"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Intervencions de Pere Sampol al Senat

psm-pollenca | 22 Febrer, 2008 08:20 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest és un recull d'intervencions de Pere Sampol al Senat.

Finançament

Lléngua

Memòria Històrica

Patrimoni

Unitat per les Illes

Avui divendres, Debat a IB3 televisió a les 21,45h. Intervindràn: Pere Sampol, Unitat per les Illes; Antoni Garcies, PSOE; Maria Salom, PP i Marisol Ramirez, EU-Els Verds. Així i tot el PSM considera que el format del debat que han pactat els dos grans partits perjudica un contrast d'idees real entre totes les candidatures, deixant el protagonisme al debat a 2, PP-PSOE, que faran més envant; això suposa un dèficit democràtic i un arraconament dels partits més petits.

En aquest aspecte cal assenyalar que també a Pollença el PP i el PSOE han volgut tenir més presència que els altres en les tanques de cartells, reclamant el dret a ocupar-los proporcionalment als seus vots a les generals del 2004, reclamació inèdita fins ara al nostre poble.

Demà dissabte 23, a les 20,30h, Acte Central d'UNITAT a l'Auditòrium de Palma. Qui hi vulgui venir pot contactar amb en Miquel Àngel (626 862 464). 

Biel Barceló considera que les crítiques d'Antich a Pere Sampol estan "fora de lloc"

"La proposta d'Unitat per les Illes de signar un pacte pel finançament per part de totes les forces polítiques és pertinent i convenient per a tothom, Govern inclòs"
20/02/2008  
Biel Barceló, secretari general del PSM-EN, considera "totalment fora de lloc" les crítiques del secretari general del PSIB-PSOE i president del Govern, Francesc Antich, a la proposta llançada pel candidat d'Unitat per les Illes al Congrés dels Diputats i senador autonòmic, Pere Sampol, de signar un pacte pel finançament entre tots els candidats a les properes eleccions estatals de 9 de març. Barceló ha negat que aquesta proposta menystengui el Govern de les Illes Balears (com ha assegurat Antich), ja que "el sistema de finançament de les Comunitats Autònomes és una Llei Orgànica que s'ha d'aprovar pel Congrés, i per tant els diputats hi tendran molt a dir. La proposta d'Unitat per les Illes de signar un pacte pel finançament no és en absolut incompatible amb el fet que el Govern de les Illes Balears ha de presentar per la seva banda una proposta al Govern de l'Estat en matèria de finançament. Ans al contrari, un pacte polític pel finançament seria no només pertinent, sinó també molt convenient per als interessos de tota la societat balear, inclòs el Govern presidit pel mateix Antich, perquè, si totes les forces polítiques d'aquest país anam unides al Congrés, tant el Govern com els parlamentaris de les Illes Balears tendran molta més força per fer valdre els seus arguments i aconseguir un sistema de finançament que no ens perjudiqui. Hauríem de plantejar les nostres reivindicacions davant del Govern de l'Estat tots junts. El que no hauríem de consentir és que hi hagi candidats que justifiquin el maltractament històric que han patit les Illes Balears, i menys encara que això es fes des del nostre Govern". D'altra banda, el secretari general del PSM-EN ha recordat que el Govern encara no ha pactat cap proposta pel que fa a la revisió del sistema de finançament.

A més, Biel Barceló ha rebutjat les acusacions de deslleialtat llançades des del PSOE a Pere Sampol: "Pere Sampol va ser elegit senador autonòmic per totes les forces polítiques del pacte de Govern de la mateixa manera que Francesc Antich va ser elegit president amb els vots de les mateixes formacions, tant l'any 1999 com l'any 2007. Naturalment, Francesc Antich fa campanya pel PSOE (ara i el 2004, com a cap de llista), de la mateixa manera que Pere Sampol fa campanya ara per Unitat per les Illes".

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb