"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Cala Carbó: El govern aprovarà la protecció definitiva

psm-pollenca | 08 Novembre, 2007 16:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després de 7 anys de lluita amb l'impuls des del començament del PSM, juntament amb altres organitzacions, com la Plataforma Cala Carbó No Té Preu, el Govern de les Illes Balears aprovarà la inclussió de Cala Carbó i els seus costers en la LLEI DE MESURES URBANÍSTIQUES adjunta a la Llei d'Acompanyament de Pressupostos, quedant desclassificat com a sòl urbà. Aquesta desclassificació comporta que és innecessàri el traspàs d'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença , optant per la desclassificació directa que sempre ha defensat el PSM.

Des del PSM volem agrair a tots aquells que durany anys han recolzat aquesta causa i molt especialment al nostre company Gabriel Vicenç, Conseller del Territori i Mobilitat, qui ha impulsat la redacció d'aquesta llei. Aquesta desclassificació és un dels punts que signàrem en el Pacte de Governabilitat per Pollença el passat mes de juny.

    

En la part negativa respecte de Cala Sant Vicenç s'ha de lamentar que s'ha començat a construir un dels edifics inclosos en la UNAC-33, Can Botana. La construcció d'aquests edificis comporta l'esbucament d'una de les cases més antigues de Cala Molins.

Les llicències concedides als edificis de la UNAC-33 es concediren la passada legislatura abans que s'aprovas l'adaptació del Pla General de Pollença al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT), pla que redueix l'edificabilitat i només admet unifamiliars quan el Pla General permetia més volum i plurifamiliars.

Comentaris

 

El Profesor Domínguez.

jrv | 14/12/2011, 21:03

Magdalena, el teu comentari me conforta, en el sentit que ja veus que el bon record del teu pare perdura també molt mes enllà de l'àmbit de la seva familia, i jo no soc l'únic, crec que tot els que ens varem poder beneficiar de la seva implicacio mes enllà del que era la seva obligació pedagògica no l'oblidarem mai. I som conscients que la seva tasca anirà mes enllà de les nostres vides, a travers de nosaltres arrela en els nostres fills i nets i en la societat que els envolta. I no me tinc a esforçar gens en escriure aquestes línies, és simplement la expressió del benefici de l'ensenyament rebut d'un mestre exemplar.
Una abraçada en el bon record compartit.

 

Profesor Dominguez

Magdalena Dominguez | 13/12/2011, 17:16

Benvolgut Joan Ramon- vetera-
Les ones d´internet,com les de
la Badia del PORT,m´han duit el bon record del meu pare en
la teva memoria.Ara ja fa cinc
anys.
Estic ben emocionada i sorpresa.Molt gratament ,sor-
presa.MIL GRACIES!!!
Magdalena Dominguez Ripoll

 

nom de carrers

Joan Ramon veterà | 12/11/2007, 19:23

He estat parlant aquests dies passats amb alguns antics companys meus de "l'escola del pósito", on varem anar a escola amb Toni Seguí, i l'opinió general es que no veuen massa clar que l'actual carretera de Formentor, dins el casc urbá del Port hagui de portar per sempre el nom del mestre citat.
Jo personalment no he tingut mai cap rencor cap a Toni Seguí, ans el contrari el recordo amb afecte i una certa simpatia, peró no crec que pedagogicament destacàs dins la mediocritat dels mestres que exercien els anys 50, 60 i 70, al contrari que el militar-mestre Enrique Dominguez. Els que varem anar amb tots dos podem testimoniar que aquest darrer si destacava damunt tanta mediocritat general.
Evidentment no se si el motiu de voler posar-li aquest respon als mérits com a mestre, que jo no els vaig veure, ja que Toni Seguí "Boccoritano" tenia altres facetes, com eren de poeta i una no massa encessa defensa de la llengua catalana, en una època en que aixó no era molt frequent i menys ben entes, tal volta aquest seria el motiu.
Peró, parlant amb ex- alumnes i ciutadans dels anys citats, hem diuen que molt menys justificat esta el nom de un carrer, per petit que sigui el carrer, a nom de Felip Cerdà, teatí i no se que mes, del que molts ex-alumnes en tenen records , o escabrossos, o de crueltat injustificada, i l'unic motiu de posar aquest nom ja dins el període democratic fou la relació de parentesc amb el batle del "Molinet", i els favors personals i tal volta motius de caire romantic de un regidor d'aquell temps, avui en dia funcionari de la conselleria d'ensenyament.
La questió es que aquest nom repugna a molts ex alumnes quan el llegeixen a la l'apida, i convendria reflexionar els noms abans de posarlos. I no veig que necessariament s'hagui de tenir l'obligació, a vegades hipócrita, d'haver de posar el nom d'un personatge local.
Per cert, molts de noms de navegants i ormeig mariner foren fets posar per Toni Segui, be dins la seva època de "alcalde pedaneo", be assessorant els "il·lustres" regidors d'aquella època afortunadament ja passada.

 

Opinió

Pepe | 11/11/2007, 23:01

Tomeu no és cert que només critiquem al PSM, el que passa com diu Garci és que la resta no tenen un blog i simplement, cosa per la que us felicit igual que per deixar posar comentaris sense filtres.
Per altra part estic d'acord en la teva idea d'eixamplar l'espai d'esquerres, una pena que no ho volguéssiu fer abans de les eleccions
La situació al govern o al consell no és comparable amb la de l'Ajuntament on el PSM no era necessari.

 

Llei important.

Joan Ramon | 10/11/2007, 00:50

Estid d'acord amb el plantatjament Tomeu.
Salut

 

Re: Cala Carbó: El govern aprovarà la protecció definitiva

Garci | 09/11/2007, 16:07

Hola companys. Perdoneu si no us han agradat les formes. Dic el que pens. Però xerr del PSM perquè és clar que té culpa, alomillor no tanta com UM o PP o PSOE, però que ha governat i que no ha mogut un dit. I xerr del PSM perquè aquest és el bloc del PSM i vos ho vull dir directament, per això el Bloc permet comentaris.
Estam d'enhorabona si aconseguim dur endvant el projecte de llei, però ja veim com se les gasta UM i un motiu més per no ser al Govern. El temps ens va donant la raó als qui creiem que amb UM no s'hi pot pactar i que hem de marxar.
La destrcció de Can Colom és un mal menor. Lo gros ve després: 38 apartaments i 5 piscines. Pensau fer-hi res? Tot per no aprovar a temps lo del POOT i el PGOU. I en això tothom que hagi governat en té culpa.
Se qui son els nostres amics i qui no. Els amics son els que fan més o menys els que creiem ben fet, els enemics els que no miren pel bé comú i destrueixen el medi. La majoria de crítiques van contra UM o PP, ho pots repassar, però l'actitud del PSM en aquest tema ha estat inexistent i en el tema laic crec que s'ha equivocat de bon troç.
Son opinions personals per la debat, no pensis que és un atac indiscriminat ni de ràbia, és debatre per entendres. Tot hauriem de dir el que pensam i saber rectificar, i per això s'han de dir les coses.

 

Reticències d'UM

Tomeu | 09/11/2007, 15:44

Jo crec que la llei s'aprovarà sigui amb una urbanització més o una urbanització manco. Y en cas que s'aprovi segur que Cala Carbó hi serà (a J.C.Rull li llevaran un problema de davant).
Si no el que caurà serà la participació del Bloc al Govern; no es poden permetre més renúncies.
Ara UM ha de repassar si la llei enfila qualque negoci dels seus i dir-hi la seva, ja que fa unes setmanes el Pacte li va aturar la seva iniciativa unilateral de Llei del Sòl.

 

Llei necessaria

Joan Ramon | 09/11/2007, 13:42

Jo trob que és una llei necessaria evidentment aquesta de la que parlam avui, però s'hauria de haver consensuat abans de sortir en Premsa i abans de Anunciarla el president Antich al Parlament.
I ja és veu qui s'hi nega, que podem esperar desprès de aquesta reaccio de UM?

 

Més sobre la desclassificació

Tomeu | 09/11/2007, 12:38

Jo no pretenc comparar la responsabilitat de ningú, perque ni el PSM ni EU son culpables de que es construeixi tant a Can Botana. El que no em sembla lleial es que cada cop que EU dona una passa en un sentit automàticament mira al costat i pega una troncada al PSM si no li fa costat incondicionalmenr, i en canvi no es diu res del PSOE, i poc de UM o del PP maldament tinguin una responsabilitat directa sobre el tema. Cada partit ha de fer el seu cap envant i pitjar desde la seva responsabilitat. Repetesc: el POOT no l'han sabut aprovar ni PSOE ni UM i les llicències les va donar el PP. No hi haurà governs més progressistes passant-se els votants entre PSM, EU i ERC, sino eixamplant l'espai i fent veure a la gent quins son els responsables (per les seves actuacions en els darrers vint anys) de la situació actual.
Per altra part el que ha fet UM tant al Govern com al Consell com a Pollença en la legislatura 2003-2007 té molts punts negres, pero tant el PSM com EU han consentit en pactar-hi per aconseguir assolir fites que si no no arribarien mai. O pensau que el PSOE i UM totsols s'aguessin plantejat mai una desclassificació com la que ara es planteja per Cala Carbó?

 

Opinió

Pepe | 09/11/2007, 11:52

Bon dia Tomeu.
Pens que tots ens alegram i hem lluitat per protegir Cala Carbó (Garci ha fet bastant de feina a aquest tema).
Estam ben informats hem fet molt de feina a aquest tema, cosa que altres no poden dir.
Amb l'aplicació del POOT de 1995 al solar de Can Colom només es podia fer un habitatge unifamiliar i no 13 apartaments com volem fer ara. Crec que difícilment els Coloms haguessin esbucat aquesta casa per fer només un altre habitatge unifamiliar.
Evidentment una manera d'evitar l'esbucament d'aquesta casa era com dius-la inclourer-la en el Catàleg Municipal d'Edificis Protegit. Però el que no pots fer és igualar la responsabilitat d'EU a la del PSM. EU fa anys que a Pollença era pràcticament inexistent (sense candidatura al 2003, amb un candidat de darrera hora i sense suport local a 1999...).
El PSM era a l'equip de govern de 1999 al 2003 i sempre ha tingut representació.
Jo estic a EU des del 2003 i des de la primera vegada que em varen avisar els veïns d'aquest tema m'he reunit amb ells, amb advocats, he presentat recursos, precs, preguntes al ple, m'he reunit amb el GoB i ara mateix m'en vaig a l'Ajuntament per seguir lluitant per evitar aquesta salvatjada. Què haveu fet vosaltres en aquest tema?
Tenim clar qui són els enemics d'aquesta terra, gent que fa o permeteix fer coses com aquesta(totalment evitable). Ja el vaig dir a la investidura d'en Joan no ens deixarem enlluernar per les sigles.
El PSM i la seva història no es mereix aquesta passivitat i aquesta subordinació a Joan i a UM.
Hauriau de repassar el que ha fet UM de 2003 a 2007 i amb qui varen pactar i tot el que ha significat per aquesta illa.

 

Un poc de seny

Tomeu | 09/11/2007, 10:34

Garci, pots llençar el PSM als peus dels cavalls i donar-li la culpa de tot, pero crec que és injust i demostra una gran falta de memòria.
Crec que podem estar contents de que finalment es protegeixi Cala Carbó.
Es trist, en canvi, que no s'hagi pogut salvar Can Colom, pero cal estar informats: la demolició de Can Colom era possible amb i sense POOT, la única manera d'evitar-la era inclourer-la en el Catàleg Municipal d'Edificis Protegits i a ningú(inclòs EU) se li ha ocurrit fer-ho en els 17 anys que fa que existeix aquest catàleg.
Crec que haurieu d'aixecar l'accelerador a l'hora de carregar contra el PSM i reconèixer millor qui son els vostres amics i qui els enemics.
El PSM no en té la culpa de que durant el govern del PSOE (1995) no s'adaptas el Pla General al POOT ni que no ho hagi fet en la passada legislatura. On era EU quan el PSM va començar a moure´s allà pel 1999 demanant la desclassificació de Cala Carbó? On era EU quan el PSM va aconseguir que llevassin al regidor d'urbanisme del PSOE per les seves pràctiques que ara sembla que ja hem oblidat? En 4 mesos de Govern progressista hi ha hagut renuncies per part del BLOC, pero ara que tenim en portes una llei com aquesta, no ens en podem felicitar? Cala Carbó, Muleta, Cala Blanca, etc. bé que s'ho mereixen.

 

Cala Carbó

Joan Ramon | 09/11/2007, 06:48

La proposta de Messures és molt bona, però ara fa falta el suport de PsoE i Um per dur endavant aquest projecte de Llei, esper que i siguí, si bé Cala Carbó no pareix que s'hagi de veuré afectade pels possibles retalls, seria bo primer aprovar-ho.
Si bé estam a una passa de protegir Cala Carbó.
Salut

 

Re: Cala Carbó: El govern aprovarà la protecció definitiva

Garci | 08/11/2007, 19:45

Gràcies per intentar aturar la destrucció de la cala. Gràcies per penjar-vos medalles i aplaudir la notícia de que Cala Carbó se salvarà. Gràcies pels esforços en el tema de la UNAC-33. Gràcies per les alegacions a aquest projecte, per fer front al regidor d'urbanisme, per intentar aprovar l'adaptació del PGOU al POOT. Gràcies per mirar per la terra i la cala.
3500 firmes poden moure un partit i aturar Cala Carbó. La destrucció de la Cala a can Botana sense firmes no val els vostres esforços.
Quina llàstima.
I xerr amb la ràbia que ara sent i sense comprovar si realment heu fet alguna cosa. Jo no he vist res. Si m'equivoc demanaré perdó. Sinó ho haureu de fer vosaltres.
Salut.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb