"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Demanam que s'inclogui la Carretera Vella de Lluc a Pollença en el Pla de Carreteres

psm-pollenca | 03 Març, 2009 15:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Biel Cerdà i Tomeu Cifre presentares l'al·legació al registre del Consell

Veure informació UH i dB

Ahir dia 2 de Març el PSM-EN de Pollença ha presentat una al·legació al Pla Director Sectorial de Carreteres en el sentit de reclamar al Consell de Mallorca que en l'esmentat Pla hi ha d'incloure la Carretera Vella de Lluc a Pollença, ja que segons ressolució del Conseller d'Hisenda de 18 de novembre del 2007, aquesta carretera es va declarar com a via pública propietat del Consell de Mallorca. Per tant el Consell l'ha d'incloure en la rel·lació de carreteres de les quals n'és titular i, si així ho creu oportú, dur-hi a terme tasques de manteniment i en qualsevol cas garantir el lliure accés a la mateixa. Varen presentar l'al·legació el regidor a l'Ajuntament de Pollença, Tomeu Cifre i el Secretari General local, Biel Cerdà.

El Pla Director Sectorial de Carreteres fou aprovat inicialment el 22 de desembre de 2008 i hi ha un termini de dos mesos per al·legar des de la data de la seva publicació al BOIB el 29 de gener de 2009.

Comentaris

 

Carretera Vella de Pollença a Lluc

Joan Ramon | 05/03/2009, 20:11

Jo pens que aquí queda ben palesa una cosa, tots els col·lectius que reclamen que es recuperi l'ús públic del camí, estan d'acord en què aquest es puguí regular.

Altre cosa és que simpideixi el pas en molts punts d'aquesta via i les institucions no actuiin i a més tengui aquest descuits.

Salut i bona tasca.

 

Carretera Vella de Lluc a Pollença

PSM Pollença | 04/03/2009, 16:12

Aquesta carretera no es pot dir que sigui un "camí" entenent com a tal la via que per amplada, topografia i ferm només és accessible a peu. Es una carretera ja que té amplada suficient(>2,5m), ferm a trams asfaltat i altres de terra compactada i es accessible amb vehicles a motor. Si la voleu veure apretau l'enllaç (www.bloc.bielperello.com/post/50151) que vos durà al fotoblog de Biel Perelló.
A més és el propi Consell qui ha dit que es tracta d'una carretera (antigament la única connexió entre Pollença i Lluc) i que és seva.
A més, tal i com diu la Plataforma Pro Camins Públics Oberts,:
"Per les Seves característiques constructives la carretera vella de Lluc a Pollença és un dels pocs itineraris per a la pràctica de l'excursionisme de muntanya apte per a persones amb discapacitat, amb limitació de mobilitat, per les dificultats de comptabilitzar senderísme i accessibilitat, la qual cosa dona un alt valor afegit a aquesta infrastuctura", fet que mostra que no es tracta d'un caminoi de cabres.
El que nosaltres reclamam és que exerceixin aquesta propietat, incloent-la en el Pla de Carreteres i garantint-ne l'accés públic.

 

Re: Demanam que s'inclogui la Carretera Vella de Lluc a Pollença en el Pla de Carreteres

rafel | 04/03/2009, 15:11

idò el pla de carreteres també inclou camins? pensava que només incloia carreterres de trànsit rodat.
Reconeixer una carretera com a propietat del consell, fer-ne la seva precisa delimitació i garantir-ne l'accés públic, són tasques que potser s'han de fer, però la pregunta és si s'han de fer en el pla de carreteres?

 

Bona feina

Pepe | 04/03/2009, 13:18

Bona feina.
Avui he vist la vostra moció demanant la delimitació urgent de la carretera vella de Lluc, molt bé, evidentment teniu el nostre suport.

 

Re: Demanam que s'inclogui la Carretera Vella de Lluc a Pollença en el Pla de Carreteres

PSM Pollença | 04/03/2009, 08:45

Les tasques de manteniment no tenen perque esser feines d'asfaltat. Poden consistir en neteja d'herbes, recol·locació de ferm degradat, conducció de pluvials, eliminació d'obstacles, reconstrucció de marges, senyalització, etc...

 

Carretera Vella de Lluc a Pollença

PSM Pollença | 04/03/2009, 08:41

Per la Carretera Vella hi pot circular un vehicle tot-terreny, encara que no està asfaltada. De tota manera això és secundari. El que importa és que el Consell la reconeixi com a seva i en garantitzi l'accés públic (encara que s'hi pugui restringir o prohibir el trànsit de vehicles a motor)

 

dubte

rafel | 03/03/2009, 19:34

però la carretera vella de lluc a pollença és de tràfic rodat? o de vianants?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb