"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El 19 congrés: Terra, país i progrés

psm-pollenca | 18 Novembre, 2008 12:29 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Delegació de Pollença amb el Secretari General, Biel Barceló (més fotos y videos)

El 19 congrés es va tancar amb una nova executiva que renova la meitat dels membres i amb Biel Barceló com a Secretari General amb un amplissim suport. Recordem que en els convulsos congressos de Manacor (2004) i Can domenge (2006) les disputes internes pel control del partit varen marcar la pauta, arribant fins tot a la dimissió dels candidats autonòmic i de Palma, que desembocà en l'escissió de'un nombre important de miliants i agrupacions locals. En aquest congrés, en canvi, s'ha parlat de política i objectius a mitjà i llarg termini.

S'ha bastit l'argumentari ideològic per reclamar per a les Balears el Dret a Decidir, sobre el seu futur, sobre la seva autodeterminació, sobre el seus pressupostos, etc. Per tant es va més enllà del dret a l'autodeterminació, que tan sols es la llibertat per decidir l'adscripció a una entitat estatal determinada de les Illes Balears.

Es va decidir reforçar l'estructura del partit, tornar a tenir agrupacions locals i llistes electorals a tots el municipis, recuperant pel PSM les agrupacions que a les passades eleccions es presentaren com a independents. Respecte del Bloc per Mallorca es va reconèixer la dificultat de crear-lo com a subjecte polític diferenciat (partit o federació de partits, que era l'objectiu acordat al 2006), donat l'escàs interés que hi tenen els socis (EU i ERC), i que tan sols es podrà repetir com a coalició preelectoral, pero sense estructura orgànica. S'aprovà que en el 2009 haurà de quedar clar si a les eleccions del 2011 el PSM s'hi presenta en la coalició BLOC o en solitari; en qualsevol cas resulta imprescindible reforçar el partit, ja que el BLOC funcionarà si el PSM funciona, com han demostrat les passades eleccions.

En tenir-les penjarem les ponències definitives

------------------------------------------------------------------------------------------

Respecte de la substitució d'en Biel per en Bartomeu Cifre com a regidor, tot indica que la burocràcia farà difícil que  es pugui dur a terme al proper plenari del dia 27. entre els problemes sorgits resulta que l'Ajuntament va haver de tornar a sol·licitar a la Junta Electoral la nova acta de regidor en castellà, ja que la sol·licitud en català no era suficient (això en bon any 2008, i encara en hi ha que diuen que el castellà està discriminat)

Comentaris

 

Bloc-Unitat

Tomeu Cifre | 27/11/2008, 08:34

La possibilitat de repetir l'experiència d'Unitat es va descartar completament en el passat Congrés del PSM. No va tenir el suport ni dels votants del PSM ni dels de UM.

 

realisme

JRV | 26/11/2008, 19:31

Tan Psm com EU van perdent força cada cuatre anys, Crec que a les dues formacions hi ha massa "teorics" que opinewn segons el que llegeixen a El Pais o d'on bufi el vent. Certament no es pot menysprear a ningú, però ja que com a militant del Psm es el partit que conec millor, l'estupidessa i la falta de lleialtat i justicia com molts militants, o falsos simpatitzans, millor dit, han tractat a Pere Sampol, Damia Pons o el mateix Mateu Morro, entre altres, no ha ajudat gens a coesionar i donar força a un partit que no ha de deixar mai l'esquerra , l'ecologisme, la nostra cultura i llengua. L'experiment amb els mal anomenats renovadors, als que jo considerava simplement traidors per la forma que varen actuar, i el temps m'ha donat la raó estava condenada clarament al fracàs. I la forma en que ha evolucionat UM, i com segueix evolucionat fa inviable una coalició amb ells. El PSM, EU, tenen l'espai que tenen, i dins aquest espai s'ha de treballar. No espereu que els hotelers, els constructors, els pijos, els especuladors, etc. ens votin.

 

Re: El 19 congrés: Terra, país i progrés

Pepe | 21/11/2008, 13:02

Pens que al futur només pot haver una opció a l'esquerra del PSOE i aquesta només pot sorgir de la unió de les forces actuals que conformen el BLOC. Hem d'unir forces i agafar el millor de cada partit, tenim més punts en comú que diferències.

Ara des del meu punt de vista cal tenir clar que Unió Mallorquina no és un partit nacionalista (com va demostrar a la reforma de l'estatut) i és un partit clarament de dretes, anti-social i anti-ecologista. Per tan s'ha de meditar molt bé qualsevol pacte de govern amb els mateixos i des de l'esquerra pens que mai es pot plantejar un pacte pre-electoral com va ser Unitat.

 

Bloc

Tomeu Cifre | 20/11/2008, 15:56

El PSM SI que vol un BLOC a l'estil BNG (aprovat al congres del 2006), el que s'ha reconegut és que pel 2011 no es podrà fer, principalment perque els socis no ho volen, com tú dius.

 

Re: El 19 congrés: Terra, país i progrés

Garci | 20/11/2008, 13:22

D'es d'EU tampoc es vol fer un Bloc a l'estil BNG. O almenys això es va acordar a la darrera assemblea general de Mallorca.

El que sembla es que tots dos partits s'aferren l'un a l'altre per mantenir alguna possibilitat dins aquest món bipartiditzat.

 

BLOC

PSM Pollença | 19/11/2008, 08:20

Al 19 Congrés ja s'ha descartat repetir l'experiència d'Unitat. L'experiència ha demostrat que molts sectors de l'electorat del PSM ni d'UM entenien aquesta aliança. Això ara ja és passat, i el que importa és el que tenim per davant. Pel PSM la millor opció seria fer un BLOC a la manera del BNG, pero en aquest congrés s'ha reconegut que pel 2011 ja no es podrà fer.

 

Re: El 19 congrés: Terra, país i progrés

Pepe | 18/11/2008, 20:16

De l'article volia dir que quan parlau dels socis us oblidau dels verds, i també volia matisar que "l'escàs interès d'EU respecte a la creació del Bloc per Mallorca com a subjecte polític diferenciat" va tenir molt que veure amb la decisió del PSM i Esquerra d'anar plegats a les generals amb UM a la candidatura d'Unitat. Aquesta decisió va ser un cop mortal pel Bloc i a l'assemblea d'EU Mallorca posterior a les eleccions generals com podeu imaginar no havia massa entusiasme per fer del BLoc alguna cosa més que una coalició electoral.
___________________________

El tema de la Junta electoral em sembla simplement vergonyós, no sé si puc ajudar en alguna cosa, estic a la vostra disposició.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb