"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resposta de la Plataforma la Director General de Biodiversitat

psm-pollenca | 17 Octubre, 2008 07:26

 

 

 

La Plataforma pels Camins Públcs Oberts ens ha fet arribar aquest comunicat, despés de les declaracions del Director General de Biodiversitat. El comunicat recull el que ha succeit aquests dies i les conclussions a les que arriba la Plataforma:

COMUNICAT. 

Desprès de escoltar les explicacions fetes per el Director General de Biodiversitat, realitzades a mitjans escrits i a l’emissora de Radio ONA Mallorca, volem puntualitzar un parell de fets.

-          El Director General de Biodiversitat, Sr, Miquel Ferrà, va enviar una carta divendres dia 10 d’Octubre a la Plataforma amb registre de sortida de 9 d’Octubre de 2008, advertint que algunes zones per on havia de transitar l’excursió prevista, requerien disposar de alguna autorització, dient a dita carta que s’havia assabentat de l’excursió doncs algú l’havia informat de que la teníem anunciada al Bloc http://camins.balearweb.net .

 -          El dimecres al programa de ONA mallorca de les 11 del matí, el Director general de Biodiversitat s’ha contradit, quan ha dit que la propietat de la finca de Ternelles havia sol·licitat fa varies setmanes que protegís la finca d’aquesta excursió massiva, que s’estava organitzat i de la que anàvem fent publicitat amb cartells a Pollença, quan a la carta de dia 9 d’Octubre ens ho comunica actuant d’ofici, com si fos la primera notícia que en tingues. Fet al que ell diu que no va accedir, doncs té molt  clar que no es competència seva (els fets no demostren el mateix).

 -          El Sr. Director General ha exposat que no va donar temps per contestar a la nostre petició, nosaltres rebérem la carta dia 10-10-2008 a les 11 del mati, i enviarem resposta a les 13:32 de el mateix dia per fax, i no obtinguérem resposta fins diumenge 12 -10-2008 a la mateixa barrera de la finca de Ternelles,  lloc per cert que es troba encara fora de les zones d’exclusió.

 -          Desprès de la resposta del Sr. Director General de Biodiversistat, constatant que no va accedir al nostre compromís de no accedir a la zona del Castell del Rei, i aturar l’excursió quilometres abans de arribar als punts d’us limitat (fet que es pot comprovar a la fotografia adjunta,) els guardes estaven a l’altre banda de la barrera, amb un pany tancat i ens donaren comptes de que tenien ordres de que no passéssim.

 Consideram que el Director General de Biodiversitat va tenir una actuació incorrecta, donat què:

 -          Va coaccionar a més de 500 excursionistes pacífics per tal de dissuadir-los de la seva intenció de realitzar la pràctica de l’excursionisme per un camí públic.

 -          Va actuar amb un zel extremat, que no va manifestar quan es realitzaren obres sense llicència a la finca de Ternelles, en zona ANEI.

 -          Que vistes les seves declaracions, no es creïble que no pogués accedir a contestar a la plataforma Pro Camins Públics  en el període compres entre dia 10-10-2008 i dia 12-10-2008 a les 10 del matí, hora d’inici de l’excursió.

-          Que no podem acceptar que un càrrec que ha de defensar el patrimoni públic i al conjunt dels ciutadans, actuï d’aquesta manera.

 -          Des de la Plataforma sempre hem mostrat la nostra col·laboració en la defensa del patrimoni públic, la defensa dels valors mediambientals i etnològics, i el nostre respecte per les institucions, però en aquest cas ens hem vist trepitjats per aquestes.

 

PER TOT AIXÒ DEMANAM:

 -          La  dimissió immediata del Sr. Miquel Ferrà Jaume, Director General de Biodiversitat.

 -          En cas de no tenir la dignitat per així fer-ho, demanem el seu cessament per part del Conseller de Medi Ambient  del Govern Balear.

 -          En cas de què el Conseller de Medi Ambient no demostri estar al costat dels més de 500 excursionistes presents a la marxa, demanem el cessament del Conseller  de Medi Ambient i del Director General de Biodiversitat per part del President del Govern Balear.

 

                   PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb