"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

“No tenim res del que ens poguem empegueir, hem estat coherents en tot moment”

psm-pollenca | 18 Octubre, 2009 22:20 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Llegiu també aquest esplèndit article d'Antoni Alorda: "Ternelles, Rosa Parks i Biel Vicens (resposta a Matias Vallés)"

El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM) ha destituït el regidor del PSM-EN per haver participat en l’excursió reivindicativa al camí de Ternelles

15/10/2009  
El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha donat suport al portaveu nacionalista a l’Ajuntament de Pollença, Tomeu Cifre, que aquest dijous ha estat destituït com a regidor de Cultura per part del batle, Joan Cerdà (UM). Cerdà acusa Cifre d’haver incomplert l’ordre municipal que limitava l’accés al camí de Ternelles a 20 persones diàries. El passat dilluns, el regidor del PSM-EN i altres dirigents nacionalistes varen botar la barrera que impedeix l’accés al camí de Ternelles en una excursió reivindicativa organitzada per la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

Tomeu Cifre ha afirmat que “el nostre suport a la marxa reivindicativa està avalat per la legalitat, perquè el camí de Ternelles és públic”. En canvi, “la decisió del batle de limitar el pas a 20 persones diàries és totalment personalista, no està avalada per cap normativa ni per cap tècnic municipal”.

El regidor nacionalista a Pollença ha afirmat que “rebutjam els arguments del batle per justificar la meva destitució”. En relació als desmarcaments del PSM-EN respecte dels seus socis de govern a Pollença (UM i PSOE), Cifre ha afirmat que “sempre he donat suport a les iniciatives de l’equip de govern, tret de quan aquestes no han estat consensuades amb el PSM-EN”. I ha conclòs: “no tenim res del que ens poguem empegueir, hem estat coherents en tot moment”.

Per la seva banda, Biel Barceló ha mostrat el seu ple suport a l'agrupació del PSM-EN de Pollença i al treball de Cifre i del seu predecessor en l'àrea de Cultura, Biel Cerdà. El secretari general del PSM-EN també ha contestat el PP, que ha demanat la dimissió del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Biel Vicens, per la seva participació en la marxa de dilluns.

En aquest sentit, ha dit que “és curiós que hi hagi partits que demanin la dimissió de càrrecs públics que participen en mobilitzacions ciutadanes per reivindicar l'ús públic d'un camí públic, i que a la vegada es permetin mantenir a càrrecs públics implicats en casos de presumpta corrupció”. Biel Barceló ha demanat a aquests partits (PP i UM) “que s’apliquin aquest rigor a ells mateixos en primer lloc”.
El PSM-EN dóna suport als regidors destituïts a Campos i demana la dimissió del batle, Guillem Ginard (UM)
Biel Barceló considera que la decisió del batle campaner és una “represàlia” per haver rebutjat el camp de golf de Son Baco i les compensacions urbanístiques: “ens estan destituint perquè defensam el territori i perquè defensam el Pacte signat l’any 2007”
16/10/2009  
L’Executiva del PSM-EN, reunida avui al Puig de Santa Magdalena, a Inca, ha donat suport als dos regidors nacionalistes de Campos, Joan Juan i Guillem Vidal, que han estat destituïts avui pel batle Guillem Ginard (UM), que ha romput així el pacte de govern municipal entre UM i Campos pel Canvi (PSM-PSOE-Entesa). Ginard ha adduït com a únic argument per a cessar els regidors del PSM-EN l’actitud de fermesa del PSM-EN i del BLOC per Mallorca en les negociacions per recompondre el Pacte de Govern al Consell de Mallorca. El BLOC va rebutjar categòricament l’esmena per permetre el camp de golf de Son Baco, així com el preacord entre UM i PSOE per canviar el projecte de camp de golf pel desenvolupament urbanístic de Sa Ràpita. La destitució dels regidors del PSM-EN de Campos es produeix un dia després que el batle de Pollença, també d’UM, destituís el regidor nacionalista Tomeu Cifre per haver participat en l’excursió reivindicativa al camí de Ternellles.

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat per les dues vicesecretàries generals, Joana Lluïsa Mascaró i Nanda Ramon, i pels batles nacionalistes de Santa Maria (Rosa Vich), Esporles (Miquel Ensenyat), Campanet (Francesc Morell) i Petra (Joan Font). Barceló ha demanat la dimissió del batle de Campos, Guillem Ginard, per haver perdut la legitimitat per continuar governant. El dirigent del PSM-EN ha posat com a exemple l’anterior batle de Búger, el nacionalista Pere Perelló, que va dimitir després que UM rompés el pacte de govern municipal.

Biel Barceló considera que la destitució dels regidors del PSM-EN de Campos és una “represàlia” perquè el BLOC va rebutjar el camp de golf de Son Baco: “ens estan destituint perquè defensam el territori, i perquè defensam el Pacte signat l’any 2007”. Barceló ha afirmat que “UM, o una part d’UM, no saben assumir les seves pròpies decisions. L’acord de retirar l’esmena de Son Baco sense contrapartides urbanístiques va ser pactat per totes les forces polítiques del Pacte de Govern. Instam a UM, i especialment al seu president, Miquel Àngel Flaquer, a assumir les seves pròpies decisions”. El dirigent nacionalista ha lamentat que el president dels regionalistes no hagi estat capaç de “posar ordre” a Campos, i ha criticat el fet que UM “torni a traslladar les seves lluites internes a les institucions”. Biel Barceló ha indicat que aquesta decisió “tendrà conseqüències” en les relacions entre UM i PSM-EN.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb