"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'edifici multifuncional a la premsa

psm-pollenca | 12 Març, 2009 14:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tomeu Cifre
 
Ahir va sortir publicada al Diari de Balears una nota del PSOE de Pollença on s'exposava la postura del partit respecte a l'edifici de la sala multifuncional, el ja famós "Moneo". La noticia és molt curta, però a grans trets concideix amb el que pensam des del PSM. Sense cap dubte el més important es preveure el programa d'activitats que s'hi duran a terme i fer una previsió realista de l'àmbit de població al que donarà servei, aquest programa és la clau per saber el volum que haurà de tenir aquest edifici.
Es tracta d'una inversió en equipament cultural molt costosa, pero probablement no ho sigui més que els equipaments esportius del municipi, per exemple (pavelló+piscina coberta+piscina descobeta+camp de gespa de Pollença+idem del Moll+polisportiu de Pollença+idem del Moll...). El que hem d'assegurar es que no sigui una càrrega pel municipi durant els següents anys i que s'aprofiti al màxim. El fet que sigui de l'arquitecte Moneo o no és secundari, tot i que seria preferible el seu disseny si es pot adaptar a les necessitats del municipi i a la disponibilitat econòmica. Si ha d'esser una infrastructura d'àmbit balear (un apèndix del Palau de Congressos, per exemple), hauria d'esser el Govern Balear qui integrament n'assumis el cost de la seva construcció, manteniment i gestió. Encara n'haurem de parlar molt.
 
 
L'edifici de la Fundació Miro a Palma. Clica'l.

Comentaris

 

Auditori

Tomeu Cifre | 20/03/2009, 16:04

De la mateixa manera que aquí qualsevol posa comentaris quan vol, també els que administram el blog tenim dret a contestar quan poguem. També tenim dret a agafar-nos temps per recollir més informació sobre qualsevol tema.
La opció del PSM no era fer un auditori a Pollença (mirar el programa electoral del 2003), sino una forta inversió al Convent, treure d'allà la Residència(fent-ne una de nova)i plantejar-se fins i tot la cubrició del pati del Convent (que malgrat el que pugui sembla a primera vista, no és una idea gens descabellada). Però viguéren les eleccions i perderem un regidor, quedant-nos a l'oposició. A partir d'aqui els qui governaven feren unes altres passes i en aquesta situació ens trobam ara.
La meva opinió és favorable a aprofitar les subvencions de Presidència i Turime per fer l'edifici multifuncional, si no aquests 10,5 M d'E no seran per Pollença. De tots els espais que hi ha enumerats només el Claustre de Convent i el Pavelló son propietat de l'Ajuntament, i per tant disponibles per programar-los lliurement. A més amb unes prestacions que no son ni de lluny les d'un edifici fet aposta.
Ara bé, el que es faci s'ha de fer bé, amb un pla de necessitats realista i unes previsions de gestió pel futur que no siguin una càrrega per l'Ajuntament. Per això el contingut no podrà esser a costa de l'Ajuntament, sino que en bona part s'haurà d'auto-finançar. Un cost de manteniment sí que el tindrà, pero no més alt que moltes altres infrastructures municipals que ja he anomenat; creim i invertim en l'esport i no hem de creure i invertir en cultura?.
Respecte de la desafortunada Plaça de Ca Les Munnares, mal gestada des del principi, el seu manteniment depén de la Comunitat de Propietaris, no de l'Ajuntament.
També crec que l'oferta cultural és millorable, però també he de dir que des que soc regidor he pogut tocar amb les mans com ofertes culturals de qualitat han tingut poc seguiment; la resposta, moltes vegades, es que es duen a terme a llocs poc habilitats (hi fa fred, no es sent bé, està mal il·luminat, etc...). La millora de l'oferta cultural és molt necessari pero disposar d'un espai adeqüat forma part d'aquesta millora; és un peix que es mossega la cua: si no hi ha espai no es possible l'oferta, si no hi ha oferta, per que necessitam l'espai?
Volem l'edifici muntifuncional (amb un auditori i moltes altres prestacions a dins) pero no en som uns incondicionals, no la volem a qualsevol preu ni sense tenir primer un Pla ben el·laborat.

 

Re: L'edifici multifuncional a la premsa

Guillem Ramon | 20/03/2009, 09:13

Gràcies exvotant

 

Re: L'edifici multifuncional a la premsa

Exvotant | 19/03/2009, 18:20

I que hagi de venir un d'EU a contestar un comentari...

Guillem Ramon, tal vegada has dit massa coses que no s'havien plantejat i els has sobrepassat.

Això està mort. Per un comentari encertat que us fan, i l'ignorau.

Estic totalment d'acord amb aquest senyor.

Perquè no dieu res???

 

Re: L'edifici multifuncional a la premsa

Guillem Ramon | 19/03/2009, 16:07

Gràcies per la vostre resposta. Veig que tot continua igual al PSM de Pollença

 

Dos espais més

Pepe | 16/03/2009, 18:22

Hola Guillem Ramón, simplement afegir altres dos espais desaprofitats que a més són municipals; Can Llobera i l'antic col·legi Miquel Capllonch del Port.
Haurem de lluitar per posar una mica de racionalitat a un tema on de moment hem vist molt poca argumentació per part dels seus promotors (Joan Cerdà i Toni Oliver).

 

AUDITORI?

Guillem Ramon | 15/03/2009, 10:43

Benvolgut Tomeu:
En primer lloc, enhorabona per la tasca de relleu de’n Biel. Alguns veim en tu el líder que el PSM necessitava, (sense desmareixa la tasca de’n Biel).
Vaig el meu criteri, el PSM hauria de liderar la oposició a que a Pollença es fes un auditori, una sala multifuncional, diguem-li com volguem, del prestigiós arquitecte Rafael Moneo. Sincerament, estam pensant com serà la teulada de la nostre casa, sense tenir clar, com son els fonaments. I tu això, com a arquitecte l’hauries de tenir clar. Com a regidor de Cultura i com a polític, molt més clar.
Pollença té molts d’espais. Molts desaprofitats, es clar. Alguns petits, altres més grans, però llevat dels mesos d’estiu al Claustre del Convent, l’oferta cultura a n’aquest poble és bastant pobre...
Tal volta hauríem de començar per aquí; oferint una oferta cultural innovadora, pionera, diferent, dinàmica, singular, atractiva... Després, si cal, ja vendran auditoris.
No ens queixem de no tenir lloc on fer les activitats, aprofitem el que tenim per donar-li contingut (el Convent, l’església del Convent, el saló d’actes de Monti-Sion, l’església de Monti-Sion, el Club Pollença, el Centre Guillem Cifre de Colonya, el pavelló d’esports, el centre parroquial del Moll, entre d’altres)
Un auditori (o un centre multifuncional, com molts l’han batiat) no serà més que una ruina. Per començar, ningú ha tingut en conta que el pressupost estimat de 12 milions d’euros tendrà un munt de desviacions pressupostaries i la cosa es pot anar a xifres que fan por. Qui pagarà aquestes desviacions pressupostaries? (que sempre n’hi ha). Una vegada tinguem l’auditori s’hauran de crear un bon grapat de llocs de feina. Un cost importantissim tinguent en conta el gran nombre de treballador que té l’ajuntament de Pollença (50% de cost del total del pressupost municipal). Quedaran diners per donar-li contingut a l’auditori?
Supost que tots teniu clar que serà un auditori deficitari (si no ho teniu clar estam cuits, basta en mirar la resta d’auditoris de l’illa), d’eon sortiran el doblers per pagar aquest dèficit?
Mirau, ho farem més senzill: si l’ajuntament de Pollença no ha estat capaç de mantenir el bon estat de la plaça de Ca les Munnares, com pot ésser que vulgui fer una obra com un auditori?
Gràcies

 

Re: L'edifici multifuncional a la premsa

Pepe | 13/03/2009, 18:34

Jo he vist els números del projecte d'en Moneo i són mínim dos milions d'euros més dels donats per Consell i Govern ( si no hi ha les desviacions de pressuposts habituals).
Si es fa un concurs pel valor del doblers que tenim via Govern Consell surt aquests dos milions més barat.

 

Re: L'edifici multifuncional a la premsa

Tomeu Cifre | 13/03/2009, 15:15

A mi encara ningú m'ha justificat que un projecte de Moneo hagi d'esser dos milions d'euros més car que el redactat per qualsevol altra arquitecte. No ho veig això de: Moneo=més car

 

Debat

Pepe | 13/03/2009, 15:12

Si hi ha debat sobre el cost, vol dir que s'ha de debatre el projecte d'en Moneo , ja que si es tria aquest projecte l'Ajuntament haurà d'aportar en aquest moment dos milions d'euros mínim.

 

Multifuncional

Tomeu Cifre | 13/03/2009, 15:07

El fet que el disenyi Rafael Moneo no es "per se" motiu de debat, tot l'Equip de Govern hi podem estar d'acord. Sobre capacitat, programa i cost s'ha de consensuar,tant entre l'Equip de Govern com amb l'oposició.
El projecte qua fins ara es manejava amb el seu corresponent pressupost era una estimació. Ara ja sabem la quantitat disponible que ve d'altres administracions i això condiciona la desició que es prengui.
Per cert la nota d'UM-Unpi diu que hi ha acord entre els "partits majoritaris"...qui son els majoritaris?

 

Qui diu la veritat?

Pepe | 13/03/2009, 12:38

En Toni Oliver avui a la premsa (DdB) dona per fet que vosaltres i el PSOE estau a favor del projecte de l'Auditori d'en Moneo, dient que "s’alegra del consens sobre el teatre de l’auditori de Moneo"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb