"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Euskadi: la gran manipulació

psm-pollenca | 06 Març, 2009 13:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article d’opinió de Pere Sampol, senador, militant del PSM-EN.
03/03/2009 
El dia després de les eleccions a Galícia i al País Basc és un autèntic escàndol comprovar la basta manipulació que es fa dels resultats electorals d’Euskadi: “Vuelco histórico en el País Vasco”; “López acaba con 30 años de nacionalismo”..., són alguns dels titulars de la premsa més conservadora i espanyolista, que de manera entusiasta ja proclama lehendakari al socialista López. El “antes roja que rota”, segueix vigent per a la dreta espanyola.

Tampoc no deixa de sorprendre que els mitjans de comunicació de l’òrbita socialista també s’apuntin a aquesta eufòria, advocant per un lehendakari del PSOE amb el suport del PP, el seu màxim rival electoral, i de la UPyD de Rosa Díez, una escissió del PSOE que té quasi com a única raó ser la denúncia de les polítiques del PSOE.
Però el més greu és que per justificar una aliança tan anti natura des del punt de vista ideològic, s’apel•li a la necessitat d’acabar amb el “frontisme”, com si l’única coincidència entre aquests partits no fos una concepció nacional enfrontada al nacionalisme basc. Amb l'agreujant que no dubten a manipular les xifres per legitimar aritmèticament allò que resulta repugnant políticament.

I amaguen que els vots del tripartit que ha governat els darrers quatre anys (que ha donat suport al demonitzat Pla Ibarretxe), PNB, EA i EB, més Aralar, sumen el 51,8% del total dels votants, enfront dels “grans guanyadors”, els autoproclamats “no nacionalistes” de PSOE, PP i UPD, que sumen el 46,94 %. Obvien, a més, el 8,84% de vots nuls, més de cent mil votants que han emès conscientment un vot nul en protesta per la il•legalització de Batasuna. En definitiva, el moviment nacional basc, entès com el conjunt de forces que defensen obertament la independència d’Euskadi o bé l’exercici del dret d’autodeterminació, per primera vegada ha superat el 60% dels vots emesos. Només la il•legalització de quasi el 9% de l’electorat ha fet possible que el nombre d’escons dels partits nacionalistes espanyols sigui majoria.

Amb aquest panorama, aritmèticament és possible que López sigui lehendakari, però mai un cap de govern hauria tingut tan poca legitimació democràtica, amb més del 60% dels vots emesos clarament en contra.

No sabem si al final es consumarà tal aberració. Però només el fet que es plantegi la possibilitat que un candidat del PSOE sigui proclamat lehendakari amb els vots de la dreta corrupta espanyola i la ultranacionalista Rosa Díez hauria de repugnar qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat democràtica.

Encara resta una última reflexió. Són molts els ciutadans nacionalistes no espanyolistes que, de bona fe, s’han cregut el missatge federalista del PSOE: allò de “més PSIB que PSOE”, en el cas de les Illes. Comença a ser hora de fer-s’ho mirar. Comença a ser hora, per exemple, de deixar de qüestionar tot el que fa el PSM mentre al PSOE se li justifiquen tots els fets consumats que dia a dia ens porten cap a una Espanya excloent, fanàtica i (monolíticament) castellana. O és que fins i tot intentaran justificar les aliances del PSOE amb el PP i Rosa Díez?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb