"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Fira del Caçador

psm-pollenca | 07 Març, 2009 11:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Fulletó oficial de la Fira del Caçador

Tomeu Cifre

Aquest cap de setmana es durà a terme a Pollença la Fira del Caçador. Aquest esdeveniment organitzat pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ja va per la seva 9ª edició i s'ha celebrat amb un indubtable èxit d'assistència a Alcúdia, son Bugadelles, el Plarc de Tecnologies Ambientals, etc.

El nostre partit vol esser respectuós amb la pràctica de la caça, sempre que es dugui a terme dins el marge que marquen les normatives i sense entrar amb conflicte amb els drets de la resta d'agents, usuaris i propietaris del medi rural. No hi ha res a dir dels caçadors quan practiquen una activitat que es legal i respecten les temporades de veda i els refugis de caça. Pens que aquesta pràctica a Mallorca ha de seguir el mateix camí que a altres païssos, més orientada a l'activitat esportiva i al gaudi de la natura, i menys centrada amb la mort de l'animal. De fet els propis caçadors són els primers que admeten que cada cop hi ha menys peces de caça.

Diferent consideració hem de tenir dels "escopeters", personatges qui ni respecten les espècies protegides, ni les vedes, i sovint no tenen els permissos necessaris. Aquests ni tenen el nostre respecte ni tampoc crec que tinguin el respecte dels vertaders caçadors.

Dit això, el Departament de Medi Ambient, tot i no tenir les competències en caça (les té la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear), fa anys que realitza una fortíssima inversió en la Fira de la Caça. Ja vaig dir a la passada tertúlia a Ràdio Pollença que si fos competència del nostre partit gestionar el Departament de Medi Ambient, ben segur que li donariem un altre caire a aquesta fira. Els caçadors son un dels agents que actuen el el medi rural, però n'hi ha d'altres: pagesos, explotadors forestals, senderistes, establiments turístics, entitats proteccionistes, propietaris de refugis de caça, etc... Crec que tots ells també haurien de tenir el seu espai, juntament amb els caçadors, dins una Fira del Medi Ambient.

Devora aquestes consideracions sobre com pens que hauria de ser la fira en el futur, també crec que la fira serà beneficiosa pels comerços, bars i restaurants de Pollença que segur que aquest cap de setmana veuran augmentar la clientela. Devora els actes directament rel·lacionats amb la caça, també en hi ha d'altres amb un caràcter més festiu, cultural o comercial.

Davant el dubte de si participar o no en la comitiva oficial de diumenge, tenint en compte les consideracions crítiques respecte de la filosofia de la fira que he fet abans, finalment crec que sí que hi hauria de participar, com a deferència cap a les persones que col·laboren amb la millor intenció amb aquesta fira: caçadors, comerciants, xeremiers, balladors, etc...Potser m'equivoc, pero mentres sigui membre del Govern municipal no voldria que la meva absència s'interpretés com un desatenció personal cap a tots ells.

Comentaris

 

sud-americans

diana | 14/09/2009, 16:23

mos han tocat ets ous literalment i els feim fora de ca nostra, es a dir, de sa nostra terra

 

A l'ex-votant

Tomeu C. | 09/03/2009, 08:44

En part t'he de donar la raó. La veritat és que no me preocupava gaire quedar bé o malament, ja que la resta de polítics i organitzadors estaven prou enfeinats i ni se n'haguessin adonat de la meva absència. no poder saludar a gent de Polença que col·laborava en moltes activitats sí que m'hagues sabut més greu.
El millor foren algunes de les exhibiciones i les converses que vaig poder tenir amb càrrecs d'altres administracions sobre temes que afecten a Pollença. El pitjor: alguna de les exposicions, que ahir dematí no vaig voler entrar a veure però que sí vaig veure a títol particular el dissabte.

 

Re: La Fira del Caçador

Ex votant | 08/03/2009, 10:05

Hola Tomeu. Ja deu ser tard perquè ho digui, però crec que t'equivoques.

Participes a la fira del caçador. I per tant i dones suport. A la gent que menciones, pels que hi participes, per deferència com dius tu, aquests també participen en una fira del caçador en la que tu (almenys ho dius) no hi estàs d'acord.

Jo crec que el que et fa més mal és el que puguin dir els altres: saps que parlarien de que el regidor del psm no ha vingut, que hi ha desavinències, que els caçadors et veurien com un enemic... i això lleva vots, popularitat i porta "marrons".

Però t'equivoques en no fer el que penses. En no actuar segons la teva ètica. Això és ser falç. I és pitjor que tota la resta de coses.

Jo tampoc tenc res contra els caçadors. Però en temps de crisi gastar tants diners és absurd. I molt mediambiental no és la caça.

Esper que recapaciteu els del PSM i no poseu excuses per no quedar malament. Si s'ha de quedar malament per mantenir un ideal, doncs no passa res. Els vostres us ho agrairan.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb