"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

psm-pollenca | 09 Setembre, 2009 17:52 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

S'ha convocat per les 13,00h a Can Llobera, e Ple Extraordinari amb el seguent ordre del dia:

1-Ratificació de la urgència de la sessió.

2-Presa de Posessió del Sr. Antoni Cifre Crespí.

En substitució de Jaume Plomer (PSOE), en els següents dies es suposa que el batle farà les delegacions de les àrees que li pertoquin (en principi policia i delegació de Cala Sant Vicenç).

3-Aprovació definitiva, si procedeix, del Pressupost General per a l'exercici econòmic 2009.

Cal tenir aprovat el pressupost per posar en marxa certes inversions com, per exemple, l'escoleta del Port de Pollença.

4-Esmena de deficiències de la sol·licitud de subvenció pel projecte de rehabilitació i adeqüació de les infrastructures de la urbanització Gotmar.

Comentaris

 

Critica encertada

JRV | 26/09/2009, 18:32

Molt bona aquesta puntualització que feis: certamente la literatura castellano-espanyola te totes les benediccions, beneficis i recolçament econòmic del Govern Central. Una Conselleria de Cultura d'una Comunitat Autònoma petita, fràgil i explotada economicament com es la nostra, no ha d'anar a fer de magnànim amb qui no ho ha de menester, a no ser que aquesta Conseller5ia vulgui jugar als "estadistes". Ja hi ha Instituts Cervantes i altres herbes on demanar recolçament a balquena.
Es una sort per al mon de la educació i la cultura propia que la Sra. Galmés hagi marxat. Massa ha durat.

 

EX-VOTANT

JRV | 18/09/2009, 16:49

Ex Votant, per mi no cal que t'identifiquis, el que m'importa es el teu punt de vista, que en bona mesura compartesc. Veig que a aquest blog es respecten les opinions discrepants, igualment que es fa al blog d'Urxella, i això me basta. Jo ni entraria a un Blog on no hi ha debat i discrepancia, com es la pàgina publicitaria del Psoe, i les inexistents de UMPI, UM, PP, UMP, això de passar el rosari i amèn amèn, ja me va basta al franquisme, no hi ha res mes empobridor.
Per altra part, crec convenient que havent rebuig per part de gent que sembla afí, a que el PSM participi a l'equip de Govern, que el regidor digués on està el benefici pel PSM i pel poble, si hi ha arguments s'han d'exposar.
Gracies.

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Garci | 17/09/2009, 16:30

Tomeu, agraeixo l'esforç de sinceritat que fas i el deixar-nos participar en el bloc. Desgraciadament, i tot i que en molts moments em discutit (intercanviat opinions) ja m'agradaria a mi que el PSM, com a grup d'esquerres que és, influenciés més al govern.

És per això que critic i coment al vostre bloc, perquè esper més. Millor dit, vull que sigui més.

Ja ho he dit abans, els pressuposts són falsos, no feia falta el vostre vot a favor. És una llàstima que caigueu en aquests paranys que vos posen els vostres mateixos socis. Aquesta és la meva opinió.

De la tasca a l'àrea de cultura, res a dir.

Et torno a repetir, aquí tens les nostres mans. (Desgraciadament a nosaltres tampoc ens fan gaire cas).

Per cert, el comentari de tt val més ignorar-lo.

 

Govern

Tomeu Cifre | 17/09/2009, 15:39

Perdonau per tants dies d'absència en el debat, les questions personals m'han tengut massa ocupat.
Respecte a donar suport o no als pressupostos, la raó principal del suport és que fa nou mesos que gestionam doblers de les partides d'aquest mateix pressupost.
Una altra cosa és el fet que s'hagin tornat a aprovar tard o que estiguin millor o pitjor fets; en l'explicació que varem fer ja es veu que és un suport crític amb el procés d'el·laboració dels pressuposts, que pensam que s'ha de millorar substancialment.
Respecte a si el PSM aporta res a l'equip de Govern perque aquest funcioni millor he de dir que la aportació que nosaltres fem ha d'esser acceptada pels nostres socis i això depen de la seva voluntat, ja que no tenim la força en regidors que necessitam per fer valer els nostres arguments. Els podem exposar, sí, pero el fet que s'acceptin no depen de nosaltres.
Un altre debat és si val la pena estar en un equip de govern en el que les nostres opinions tenen poca acollida, o de vegades (com en el cas de l'aparcament de la Gola) son directament ignorades. Reconec que els nostres criteris fins ara s'han reflexat en el govern de l'Àrea de Cultura, pero poc en la resta d'àrees.

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Exvotant (A.C,) | 17/09/2009, 07:39

No necessit que ningú parli per mi.

Només necessit que em responguin al que demano a les persones que he votat.

Es veu que don molts maldecaps per aquí si l'únic que voleu és saber qui som.

Si voleu saber-ho, només ho heu de demanar.

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

tt | 16/09/2009, 21:14

ai garci, thas embullat. ja sabem qui es aquest "exvotant" que se du tan be amb en JRV i fa tanta olor a EU

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Garci | 16/09/2009, 18:26

I vull aclarir una cosa, en la frase pareix que jo soc votant del PSM. El que volia dir és que els votants del PSM li demanen explicacions, i jo també.

També he de dir, que al contrari que els altres que firmen Exvotant o Ex-votant, jo no he votat mai al PSM i crec que no tenc tanta legitimitat com ells per demanar explicacions. El que si puc retreure-li, com a ciutadà és la seva aprovació d'uns pressuposts falsos.

Ara podeu dir que no voleu un debat polític (o de polítics) al bloc. Però aquesta gent té raó. No me puc creure que tot un PSM, amb la trajectòria que ha duit, sigui capaç de recolzar l'acció de l'equip de govern.

Salut.

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Garci | 16/09/2009, 17:34

JRV, tens raó, segurament a nivell de Mallorca al PSM li ha passat això. Però a Pollença no és així. Un partit que ha tingut tants afiliats i votants no se l'ha carregat res del que dius sinó la mala gestió que ha fet durant els últims anys. Sobretot aquesta legislatura l'està cagant contínuament recolzant la mentida i falsedat d'aquest equip de govern.

Segueixes sense parlar de perquè el PSM ha recolzat uns pressuposts falsos. Aquest és el mal del PSM que veu que els seus votants, com jo, li demanen explicacions i no les dona.

Ho sento JRV, però ens fa falta una bona explicació que ens convenci de la necessitat de romandre en l'equip de govern quan en aquest la presència i el pes que hauria de tenir el PSM no existeix.

 

Ex votant:

JRV | 16/09/2009, 16:31

Durant uns anys, el PSM es presentava a les eleccions amb lema (o slogan)" La força necessaria", i certament ho era, i és ben demostrable que els beneficis per la dignitat, profit moral, mediambiental i de retruc econòmic per a la societat mallorquina, han sigut i son encara enormes, tenint en compte la força real electoral que ha tingut i te, i si s'ha complementat la poca força electoral, amb molta feina per part dels seus dirigents i els seus afiliats.
Però això no podia durar sempre, i el desgast, el cansament per 25, 30 anys d'esforç constant han produit els seus efectes, i una certa desmoralització per no obtenir uns resultats que ens merexiem també ens ha afectat.
I dins aquests anys, la societat mallorquina ha canviat. Es mes materialista, mes consumista, monetarista, sense que un avanç cultural hagi anat a la par, els valors que defensava i defensa una part del PSM no son majoritariament compartits per aquesta societat. I això també ha afectat al PSM interiorment: s'han produit casos de "cadiritis" dins el PSM, oblidant-se dels interessos col·lectius,i també massa "teòrics" que tenen "la solució" a un partit relativament petit.
Hem tingut i tenim encara liders dignes i capacitats, però que han sigut objecte de critiques ferotges dins el mateix partit, una premsa venuda en contra...(qualcú dubte que Pere Sampol està mil vegades mes capacitat que el supermediocre d'Antich com a cap de govern autonòmic? O que Damià Pons dona mil voltes a la Galmés, per exemple, i així un llarg etcetera amb Joan Mayol, Biel Vicens, Mateu Morro...)
Així que al PSDM hi ha qui hi ha perque la societat mallorquina, i no tan sols la societat mallorquina, donen poca generació d'individus amb la generositat, inteligencia i altruisme que requereix la ideologia del PSM.
I això es aixì si es vol analitzar objectivament i dessapasionadament els perques i les mancances del PSM. I a Pollença també.

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Exvotant | 15/09/2009, 14:21

JRV, estic d'acord amb tu. Però hi ha una cosa que no tens amb compte: i si el PSM no aporta res a l'equip de govern per fer que aquest funcioni millor?

Cap de vosaltres parla de perquè el PSM ha votat a favor d'uns pressuposts falsejats.

A mi m'és ben igual si el PSM governa o està a l'oposició. Això si, ha de fer-ho bé. I no ho fa gens bé. Ens ha enganyat.

Al PSM no el perjudica estar a l'equip de govern, el perjudica la seva acció (o inacció) en ell. Jo crec que si s'ho mereix. S'ho guanyen dia a dia. No m'agrada, els he votat, però és així.

 

psm al govern municipal

JRV | 14/09/2009, 19:38

El PSM te massa vegades aquest dilema: Participar als equips de govern perque aquests, com es el cas actual, no sigui tan caòtic i posant un poquet de seny i feina, o partir a l'opossició i fer-la contundent i constructiva.
Les dues actituts han donat fuits per l'electorat que representan i per la societat en general en el passat.
Però la meva impressió personal es que en aquesta legislatura, tot i siguent útil la presència del PSM, l'esta perjudicant i no s'ho mereix, els seus electora tampoc. Es la meva opinió.
Salut.

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Exvotant | 14/09/2009, 14:56

Benvolgut Tomeu. Havent llegit el teu comentari no em queda més que ratificar-me en el que ja vaig dir: formes/formau part d'una farsa de la qual ni en parles.

Els pressuposts són falsos des del moment que se sap que no recaptareu tot el que dieu. Uns comptes inflats per no reduir la despesa. Se pot ser partícep, i per tant còmplice, d'això?

El teu silenci en aquest tema, que és bàsic i central, delata o bé la submissió a la resta de l'equip de govern o bé la estretor de mires que ha fet que no vos adoneu. No se que és pitjor.

 

Presupost 2009

Tomeu Cifre | 14/09/2009, 14:29

Si diguessim que l'aprovació del pressupost ens deixa satisfets tal i com ha quedat al final, esteriem mentint. Repeteixo la justificació que ferem al ple:
"Abans de res demanem que els informes que es presenten adjunts a les propostes estiguin en català, tal i com va aprovar aquest Ple en el seu moment, independentment de l'idioma en que s'hagin redactat per part dels tècnics, ja que tenim un servei lingüístic que està per fer aquestes funcions de traducció.

Avui, finalment, es du a aprovació inicial la proposta del Pressupost pel 2009. Si l'any passat, quan es va presentar el pressupost al mes de setembre, ja vàrem demanar disculpes, per la part que ens correspon i com a membres de l'equip de govern, enguany no tenim motius per no tornar-ho a fer. El pressupost, com tots sabem, s'ha d'aprovar com diu la llei, com a màxim al mes d'octubre de l'any anterior, i per tant cada mes que transcorre des d'aquesta data sense tenir el pressupost aprovat suposa un perjudici per a l'administració, per la dificultat de control en la despesa que se'n deriva i per la impossibilitat del consistori de fixar prioritats i línees estratègiques. Aquest fet és especialment important en un temps de crisi com l'actual. El nostre grup sense ha estat pertidari d'aprovar els pressuposts quan abans millor, encara que després s'hagin de fer les modificacions de crèdit que calguin. Per això tornam a reiterar la petició de disculpes als ciutadans i esperam que l'Ajuntament es posi a treballar en els pressuposts del 2010 en el termini de temps més curt possible i no més enllà del mes de setembre.

Dit això, i com a membres de l'equip de govern que som, ens sentim amb la responsabilitat de donar suport a aquests pressuposts del 2009, que inclouen nombroses partides que hem estat gestionant des de l'àrea de govern que tenim delegada, la de cultura. Més enllà d'aquest acte de responsabilitat, de l'anàlisi del contingut del pressupost n'extraiem conclusions algunes de positives i altres de millorables. Com a partit d'esquerres valorem positivament la millora en els capítols de servei socials, ensenyament o medi ambient, i que s'hagi moderat la previsió de despesa en capítols que no son essencials pel desenvolupament del municipi com és la previsió de despesa en festes. També valoram positivament l'augment, encara que moderat, del capítol destinat a cultura. Pensem que queda pendent la millora de les assignacions econòmiques que té compromeses l'Ajuntament amb l'Empresa Municipal a partir de l'aprovació del pressupost d'aquesta darrera."

 

Re: Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

Exvotant (sense guionet) | 12/09/2009, 18:55

Vaja excusa patètica. Cal tenir aprovats els pressuposts abans de començar l'any per poder fer una gestió dels diners ben feta i un control de la despesa com cal!

Me sap greu. Teniu un suspens molt gran. I amés, segons he llegit i m'han comentat, els ingressos són totalment irreals: són una mentida! I vosaltres sou part d'aquesta mentida.

Al DM va sortir que l'estimació dels ingressos era falsa, però que Juanjo al·legava motius polítics! Sabeu que vol dir això? Que ell diu que falseja els comptes per politiqueo!!!

Sou còmplices, sou part de l'engany. Hi ha un forat econòmic, l'interventor us va avisar, i no feis res per solventar-ho.

Tomeu Cifre del PP ho va dir i EU també. Ho han demostrat. No els feis cas. Emdeutau i hipotecau el poble encara més.

No feis falta al govern i així hi tot participau de l'engany. No se que preteneu. Però a mi no me tornareu enganyar.

Podrieu, gent del PSM, explicar perquè vau votar a favor dels pressuposts tot i ser falços? Perquè no podeu negar aquesta evidència quan fins i tot un interventor ho diu. I podrieu explicar-ho sense fer la demagògia de que s'han d'aprovar per funcionar, ja que tots sabem que no venia d'un mes?

 

Vegonya!!

ex-votant | 12/09/2009, 09:13

Tomeu,supòs que justificau el vostre vot positiu als presuposts amb l'excusa de que cla tenir-los aprovats per poder iniciar l'escoleta del Port.... Molt bé però acte seguit d'aprovar aquesta pantomina de presupots amb 10 mesos de retart hauries de dimitir i sortir de l'equip de govern.

 

encoratjament

JRV | 10/09/2009, 16:09

Molt be per la vostra implicació en les questions de fer arribar el tren fins a Pollença, suposo que vol dir el Port, i en l'obertura de camins públics.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb