"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

psm-pollenca | 02 Juliol, 2009 14:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir va saltar la notícia i avui ho publiquen els diaris. Ara l'Ajuntament ha de fer les passes que calguin per fer l'accés efectiu.

Diari de Balears 2/07/2009

 

 

 

Ho dicta el Suprem en una sentència ferma que no admet cap recurs per part de la propietat. Ara haurà d’autoritzar-ne el pas restringit

El Tribunal Suprem ha resolt, a través d'una sentència ferma contra la qual no és possible cap recurs d'apel·lació, que les barreres del camí de Ternelles, al terme municipal de Pollença, s'han d'obrir. D'aquesta manera, no admet a tràmit el recurs que presentà la propietat a la més alta instància judicial contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que donà per bo l'acord adoptat pel ple del Consell, el 2006, sobre l'accés lliure al polèmic sender. Tot i així, des de la propietat de la possessió de Ternelles recorden que "la resolució del Suprem no autoritza l'obertura del camí al públic en general" i manifesten que "l'acord del ple del Consell de 2006 s'ha d'adaptar a la legislació més vigent, com són ara el PORN i la Xarxa de Natura, que regulen els espais naturals depenent de la protecció que tenen. Aquesta legislació determinarà de quina manera s'ha de preservar l'accés al camí de Ternelles".

Acord

Cal recordar que l'acord de l'Ajuntament de Pollença de l'any 2006, que posteriorment fou aprovat pel Consell, regulava l'ús d'aquest sender i hi garantia el pas de 20 persones cada dia, cinc dies a la setmana, durant gairebé set mesos a l'any. Tot i que Joan Ramon Bosch, de la Plataforma pro camins oberts, i Biel Cerdà, del PSM, es mostren satisfets de la resolució del Suprem, manifesten que "ara hem de comprovar que el Consistori aplica l'acord i permet el pas, que encara és restringit", segons Bosch. El batle de la localitat, Joan Cerdà, recordà ahir que "des de l'any 1991, l'Ajuntament lluitava per aconseguir aquesta veredicte" i assegurà que "tot i que haurem d'expropiar el camí, que és privat, perquè pugui tenir un ús públic, treballarem perquè la sentència s'executi i puguem garantir-hi el pas

 

Comentaris

 

Re: Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

Tomeu | 23/07/2009, 14:44

Crec que la afirmació que he feta: "la continuitat o no dins l'Equip de Govern ha de sortir de l'opinió dels militants i simpatitzants del PSM, no de la pressió d'altres partits" és assumible per qualsevol partit que cregui en la seva independència i en el valor dels seus militants.
D'EU jo ni n'he parlat, a mi m'interessa parlar del PSM.

 

Re: Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

Pepe | 23/07/2009, 09:29

Com hem pressionat? La veritat que no sent que hàgim pressionat mai al PSM per sortir de l'equip de govern.
La pressió la va fer Biel quan va dir que el regidor dimitiria si els pressuposts no fossin per gener, nosaltres només l'hem recordat.
Si que és cert que pensam que el millor per l'esquerra d'aquest municipi seria la sortida del PSM de l'equip de govern, però evidentment això és una decissió de la seva assemblea.

 

Re: Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

Exvotant | 23/07/2009, 08:42

Pressió d'altres partits? Tomeu, crec que l'obsessió amb IU et supera. Perquè segur que et refereixes a ells.

Els que fan pressió per la sortida son els socis de govern que tapen i ennegreixen la tasca del PSM.

La pressió la fan els exmilitants que ja no compareixen.

La pressió la fa la gent de carrer que opina als bars i aquí anònimament.

 

Participar en les dessicions 2

Tomeu Cifre | 22/07/2009, 16:15

Per cert, a la passada assamblea, igualment com es va decidir fer el comunicat que hem penjat recentment, també varem decidir obrir un periòde de reflexiò sobre com ha anat el pacte aquests dos anys i sobre la conveniència de continuar-hi. Llavors és més oportú que mai venir a donar l'opinió.
En qualsevol cas la continuitat o no dins l'Equip de Govern ha de sortir de l'opinió dels militants i simpatitzants del PSM, no de la pressió d'altres partits.

 

Participau en les desicions

Tomeu Cifre | 22/07/2009, 16:08

Com podeu comprendre, la direcció que agafa un partit polític no pot dependre dels comentaris anònims en un blog.

La propera setmana, com sempre que hi ha Ple Municipal, ens haurem de veure tota l'Agrupació. Jo vos convido personalment i estaria molt satisfet si vinguessiu, a l'Assamblea, que està oberta a militants i simpatitzants (això inclou als votants), a dir clar i llampant el que trobau.

Jo crec que hi ha molts votants del PSM que s'estimen més que sortim del pacte, pero els vull sentir de viva veu. No cal tenir por de dir el que es pensa.
També vull sentir aquells que troben que convé continuar-hi. Podeu estar segurs que la vostra veu sera escoltada, pero per favor, digau-ho més enllà que a uns comentaris a un blog.

Com sempre penjarem el dia i l'hora de l'Assambles, llavors donau-vos per al·ludits.

 

PER FAVOR, ESCOLTAU-NOS

Varis votans del PSM | 22/07/2009, 06:12

Pel bé del PSM i pel bé comú del poble (aquests poble i la seva gent mareixem algú que vertaderament faci oposició) sortiu ja d'aquest pacte. Vos o demanam a grits la gent que apreciam el PSM.
Gràcies

 

Re: Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

ex-votant | 21/07/2009, 18:45

Segueix sense sortir ningú que no sigui en Tomeu a defensar la continuitat del Psm dins l'equip de Govern. O bé els integrants de l'assamblea no llegeixen el seu propi bloc o bé l'assamblea la forma en Tomeu totsol.

 

No em convenç!

Ex-votant | 18/07/2009, 11:02

No em convencen les explicacions d'en Tomeu referents a mantenir-se en l'equip de govern. Diu que és perque l'assemblea no li ha demanat, el curiós es que en aquest bloc l'únic que defensa que el PSM és mantengui en l'equip de govern és ell, tal vegada seria bo que qualcú de l'assemblea defensàs i argumentàs aquesta postura, sinó les seves excuses no són creïbles. 18 de juliol segueixen els pressuposts sense aprovar....

 

Re: Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

Compromisos efímers | 03/07/2009, 17:53

Si que ha durat poc el compromís:

"Tenim el compromís del regidor de Medi Ambient, Jaume Plomer (PSOE) d'actualitzar el Pla d'Acció de l'Agenda Local 21..."

 

Jaume Plomer

Tomeu Cifre | 03/07/2009, 15:55

Avui s'ha confirmat la dimissió de Jaume Plomer com a regidor de medi ambient. Personalment ho lament, ja que es tracta d'un dels regidors més compromesos amb la seva feina. Ja ho comentarem a fons en tenir-ne més detalls.

 

Decisiu

JRV | 02/07/2009, 16:48

Me sembla que sense la pressió multitudinaria de la gent sensibilitzada amb el medi ambient, la cosa no estaria així ara.

 

Arrest

Tomeu Cifre | 02/07/2009, 15:21

Una notícia que haurem de seguir d'aprop, tot esperant més informació sobre l'afer:

Siete arrestados, entre ellos un celador municipal de Pollença, en una operación antidelincuencia
2/Juliol/2009 / ULTIMA HORA / DIVERSOS (LOCAL)

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=308942&file=.pdf

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb