"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Converses literàries a Formentor

psm-pollenca | 26 Setembre, 2009 18:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir varen començar les "Conversaciones de Formentor". Un esdeveniment basicament subvencionat per la Conselleria de Cultura, recuperat per iniciativa de la ja ex-consellera Bàrbara Galmés, i que té a mític hotel pollencí, ara del Grupo Barceló, fent d'amfitrió.

Sap un poc de greu haver de posar aigua al vi, ja que el compendi de personatges rel·lacionats amb la literatura que passen per allà és important, i qualsevol iniciativa cultural és d'agrair. Ara bé, cal fer-se algunes preguntes: quan es feien les originals Converses, allà pels anys 50, tenien subvencions institucionals o bé el patrocini de l'Hotel era suficient, ja que al cap i a la fi suposava una important publicitat per l'establiment? Si la literatura que allà s'hi promociona excedeix l'abast de la llengua catalana per abarcar també la llatino-americana (que no me sembla malament), no hauria d'esser el Ministerio de Cultura qui posas el finançament, si no assumir-lo completament el Grup Barceló? No caldria, per part del Grup Barceló, qualque deferència cap al Govern en justa contrapartida, en vers de deixar-lo tirat  en el Palau de Congressos?

Crida l'atenció també l'interés cultural en fer coses a Pollença del Grup Barceló i de la Conselleria de Cultura quan cap dels dos no ha volgut participar, per exemple, del patrocini del Festival de Pollença. L'Hotel Formentor ha deixat de ser patrocinador després de molts d'anys d'esser-ho, amb l'habitual justificació de la crisi; la Conselleria de Cultura fa anys que no patrocina al Festival, ja que sembla que això pertoca a Turisme. En canvi per les Conversaciones l'aixeta sembla més oberta.

Finalment tampoc estaria de més que l'Ajuntament de Pollença hi tingués qualque cosa a dir en la organització, malgrat no hi aporti econòmicament hi podria aportar en idees, ja que, al cap i a la fi, en som el municipi amfitrió. Per mostra només indicar que al Regidor de Cultura de l'ajuntament de Pollença ningú no el va convidar a les Conversaciones. Que vostés ho conversin bé.

 

Foto i article del Diario de Mallorca

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb