"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Aprovada definitivament la Llei de Mesures Urgents de Protecció del Territori

psm-pollenca | 07 Maig, 2008 07:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir es va aprovar definitivament la llei que entre altres, classifica la urbanització de Cala Carbó com a Espai Natural Protegit. La llei s'havia aprovat per decret-llei per tal d'agilitzar el tràmit i ara s'ha aprovat defiitivament pel Parlament.

Article del company Gabriel Vicenç, Conseller del Territori, sobre aquesta llei.

El Parlament aprova la Llei de Mesures Urgents de Protecció del Territori impulsada pel BLOC
La norma protegeix més de 1.600 hectàrees i més de 7 quilòmetres de costa d'alt valor ambiental i paisatgístic de Mallorca i d'Eivissa
06/05/2008  
El Parlament ha aprovat avui la Llei de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, que ha estat impulsada per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori (BLOC), i suposa una fita important en la història de les Illes Balears, ja que és la primera llei elaborada en base a criteris estrictament paisatgístics i de protecció territorial.

 

La norma protegeix més de 1.600 hectàrees de Mallorca i d’Eivissa, que corresponen a zones d’alt valor natural i paisatgístic, i suposa la preservació de més de 7 quilòmetres de costa verge. En molts casos aquests espais estaven amenaçats per projectes urbanístics.

En el cas de Mallorca, quedaran protegides Cala Blanca-Biniorella i Montport (Andratx), Son Real (Santa Margalida), Alcanada (Alcúdia), Regana (Llucmajor), Can Vairet (Calvià), Muleta (Sóller), El Vilar, Cala Carbó i Can Botana (Pollença) i Can Marçal Vell (Felanitx). A Eivissa es protegeixen les zones de Cap Llibrell-Cap Martinet-Roca Llisa (una zona de la costa de Santa Eulària que ha augmentat la protecció en el tram final de la tramitació parlamentària), Cala d'Hort i Punta de Sa Pedrera (Sant Josep), i Benirràs (Sant Joan). En molts casos, la protecció s’ha efectuat ampliant els àmbits d’espais naturals ANEI o ARIP ja existents.

D’altra banda, la normativa deroga íntegrament la Llei de camps de golf, per tal de prohibir els usos residencials associats a aquestes instal•lacions (l’interès general dels quals es podrà denegar si els projectes tenen un impacte territorial o paisatgístic).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb