguns d’ells contra la dictadura franquista.

També vaig donar les gràcies al Conseller de Patrimoni del Consell de Mallorca per organitzar una ballada amb tres grups de música tradicional, fet abans molt normal i ara poc corrent..

Quant als insults, veig que desconeixen el què és la Cultura Popular i Tradicional Mallorquina (tal volta coneixen més l’andalusa), concretament em referesc al que són “gloses de picat”. Una expressió poètica popular mai pot esser un insult, sinó una forma de lluitar i demostrar als poderosos, als que governen, que estan equivocats o fan les coses malament (corrupció per exemple). Convendria llegissin les cançons i poemes dels trobadors i joglars dels segles XIII i XIV i ens entendrien millor.

Tenim una forma de cantar les jotes que, sols amb instruments de percussió i la veu humana tot incorporant les gloses de picat, han fet ballar moltes generacions de mallorquins/es. Tot això és considerat pels músics que formam part d’Al-Mayurqa un patrimoni cultural rebut dels nostres avantpassats que no volem que es perdi, que no pot desaparèixer. Això es diu tradició, senyors regidors.

Quant a “La Feria de Abril” consider que és una forma de colonització i estic i estaré en contra de que arreli culturalment al meu i vostre país. Crec que els nouvinguts s’han d’integrar social, cultural i políticament, enriquint el nostre patrimoni, i no presentant alternatives foranes que fomenten la no integració. Això és el que vaig dir, tal volta no em varen entendre, o bé els ha interessat més donar crèdit a les informacions mal intencionades d’un nefast mitjà de comunicació escrit.

Senyor Batle Tomeu Cifre, no té la més mínima idea de les dificultats que tenim els grups de música tradicional. La gran majoria no tenim la música com a medi de subsistència, sinó que la nostra dedicació és per gaudir d’ella..

Els grups tradicionals, estam obligats a tenir en propietat un equip de so. Els Ajuntaments, si no fos així no ens llogarien; som productors dels nostres treballs discogràfics, els quals sempre són deficitaris.

Sap el què val enregistrar un disc? Sap el què val editar un CD? Sap quant de temps torbam en vendre mil unitats de CD’s? Sap les dificultats que té la distribució discogràfica de música en català? Ha tingut alguna vegada la curiositat de sebre quantes emissores de ràdio i televisió programen música i cançons en català? Podria fer-li moltes més qüestions com aquestes, i donada la seva actitud ja puc imaginar-me les respostes.

Senyor Tomeu Cifre: Al-Mayurqa és una associació cultural sense afany de lucre, tots els doblers que guanyam els invertim en treball discogràfic, equip de so, despeses de desplaçament, etc. Estigui tranquil, invertim els doblers públics guanyats amb la nostra feina, més dignament que moltes institucions públiques.

Senyor Batle, referent als mítings i eleccions, li diré que som defensor de la democràcia participativa. Els polítics com vostè fan que el poble perdi la confiança en les institucions. La participació ciutadana és alguna cosa més que dipositar el vot cada quatre anys donant un xec amb blanc als polítics. Participar en les decisions que ens afecten a tots, és un dret irrenunciable, i tan important és un partit polític com les associacions de la societat civil. Amb més participació ciutadana la nostra Illa ben segur no estaria tan degradada. Hauria de pensar que els polítics són elegits pel poble, el qual sempre és sobirà i amb dret a expressar-se lliurement. Els càrrecs que ocupen no són de la seva propietat.

Per acabar , el grup musical al qual pertany es diu Al-Mayurqa, que és el nom de Mallorca en àrab i en el nostre anagrama el tenim escrit en aquesta llengua, com a record a l’empremta que deixà a la nostra illa aquesta cultura i pel seu reconeixement. A més, l’any 2005 produírem un DVD en el nostre desè aniversari, “Tradició i Compromís”, el qual va ser subtitulat al gallec, eusquera, castellà i anglès. Com poden veure les altres cultures ens importen, però no podem consentir que la nostra sigui menyspreada i colonitzada.

Un poble que ha sabut conservar Els Cavallets, Les Àguiles, La Festa dels Moros i Cristians i la Davallada del Pi, mereix un batle i uns regidors amb un major coneixement cultural i major compromís amb la terra.

Donada la transcendència de les meves paraules el passat dia 22 d’abril en el transcurs de l’actuació d’Al-Mayurqa, els deman, per què no han presentat cap moció contra el Director General de Política Lingüística del Govern Balear D. Miquel Melià, quan va dir a l’Espai Mallorca de Barcelona. “exigir l’obligació de saber català, és com ser de la ETA”, és a dir, tots els que defensam viure en català som terroristes segons el Sr. Melià. Al meu entendre la duresa d’aquestes paraules dites per un representant del Govern Balear haurien de ser més motiu de reflexió i debat per aquest Ajuntament, que l’opinió expressada per un ciutadà.

SOL·LICITA

Que es faci extensiu el contingut d’aquest escrit a tots els Regidors del Consistori

Pòrtol a 8 de maig de 2007

IL·LUSTRÍSSIM BATLE DE POLLENÇA SR. BARTOMEU CIFRE

 

Toni Roig in memoriam

Joan Ramon veterà | 01/10/2007, 09:39

I que hem sap de greu d'haver d'escriure aquest títol!!
Toni Roig i Sierra, artista conscient i compromés , volges la sort per a la nostra nació que en naixessin mitja dotzena com tu!!

 

Lla bena abans de la ferida

Pepe | 30/09/2007, 11:44

La pujada d'impostos és segura,la pena és que aquest argument de l'austeritat i la racionalització de la despesa s'hauria d'haver utilitzat per votar en contra de les cinc dedicacions exclusives i de la pujada des sous al ple juliol.
L'únic partit que va votar en contra varen ser nosaltres, Alternativa EU-EV, mentre que el PSM va votar com la resta de l'equip de govern a favor.
Evidentment no hagués solucionat el tema econòmic de l'Ajuntament molt greu però èticament hagués estat el correcte.
També podeu fer aquesta reflexió a vostres companys regidors d'UM-UNPI que vàren gastar molt de duros no pressupostats.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb