"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Assamblea de l'Agrupacio de Pollença

psm-pollenca | 11 Març, 2008 08:38 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dimecres 12, al les 21,00h. A l'Estudi d'en Toni Marquet (Carrer Albeguins).

Tractarem dels actes d'Abril de República, del plenari i, com no, de les passades eleccions.

Vos hi esperam.

(13/03/2008). Resum de l'Assamblea, entre d'altres es tractaren el següents assumptes:

- Es va debatre la participació del PSM en els actes d'Abril de República, en els que el partit participarà com cada any donant-li suport i organitzant alguns esdeviments. També s'informà, per part del company Biel Cerdà, de la participació de l'Ajuntament en aquests actes, a través de l'Àrea de Cultura. 

- Es va exposar la penosa situació econòmica en que es troba l'Ajuntament, deprés de que a la passada legislatura es confeccionassin els diferents pressupostos de manera fictícia. Les conseqüències que aquesta enginyeria contable té a dia d'avui encara només es coneixen parcialment en forma de crèdits i deutes extrajudicials, pero encara poden sortir a la llum molts més forats econòmics i sense cap dubte afectaran a la programació d'activitats de l'Ajuntament.

- Es donà compte de les gestions realitzades respecte de la presentació d'una moció de la Plataforma Pels Camins Públics Oberts: Es presentà la moció a l'Ajuntament i es negocià amb l'Equip de Govern l'aprovació del Catàleg de Camins el més ràpidament possible (pendent de la contractació d'un arquitecte per part de l'Ajuntament).

- Es va debatre la situació de La Font, on actualment s'edifiquen habitatges amb llicències antigues encara en vigor (actualment la concessió de llicències està suspesa). Es donà compte de les gestions realitzades amb la Conselleria d'Ordenació del Territori per evitar que es puguin concedir noves llicències als terrenys de la part alta de La Font.


El PSM-EN assumeix la responsabilitat de "repensar i refermar" l'espai del nacionalisme progressista en reconèixer el "mal resultat" obtingut per Unitat. Biel Barceló afirma que els nacionalistes exigiran el compliment dels compromisos adquirits per PSOE i PP per millorar el finançament i les inversions estatals.

Biel Barceló afirma que els nacionalistes exigiran el compliment dels compromisos adquirits per PSOE i PP per millorar el finançament i les inversions estatals
10/03/2008 
Biel Barceló, Joana Lluïsa Mascaró i Nanda Ramon (secretari general, presidenta i vicesecretària general del PSM-EN, respectivament) han comparegut avui en roda de premsa per valorar els resultats obtinguts per la candidatura Unitat per les Illes, que ha concorregut a les passades eleccions a les Corts Generals de l'Estat i de la qual el PSM-EN ha estat un dels impulsors. Barceló ha afirmat que "malgrat que s'ha fet una bona campanya, i els candidats han fet una feina excel·lent, cal reconèixer que s'ha obtingut un mal resultat electoral. Unitat no ha aconseguit el seu objectiu, que era trencar el bipartidisme i situar una veu pròpia de les Illes Balears al Congrés dels Diputats, independent dels grans partits estatals. Ans al contrari, el bipartidisme s'ha accentuat".

Precisament l'accentuació de la tendència global al bipartidisme ha estat un dels factors que l'Executiva del PSM-EN, reunida aquest matí, considera que han pogut influir en aquests resultats. En relació amb aquesta tendència, Biel Barceló també ha denunciat el plantejament "presidencialista" i "personalista" de les passades eleccions, centrades en les figures dels candidats del PP i del PSOE a la presidència del Govern de l'Estat. Altres factors, en clau interna, han estat la "dificultat de fer arribar el missatge nacionalista a les àrees metropolitanes", les "dificultats d'identificació" d'una marca nova com Unitat per les Illes per part dels votants de les formacions que han impulsat la candidatura, o el fet que "partits com el PSM o UM, malgrat coincidir en la necessitat de comptar amb una veu pròpia de les Illes Balears a Madrid, provenen de tradicions diferents, tenen trajectòries polítiques diferents, i han demostrat tenir electorats diferents, que no han assumit completament la candidatura o als quals no hem sabut fet arribar amb nitidesa el missatge que volíem transmetre".

Amb tot, Biel Barceló ha destacat que "l'aspecte més positiu d'aquesta campanya és el fet que els dos grans partits estatals han assumit compromisos importants amb les Illes Balears. Especialment, el de millorar el finançament i les inversions estatals. Modestament, pens que s'ha de reconèixer que això ha estat possible gràcies a les propostes fetes des d'Unitat per les Illes. A partir d'ara, els nacionalistes exigirem el compliment d'aquests compromisos". En aquest sentit, Barceló ha indicat que "Pere Sampol continuarà treballant des del Senat per defensar els interessos de les Illes Balears, com ha fet fins ara". Segons el dirigent nacionalista, un altre aspecte positiu de l'experiència d'Unitat per les Illes és el fet que "ha ajudat a normalitzar les relacions entre el PSM i UM".

D'altra banda, el secretari general del PSM-EN ha reivindicat la vigència del projecte polític del nacionalisme progressista: "al marge del bipartidisme PP-PSOE hi ha un espai polític i social, el nacionalisme progressista, del qual el PSM-EN ha estat i ha de continuar sent el referent. Ara hem d'assumir la responsabilitat de repensar i refermar aquest espai".

Biel Barceló també ha agraït el suport dels ciutadans que han confiat en Unitat per les Illes, així com l'esforç de totes aquelles persones que han col·laborat amb la campanya.

Comentaris

 

informacio¡¡

Joan Ramon veterà | 17/03/2008, 19:00

Gracies per donar compte del tractat a l'Assamblea. Jo com sabeu no vaig venir, però agraesco la informacio.

 

Aclariment

Maki | 16/03/2008, 10:13

El PP de Pollença esta ben enfora de ser l'extrema dreta, es simplement l'opossició a l'equip de govern, al que participa Biel Cerdà de forma legítima pero no necessaria.
El que permi es membre de l'extrema estupidessa es Toni Marquet amb els seus dois.

 

joanet embulls

Hans | 14/03/2008, 16:51

PSM i Psoe col·laborant en donar serveis públics a empreses privades?

 

Residència

Joan Ramon | 13/03/2008, 20:24

Sembla ser que les places de personal de neteja de la residència es volen cobrir per una empresa a privada, quan es va fer un concurs per cobrir-ho en places d'interins, a més la residència du un bo retard. Sabeu com està el tema?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb