"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

RESULTAT DEL PLE ORDINARI DE DIJOUS 26 DE MARÇ DE 2009

psm-pollenca | 28 Març, 2009 17:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest és el resultat del Ple del 26 de Març. Aqui la repercusió que ha tingut en premsa:Diari de Mallorca i Ultima Hora

 

  1. Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de febrer de 2009.

Aprovada per unanimitat

2.      Ratificació decret d'Alcaldia núm. 122, de 24 de febrer.

Es tracta de nomenar advocat i procurador davant de la denúncia d’un veïnat per haver donat l’Ajuntament la llicència d’obres per a la construcció de la casa “Cortina” a Formentor.

Aprovada.        Favor: UM-Unpi, PSOE, PSM, PP                    Abs:EU

Pensam que la casa és massa impactant i si hi ha hagut infraccions s’han de perseguir amb rigor. També creiem que cal una modificació de la normativa de Formentor per evitar que un cas així es pugui tornar a produir, modificació que s’ha d’incorporar a l’adaptació del Pla General al PTM.

Sempre, també quan estàvem a l’oposició, hem pensat que l’Ajuntament s’ha de poder defensar i nomenar un advocat i procurador. Per tant hi votàrem a favor.

Respecte de la no necessitat d’informe de Patrimoni que va emetre el Consell de Mallorca, s’ajusta al que es va decidir en sessió plenària en el anys 90, i no es va tractar aquesta casa de manera diferent a la resta de cases de Pollença situades en Paratge Pintoresc. Aquesta resolució del Consell exonerant a Pollença de l’informe de Patrimoni es basava en el fet que Pollença té un Catàleg de Patrimoni aprovat així com un Pla Especial del Centre Històric.

3.      Ratificació decret d'Alcaldia núm. 176, de 16 de març.

L’empresa promotora PIMSA va denunciar a l’Ajuntament per que volia fer habitatges dins la zona del “Pinaret” al Moll i l’Ajuntament només li deixa fer establiments turístics. L’Ajuntament havia de nomenar advocat i procurador per defensar-se.

Aprovada per unanimitat

4.      Moció presentada pel grup de PP-UMP sobre accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Tots estam absolutament a favor de fer complir la Llei de Supressió de Barreres Arquitectòniques. L’ajuntament també té mancances en aquest aspecte que poc a poc es van solventant (la reforma de l’Ajuntament hi ajudarà molt).

Per dur endavant això no creiem que sigui necessari dur mocions a l’Ajuntament sobre qüestions òbvies. El PP, per dissimular la seva inactivitat com a oposició, presenta de tant en quant qualque moció amb assumptes poc conflictius que presumeixen que s’aprovaran sense problemes. No volem entrar en aquest joc i per això ens abstinguérem en la votació.

Desestimada.   VF: PP-UMP i EU-EV              VC: PSOE i UM-Unpi              Abs:PSM

5.      Moció presentada pel grup PSM- Entesa nacionalista de petició de delimitació urgent de la carretera vella de Lluc.

Es tracta de demanar al Consell de Mallorca que d’una vegada per totes faci complir la resolució del Conseller de 28/11/2007 declarant la carretera com a de propietat del Consell i ordenant la seva delimitació (definir de manera precisa per on passa). La no delimitació es la darrera excusa per no obrir la carretera al lliure pas públic. Trobam que ja es ben hora que es resolgui aquest afer per bé de l’interès general i per evitar incerteses als particulars que en puguin esser afectats.

Aprovada. VF: PSM, PSOE, UM-Unpi, EU-EV                       Abs: PP-UMP

Curiosament el PP ens va criticar la presentació de la moció argumentant que el PSM té càrrecs al Consell i al Govern, com si això tingués res a veure. Es curiosa la crítica, ja que la passada legislatura el PP de Pollença, amb el llavors regidor Joan Comas, va denunciar la Conselleria de Medi Ambient, en mans també del PP, essent conseller Jaume Font.

6.      Ratificació decret d'alcaldia núm. 123, de 24 de febrer.

Per anomenar advocat i procurador per defensar l’Ajuntament davant el contenciós presentat pel Comité d’Empresa contra l’aprovació de la plantilla de personal 2008.

Independentment de les possibles irregularitats en aquest afer, l’Ajuntament, com qualsevol,  té dret a defensar-se.

VF: PSOE, PSM, UM-Unpi      Abs: PP-Ump i EU-EV

7.      Declaració de compatibilitat de, la Sra. Catalina Cifre Cifre, mediadora cultural.

Per tal que aquesta persona pugui realitzar unes feines externes fora del seu horari laboral a l’Ajuntament.

Aprovat per unanimitat

8.      Aprovació inicial dels nous models de declaració de béns patrimonials i d'activitats per a regidors i càrrecs directius, i els seus corresponents Registres.

Es tracta d’unes declaracions de  bens més completes que les que es feien fins ara, adaptant-se a la Llei del Sol estatal.

Aprovat per unanimitat.

9.      Moció Alternativa Esquerra Unida- Els Verds sobre Mesures davant la crisi econòmica.

Rebutjada. VF: PP i EU-EV     VC:UM-Unpi, PSOE, PSM

10.  Moció Alternativa Esquerra Unida- Els Verds de millora a la participació ciutadana.

Rebutjada. VF: PP i EU-EV     VC:UM-Unpi, PSOE, PSM

En aquestes dues mocions tinguérem el compromís dels socis de govern de que son assumptes en els que s’està treballant, i que dur-les a terme no passava necessàriament per aprovar aquestes mocions. Mentre siguem socis en el govern hem de confiar en la paraula dels nostres socis.

 

Propostes / Mocions d'urgència

11.  Moció d’EU-EV demanant constituir una comissió d’investigació municipal per aclarir les causes per les que fa més d’un any que la empresa LUMSA fa la neteja viària del Moll sense contracte en vigor.

No votàrem a favor de la urgència per que pensem que és un afer prou important per esser debatut amb més calma i en comissió informativa, havent recollit abans la informació necessària per poder pronunciar-nos amb propietat.

Desestimada la urgència. VF: PP i EU-EV      Abs:UM-Unpi, PSOE, PSM

12.  Mocío d’EU-EV pel manteniment de la Carretera Vella de Lluc oberta.

Pensam que era important tractar aquest assumpte ja que esperar al següent ple era dilatar la discussió massa temps i convenia actuar aviat.

Desestimada la urgència. VF: PSM, EU-EV              VC: UM-Unpi, PSOE, PP-Ump

13.  Proposta de batlia per desestimar les al·legacions presentades pel Gob al projecte d’aparcament del Parc de la Gola.

En totes les votacions sobre aquest assumpte hem votat a favor de minimitzar l’impacte de l’aparcament i integrar-lo al màxim, en la linia del que proposava el GOB, ja que està situat en una zona humida. Per això votarem en contra de desestimar les al·legacions.

Aprovada la desestimació d’al·legacions del GOB.

VF: UM-Unpi, PSOE, PP                   VC: PSM, EU-EV

14.  Aprovació de la valoració de les ofertes pel projecte de rehabilitació de l’Ajuntament.

La valoració es basa en criteris tècnics fixats a les bases. El PP no va explicar la seva abstenció, suposem que era per que els criteris eren massa tècnics i massa poc polítics.

VF: PSM, UM-Unpi, PSOE, EU-EV             Abs: PP-Ump

 

Resum precs i preguntes.

Al regidor de cultura, del PSM, EU-EV va demanar per una factura de fotocòpies de 598,47€ que correspon a fotocòpies en color A4 i A3 encarregades per l’àrea del mercat del Moll. Suposam que el regidor corresponent podrà explicar a que corresponien les fotocòpies.

També EU-EV va demanar per qué el bibliotecari-arxiver ja no coordina el Club de Lectura. Es va explicar que aquesta persona feia la feina sense que fos la seva obligació segons contracte, i que una vegada havia manifestat que no ho podia fer més sense desatendre la biblioteca es va optar per encarregar el Club de Lectura a una persona de fora de l’Ajuntament.

El PP va demanar per l’expedient de viabilitat de EMSER. Es va explicar que estava molt avançat a falta d’incorporar les dades de l’empresa EMSA.

Comentaris

 

BICS

Tomeu Cifre | 31/03/2009, 07:19

Es cert que la llei diu això, pero no dona cap via perque l'administració pugui fer obrir el BIC a la seva voluntat. Pots estar ben segur no ens excusam darrera res, ni el PSM ni el BLOC en general, no tenim cap interés ni un en deixar tancats els BIC. Si fos tan senzill com dir "tals dies estarà obert" els companys del Consell ja ho haurien fet, n'estic ben segur.
Probablement tindrem bones noticies en aquest aspecte durant la legislatura, com ja les ham tingudes en el cas del Castell d'Alaró, on s'ha desencallat un tema aturat durant dècades.

 

Re: RESULTAT DEL PLE ORDINARI DE DIJOUS 26 DE MARÇ DE 2009

Exvotant | 31/03/2009, 07:06

La llei dels BIC és molt clara: han d'estar oberts 4 dies al mes per ser visitats.

No us excuseu darrera informes, la llei l'heu de fer complir.

 

Accés a BICs

Tomeu Cifre | 30/03/2009, 21:49

Del tema dels BICs, com vaig dir, pel que jo sé resulta que els informes juridics sembla que no son concluents i que no obren una via clara i sistemàtica a l'accés públic als BICs, i que cada cas en concret s'ha de conveniar. Per això el BLOC està preparant una modificació de la Llei del Patrimoni i fer que els BICs siguin més fàcils de fer visitables.

 

Re: RESULTAT DEL PLE ORDINARI DE DIJOUS 26 DE MARÇ DE 2009

Pepe | 30/03/2009, 16:26

Ja veurem si realment es fa feina en el sentit de les nostres mocions ordinàries.

Al cas de la moció del a comissió d'informació respecte a la manca de contracte de LUMSA, hi ha hagut molt de temps per estudiar el tema (més d'un any sense contracte) i a la comissió ja era la nostra moció.

Respecte a la moció de mantenir oberta l'empaltada,que vosaltres vareu donar suport, no ens equivocavat, era urgent, avui han tornat a tancar.

També et vaig fer un prec que consider important i que s'hauria de resoldre abans de temrinar la legislatura:

"Fa un any al ple de març el director de Patrimoni i en aquell moment regidor Biel cerdà a resposta a una pregunta nostra va afirmar que havia demanat un informe jurídic per regular les visites als BICS (Fortalesa i Castell del Rei). Demanam al regidor de cultura que demani si ja s'han fet aquests informes i que si no insisteixi en la necessitat i urgència dels mateixos."

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb