"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Potenciam el transport públic des de la Conselleria de Mobilitat

psm-pollenca | 02 Juny, 2009 14:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Ens acostam a l’equador de la legislatura. Durant els gairebé 22 mesos de Govern transcorreguts, la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, a pesar de l’herència rebuda, ha treballat intensament per impulsar el transport públic i avançar cap un altre model de mobilitat.

Una vegada aconseguits els primers resultats, el PP i sectors afins, comencen a llançar missatges desprestigiant la feina feta i intentant fer veure que "en transport públic no s’ha fet res". 

Ben lluny d’aquestes pretensions, pens que ara és una bona oportunitat per remarcar la feina realitzada en transport col·lectiu i els primers resultats obtinguts.

· Hem millorat substancialment el servei de tren, que patia saturacions a hores punta i manca de freqüències. Ara hi ha un tren cada 20 minuts entre Palma-Inca, millors horaris (cadenciats) i més trens: 49 trens diaris a Inca, 17 a sa Pobla i 17 a Manacor.

· Hem solucionat les greus deficiències del metro: hem reobert el servei. Hem dignificat el servei de metro i les seves instal·lacions, ara s’ofereix un bon servei públic, normalitzat, accessible i de qualitat.

· Hem posat en funcionament la nova estació d’autobusos interurbans de Palma, que permet la intermodalitat amb els altres mitjans de transport i gaudir d’unes instal·lacions modernes i eficients.

· Hem implantat el sistema tarifari integrat a tot el servei de tren, de metro i de bus+ten (llançadores). Ara s’està implantant la targeta intermodal progressivament a les diferents línies d’autobusos interurbans.

La implantació de la targeta suposa l’existència de tarifes reduïdes directament al 50% per a joves, persones majors i pensionistes, i famílies nombroses. Les targetes de perfils generals permeten un important descens de preus (entre un 30-70%, segons els casos).

· Hem implantat el servei de bicicleta pública intermodal. La bicicleta pública (gratuïta per a tots els usuaris de la targeta) ja és una realitat al campus de la UIB.  S’estructurarà progressivament a les principals estacions de la xarxa de tren.

· Hem millorat les freqüències, horaris i rutes d’autobusos interurbans. La feina de revisió es du a terme progressivament a les 21 concessions de transport existents (75 línies de transport a l’hivern i 106 a l’estiu). L’objectiu és adequar l’oferta de transport públic amb les necessitats actuals i reals de la societat.

· Garantim la inversió pública en transport col·lectiu: hem signat un conveni ferroviari de més de 443 M€, amb el govern de l'Estat. A la fi, el primer conveni ferroviari estatal obtingut després d’anys de discriminació de les Illes Balears. A més, hem aconseguit fons europeus per a inversions en transport ferroviari. Gràcies a la Direcció General de Fons Europeus, tenim un total de 26 M€ per una inversió global de 60 M€.

· Hem desdoblat la via entre Inca i l’Enllaç. Aquest és un projecte ferroviari totalment necessari per donar més operativitat a tota la xarxa i una aposta per la seguretat. Les obres ja fa mesos que estan en marxa i finalitzaran a finals d’aquest estiu.

· Hem fet la reforma integral de l’estació de Sant Llorenç, una estació de valor patrimonial considerable deixada de banda per l’anterior Govern i en estat ruïnós. Les obres ja fa mesos que estan en marxa i és a punt de ser inaugurada.

· Hem adquirit els nous trens elèctrics. Ja hem comprat (55 M€) un total d’11 unitats mòbils elèctriques, modernes i eficients per donar servei a les actuals línies de tren. La primera línia electrificada serà la línia Palma-Inca-Enllaç.

· Estam potenciant la mobilitat sostenible. Organitzam anualment la Setmana de la Mobilitat (el 2008, gràcies a la nostra iniciativa, l’Estat espanyol ha escollit les Illes Balears com a comunitat representativa a Europa per l’impuls creat), assessoram els municipis per elaborar plans de mobilitat, feim accions en transport no motoritzat, etc.

· Tenim ja redactats tots els estudis previs, projectes i estudis d’alternatives (segons cada cas) de la prolongació del tren sa Pobla-Alcúdia, Manacor-Artà, de l'ampliació dels tallers de Son Rullan, dels nous tallers d'Enllaç, del Tramvia de la Badia de Palma, de l'electrificació Palma-Inca-Enllaç. Cal recordar que l’anterior Govern no havia fet ni un sol estudi ni projecte de totes aquestes iniciatives. Tots aquests projectes ja s’estan tramitant d’acord amb la normativa vigent.

· Hem iniciat el procés de redacció d’altres projectes: estudi alternatives arribada del tren a Cala Ratjada, futura electrificació Enllaç-Manacor, futura electrificació Enllaç-sa Pobla, i estudi d’alternatives de la línia de tren de Migjorn.

Des de la Conselleria de Mobilitat s'està fent molta feina per impulsar decididament el transport públic i per canviar el model de mobilitat que ens havia deixat l'anterior Govern del PP. I estam convençuts que en els dos anys que queden de legislatura serem capaços de posar en marxa els projectes estratègics en què estam treballant.

Comentaris

 

Ho podeu parar, construïm un transport públic eficient per llevant!

Lluc riera | 05/06/2009, 07:02

Més sentit comú, més respecte a la terra, més voluntat d'un servei´públic de qualitat, més capacitat d'invertir en un transport públic competitiu amb el cotxe i menys transports de discurs fàcil, de màrqueting cutre. Parem aquest desastre que és el tren tram de llevant que ens hi juguem massa! fer política és decidir les millors polítiques per solucionar els problemes de la gent i no jugar amb les enquestes. demostreu que sou una esquerra amb voluntat de país pareu aquest disverat!

 

TREN SI

Joan | 03/06/2009, 16:00

Jo crec que el tren no tè el matiex impacte ni de molt que una autovia, el demès és voler fer veuré el que no és.

El bus ja existeix, no crec que ara descubrigueu la polvora proposant el bus com a transport públic.

 

Re: Potenciam el transport públic des de la Conselleria de Mobilitat

Alt | 03/06/2009, 15:15

A nosaltres el que ens sembla un insult a l'ecologisme és no admetre que les infraestructures del tren causen un greu i irreparable impacte al mediambient. És tan impactant com una autovia. I el que ens insulta és que no contempleu com a transport públic el bus que pot circular per infraestructures ja existents. Teniu la idea al cap que el tren soluciona els problemes de mobilitat de la població. Mentida perquè només cobreix un petit percentatge de la població.

 

Iniciativa Internacionalista, Sí

INICIATIVA INTERNACIONALISTA | 03/06/2009, 07:31

Per fer-se sentir aquestes eleccions, la veu d'esquerres dels pobles d'europa: INICIATIVA INTERNACIONALISTA

 

Re: Potenciam el transport públic des de la Conselleria de Mobilitat

Martí | 02/06/2009, 21:44

Crec que el tren, ràpid, puntual i econòmic, és una peça clau en la mobiltat sostenible.
Defensar una millor mobilitat oposant-se al tren és pretendre la quadratura del cercle, es a dir, promoure més cotxes i més autopistes. Disfressar aquesta posició d'ecologisme em sembla un insult a la inteligencia, quan probablement estigui promoguda desde sectors diametralemnt oposats a l'ecologisme.

 

Molt bé

Alt | 02/06/2009, 17:21

Agraim el resum exhaustiu de la feina feta i planificada. No podem entrar a fons a analitzar tots els projectes. Si que hem analitzat a fons el projecte de reopertura de línia de tren Manacor Artà. Aquest projecte no té uns bons fonaments, no s'aguanta per enlloc:

1. No està justificada la demanda de passatgers. Mostrau ja l'estudi de mobilitat de l'illa de Mallorca realitzada per INECO l'any 2001.

2. No és ecològic. S'han de construir 40 km de nous camins per obrir 33 km de vies.

3. És lent. 100 minuts d'Artà a Palma és una barbaritat quan en bus hi estàs 70 minuts. Un bus competent és més eficient.

4. No obeeix les directrius del Pla de transports ferroviaris ni l'acord de Govern firmat al 2005 perquè no passa per Cala Millor.

5. Enterra tota possibilitat d'apostar per vies verdes per fomentar l'ecoturisme. Balears és l'única comunitat autònoma sense viasverdes.com

6. Implica la costrucció en sòl rústic de 3 transformadors i generadors elèctrics.

7. Com bé diu l'informe d'impacte ambiental dificulta la permeanilitat de la població de Llevant i la fauna. Aquest greu impacte serà per sempre i irreversible.

8. És socialment injust i convida a l'especulació urbanística. Només cubreix 5 nuclis de població. Deixa més de 15 nuclis de població sense cubrir. Aquesta població també paga imposts i serà marginada.

No podem entrar a analitzar els altres projectes, però si estassin tant mal fets o pensats com aquest, hagués estat millor que no haguéssiu fet res. No hi entrarem perquè ho desconeixem.

Si vos queda un poc de dignitat, exigència i orgull professional rectificau el plantejament del tren d'Artà perquè com bé sabeu i haveu reconegut molts és una autèntica tudada de doblers.

Tots els projectes s'han de fer bé. Només que n'hi hagi un que estigui mal garbat sereu recordats per la posteritat com els promotors del tren més cutre d'Europa, que necessita mitja hora més per arribar a la capital que en bus. Patètic

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb