"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Presa de posessió del nou regidor del PSM

psm-pollenca | 28 Novembre, 2008 15:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Moment de la promesa de lleialtat a la constitució. Es va utilitzar la fórmula clàssica del PSM, actualitzada segons el resultat del passat congrés:"sense renunciar al dret a decidir del Poble de les Illes Balears". L'Ajuntament de Pollença, l'any 1991 va aprovar una moció a favor de l'autodeterminació sense cap vot en contra.

Ens va acompanyar el Secretari General, Biel Barceló, el Secretari d'Organització, Xavier Bacigalupe, i el membre de l'executiva, Joan Antoni Salas.

Reflexions sobre el primer plenari

Com a primera valoració del plenari d'ahir (més endavant ja comentarem els punts) vull agrair la presència de les persones que volgueren acompanyar-me en aquest important moment. També demanar disculpes si les meves intervencions no foren prou expressives o didàctiques; l'oratòria, ara per ara, no és el meu fort.

Havia preparat uns pàrrafs per llegir, pero es veu que no hi havia torn de paraula per això. Quasi millor així, amb el que va durar el plenari encara hi haguessim afegit al banyat. Ja que ho vaig escriure ho penjaré aqui, tot i que ara llegides potser semblen una mica cursis.

Al plenari hi va haver disset punts. Vaig trobar que els debats es feien llargs i després d'unes quantes intervencions, repetitius i pesats. Això va fer que en tocar les dotze, després de quatre hores de plenari, es donas aquest per conclòs sense que poguessim presentar les mocions que haviem preparat i sense poder fer els precs i preguntes. Aquesta setmana ens hem de veure per organitzar millor els plenaris, ja que es fan difícils de seguir i pesats, tant pels que estam a dalt com pels qui els segueixen, tant en directe (al final no quedava ningú) com per la ràdio. Novament sorgiren debats tancats entre regidors, farcits de desqualificacions i que no aporten res a la sol·lució dels problemes de Pollença. El plenari massa sovint agafa un tò crispat que no m'agrada gaire.

També he d'agrair les mostres de suport i afecte, ja que crec que humanitzen i treuen ferro a les discusions; curiosament aquestes m'arribaren de part de regidors dels que en principi no els suposes afinitat per la distància política que hi tens. Sé que era el primer dia i en general se'm va tractar amb suavitat, més envant ja vindran les galtades, pero així i tot s'agraeix.

Al proper article parlarem de política i dels punts que es tractaren, ja que val la pena comentar-los.

Tomeu Cifre

Comentaris

 

Bessó

JRV | 01/12/2008, 11:13

Certament, Tomeu, el millor seria que els plens de l'Ajuntament fossin bons i breus, però aquests dos adjectius massa sovint no poden anar lligats, i la brevetat també a vegades va lligada a la manca de ganes de fer feina o, pitjor, de comprometer-se.
Ten en compte que, majorment per a l'opossició, el Ple es la única ocassió en que es te ocassió d'explicar els seus punts de vista, el seu possicionament i altres aspectes de la activitat pública que justifican l'existència del sistema democratic. Entenc que per qui te les coses aclarides i vol tirar endavant ho vegi a vegades com un entrebanc, però no queda mes remei, altrement, ha d'acudir a la premsa, sempre mes o menys manipulada, i haver d'acudir a la premsa ja es un sintoma de falta de diàleg, malgrat que amb bons rendiments electoralistes.
Tinc a fer des de aqui la MEVA observació a Pepe, de EU, d'intentar no caure a la crispació, dos no discuteixen si un no vol. Ja se que es difícil, tenent en compte el grau de responsabilitat que aquest ha assumit, i que porta el 80% de la tasca d'opossició, forta però constructiva. PPUMP te sis regidors i no fan ni la meitat de la tasca que els hi correspon (Igualment que alguns membres de l'equip de govern en el seu àmbit i funció).
Estic content que siguis regidor i se que faras el millor, fora de populismes postissos, dins el rigor del que hi ha hagut tants d'exemples al PSM.

 

Presa de Possessió del Nou regidor

Agrupació Socialista de Pollençaº | 01/12/2008, 10:30

Bon dia Tomeu Cifre.
Des de l'Agrupació Socialista de Pollença, volem donar-te la més sincera enhorabona per el teu nou càrrec.
Esperam poder compartir bons moments i lluitar junts pel bé del nostre poble, que malgrat passa moments difícils, és l'hora d'unir forces.
Enhorabona, Tomeu.

Agrupació Socialista de Pollença.

 

camins

camins | 01/12/2008, 06:22

Excursió a n'es fangar
camins | 01 Desembre, 2008 07:07

El Proper Diumenge 14 de Desembre.

Vine a defensar el que és de tots.

Sortida a les 10 hores des de la Plaça de Son Macià (Manacor).

 

Nomenament

Joan | 28/11/2008, 20:40

Enhorabona Tomeu, quina aventura que viuràs més emocionant, ja que des de el meu punt de vista la representativitat per el·lecció ha d'esser una de les coses més valorades per un mateix i per els altres, encara que n'hi ha que no ho entenen. Lo dit i per molts anys.
Biel, ara molta gent sap que hi ha una Conselleria de Patrimoni. Salut a tots i totes.

 

Re: Presa de posessió del nou regidor del PSM

Pepe | 28/11/2008, 18:33

Enhorabona i sort Tomeu, no és una tasca fàcil.
Avui no és el dia per debatre sobre formes de fer oposició, crispació, públic, etc.

 

Re: Presa de posessió del nou regidor del PSM

Maria | 28/11/2008, 18:17

Tomeu, no trob gens cursi el que havies escrit i que dius que al final no vas poder llegir.
Sort en aquesta nova tasca.

 

Re: Presa de posessió del nou regidor del PSM

Tomeu Cifre | 28/11/2008, 17:23

Gràcies Joan Ramon

 

Gràcies

Tomeu Cifre | 28/11/2008, 17:22

Gràcies, fra lokus, pel teu suport.
Respecte de la crispació, crec que sí que s'ha fet oposició en el passat. A la passada legislatura el company Biel va provocar que el regidor del Port fins i tot deixas aquesta àrea, pero en els plenaris es mantenien les formes. I no en parlem de d'èpoques anteriors.
El que me sembla es que de la discusió d'un tema en concret, que pot esser tan intensa com es vulgui, es passa a discusions genèriques de l'estil "que si tu ets del partit d'en Vicenç" o que "a tu ningú no te fa cas, deu ser per qualque cosa"; personalment crec que aquestes darreres no aporten res.

 

Salut

Joan Ramon | 28/11/2008, 17:13

Molta sort Tomeu, estic convencut que i posarar tot de la teva part per fer una bona tasca.

Salut i República.

 

Re: Presa de posessió del nou regidor del PSM

fra lokus | 28/11/2008, 16:51

Tomeu, la meva més sincera enhorabona per la teva presa de possessió, sobre el to de crispació en el ple, crec perquè en els mateixos mai s'ha fet veritable oposició a l'equip de govern i hi ha falta de costum

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb