"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

ELECCIONS EUROPEES: SENSE EL PSM-EN NO HI HA UNA ESQUERRA NACIONALISTA VIABLE

psm-pollenca | 09 Juny, 2009 11:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

A l'hora de fer una valoració de les eleccions europees d'ahir, des del PSM-EN ens preocupa molt l'alta abstenció que ha marcat aquests comicis, especialment a les Illes Balears (on ha arribat al 63,98% del cens electoral), així com la tendència ascendent d'aquest fenomen. Hem de denunciar que el PP i el PSOE han dedicat la campanya a qüestions que només els interessaven a ells, i han des incentivat el vot d'una part important de la ciutadania.

Pel que fa als resultats de les diferents formacions, cal constatar que el Partit Popular ha estat el guanyador d'aquestes eleccions, tant al conjunt de l'Estat com a les Illes Balears. Ara bé, no han estat en absolut uns bons resultats per al PP balear, que havia apostat molt fort en designar la seva presidenta, Rosa Estaràs, com a candidata. Tot i que Estaràs ha obtingut l'escó d'eurodiputada, el PP ha perdut més de 9.000 vots a les Illes Balears respecte als anteriors comicis, i continua la línia descendent iniciada amb la pèrdua de la majoria absoluta l'any2007, i accentuada pels casos de corrupció que impliquen el Govern de Matas.

Al PSOE, a nivell estatal, li passa factura la crisi econòmica (o, més ben dit, la manera com aquest partit, des del Govern de l'Estat, afronta la crisi).Una dada positiva d'aquestes eleccions en l'àmbit estatal és el fet que les coalicions nacionalistes han mantingut els seus eurodiputats, malgrat la reducció d'escons en joc (50, front als 54 de 2004).

Així, Europa dels Pobles (i gràcies als vots del BNG) manté 1 eurodiputat, que es repartiran entre ERC, BNG, Aralar i la Confederació Verda. La Coalició per Europa manté els 2 eurodiputats de Galeuscat (per a CiU i per al PNB). D'altra banda, Raül Romeva repeteix com a eurodiputat d'ICV.

Pel que fa als resultats del nacionalisme a les Illes Balears, hem de constatar una dada: el nacionalisme progressista representat pel PSM-EN sempre havia estat la tercera força política de les Illes Balears. Ara que el PSM-EN no s'hi ha presentat (per mor del veto d'ERC), ERC i Entesa per Mallorca, tot i comptar amb el nostre suport i haver rebut una part dels nostres vots, han estat incapaces de mantenir aquesta posició. Probablement, els prop de 9.400 vots que el PSM-EN va obtenir l'any 2004 s'han distribuït entre la coalició Europa dels Pobles, els vots en blanc i l'abstenció.

ERC hauria de reflexionar sobre els resultats d'aquestes eleccions. ERC volia comptar vots; idò ja els ha comptat. Sense la competència del PSM-EN, i en coalició amb Entesa, ha tret 143 vots més que les passades eleccions europees. És evident que no han sumat els vots que pensaven sumar. La conclusió és clara: sense el PSM-EN, no hi ha una esquerra nacionalista forta i viable, i el país necessita una esquerra nacionalista capaç d'esdevenir una alternativa al bipartidisme espanyol.

El PSM-EN és un partit imprescindible per construir aquest país. A partir d’ara, el PSM-EN iniciarà un procés de debat intern per decidir l’estratègia de cara al 2011, per tal de bastir una plataforma electoral nacionalista, progressista i ecologista amb garanties, capaç de revalidar les majories de govern nacionalistes i progressistes i que esdevingui una alternativa real al bipartidisme.

Comentaris

 

Re: ELECCIONS EUROPEES: SENSE EL PSM-EN NO HI HA UNA ESQUERRA NACIONALISTA VIABLE

Pepe | 09/06/2009, 20:53

Qui ha parlat de crítiques? Simplement he dit que haveu esborrat de l'anàlisi a IU que s'ha presentat a les eleccions en coalició amb ICV que sí citau.
Crec que no ha estat massa correcte res més.

 

Les 7 cabretes.

Joan Ramon | 09/06/2009, 18:07

Jo nomès vaig demanar com era que posaven cabres domèstiques de la reserva de Galatzo al vedat de Cala Murta per promoure la caça de la "Temible cabra salvatge mallorquina".
I aquesta ès la resposta:

--------------------------------------------------------------------------------
Subject: Punt d'Informació Ambiental

Referent a la seva consulta, el Punt d'Informació Ambiental respon:

Les preguntes sol·licitades al Punt d'Informació Ambiental referent a la cabra salvatge mallorquina, expressen més una opinió i parer sobre la gestió i el govern que realitza el partit polític que actualment governa a les nostres Illes Balears (NO SABIA QUE UM GOVERNAS TOTSOL; SI BÉ A VEGADES HO SEMBLA) i requereixen una resposta del mateix caire, i aquesta és una tasca que no correspon al Punt d'Informació Ambiental.

La feina bàsica del PIA és oferir informació mediambiental objectiva i buida d'opinions, i és per aquest motiu que vos suggerim que seguiu amb aquest diàleg, que a més serà directe i inmediat amb el Sr. Seguí, ja que la primera resposta va ser contestada per ell mateix.

 

Re: ELECCIONS EUROPEES: SENSE EL PSM-EN NO HI HA UNA ESQUERRA NACIONALISTA VIABLE

PSM Pollença | 09/06/2009, 16:40

Nosaltres no hem criticat res respecte d'EU en aquest article.

 

Re: ELECCIONS EUROPEES: SENSE EL PSM-EN NO HI HA UNA ESQUERRA NACIONALISTA VIABLE

Pepe | 09/06/2009, 15:02

Pensau que al no citar a EU a l'anàlisi desapareixerà? Parleu d'ICV com si s'hagués presentat en solitari i amb les coalicions nacionalistes. La coalició IU_ICV també ha mantingut el seus dos eurodiputats malgrat la reducció d'escons

Per la resta estic d'acord en que el PSM-EN és un partit imprescindible però haveu de seguir una línia lògica. No podeu repetir errors com passar del BLOC a Unitat (UM res té de progressista, ecologista i nacionalista).

En quant a Esquerra Republicana i Entesa tan al cas d'Unitat com ara han demostrat que els interessa més dividir que unir.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb