"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Una altre urbanisme és possible i és necessari.

psm-pollenca | 22 Juny, 2009 07:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

No es tracta de cap muntatge. És una comparació real entre l’edificació que existia al Calvari l’any 2002 i enguany.  I no es traca d’edificis fets il·legalment  ni res d’això. Aquests procés d’edificació està emparat amb el Pla General de l’any 1990 i els promotors l’han portat endavant de manera ben legal. El Calvari havia resistit durant dècades per les dificultats per construir-hi, però no ha aguantat la pressió dels anys de l’eufòria constructora. Que és el que ha fallat perquè Pollença hagi perdut la seva típica estampa de poble coronat per una muntanya amb una escala? Doncs un planejament equivocat i  falta de voluntat política per canviar el que no estava bé.

Un procés similar s’estava desenvolupant a dues zones emblemàtiques pel nostre paisatge com son Cala Carbó i El Vilà. La diferència és que allà sí que els polítics hi han estat a temps i han tingut ganes d’evitar la destrossa. Amb el nou govern progressista i l’arribada d’un conseller del PSM a la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, en Gabriel Vicenç, es va decidir posar fre a tota una sèrie d’urbanitzacions que haguessin desfigurat el paisatge de moltes zones de Mallorca, entre elles les que hem esmentat de Pollença. El Decret-llei i la posterior Llei de Mesures Urgents per a la Protecció del Territori (curiosament aquest no s’ha anomenat Decret Vicenç), han impedit que succeeixi allò que sí ha passat al Calvari: la construcció excessiva emparada per la llei. Ara vindran demandes dels promotors, reclamant indemnitzacions més o manco justificades per no haver pogut edificar tots aquests presumptes solars de Cala Carbó i El Vilà; però no ens enganem, el mal d’haver d’indemnitzar, si arriba el cas, no serà mai tan gran com el mal que faria per sempre més la destrossa que amenaçava el nostre paisatge. D’això se’n diu tenir clares les prioritats.

A Pollença ara estem en fase d’adaptar el Pla General al Pla Territorial de Mallorca, i fer a més les modificacions necessàries per preveure l’urbanisme de Pollença pels propers vint anys. És imprescindible l’aportació de tota la societat pollencina, en forma de suggeriments, consultes, esmenes, per tal que el resultat sigui fruit del màxim consens possible i no pugi passar allò que ha succeït sovint, que l’urbanisme es planeja lluny dels ciutadans, en despatxos, i el poble se n’adona de les malifetes anys després, quan veuen créixer el formigó al seu voltant. Sobretot s’ha d’exigir dels partits que estam a l’Ajuntament visió de futur, entendre que el que donarà de menjar als nostres fills serà el medi ambient i un municipi agradable, elements essencials pel turisme. També fermesa davant els interessos particulars que en un moment determinat poden intentar treure avantatge del planejament urbanístic. Ja no hi ha temps per amiguismes i per l’urbanisme a la carta, ara cal pensar en Pollença i en els pollencins que tot just donen les primeres passes. Les receptes que s’han fet servir durant tants anys ja no serveixen.

 

 

Comentaris

 

Camins

Camins | 22/06/2009, 20:19

Benvolguts companys, us posaré en coneixement dels resultats de la crida que feu la presidenta del Consell de Mallorca per cercar "pau social" en el tema de les tanques.

La presidenta Francina Armengol es comprometé a actuar i la seua actuació NO FOU OBRIR LA TANCA, fou crear una comissió presidida per la consellera Dubón en la qual hi foren presents dos directors insulars i un advocat. La resposta de la consellera fou exel·lent; però ...... hi havia trampa. Després de més de quatre setmanes de reunir-se la comissió (NINGÚ NO HA FET RES DE RES; per tant Francina Armengol ens ha passat amb coverbos fins passades les eleccions europées.

El conseller de presidència remeté una carta al company Joan Crespí en la qual expresava la grandíssima dificultat per poder llevar la tanca; per tot això en resulta:

.-que un infractor de la legalitat urbanística amb un sol dia pot cometre una il·legalitat, que ocasiona una discriminació al col·lectiu dels discapacitats i d'altres; i l'ajuntament de POLLENÇA en més de dos anys NO FA RES DE RES.

.-el Consell de Mallorca SUBVENCIONA LES OBRES IL·LEGALS I EL TANCAMENT amb una suculenta xifra.

.-La consellera de Medi Ambient del Consell incompleix lex promeses d'obrir el camí (fa més d'un any).

.-La presidenta del Consell NO ÉS CAPAÇ DE RECUPERAR LA LEGALITAT.

.-Els col·lectius més desfavorits FA CINC ANYS QUE PATIM DISCRIMINACIÓ i cap polític NO HA FET RES PER IMPEDIR-HO. Tendran la barra de demanar-nos els seu vot en les properes eleccions ?.

Crec que comença l'hora de que facem saber a les institucions i als polítics que les dirigeixen que estam farts de que NOMÉS PROTEGEIXIN ELS INTERESSOS DELS PODEROSOS: son Balaguer, es Rafal, Ternelles, l'Empaltada, Comassema, i un llar etc.

Salut i branca !!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb