"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

CAMÍ DE TERNELLES: ELS CÀRRECS PÚBLICS HAN DE DEFENSAR ALLÒ QUE ÉS PÚBLIC

psm-pollenca | 21 Octubre, 2009 14:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pollença té molts de problemes per resoldre. En molts d’aquestes assumptes que pengen l’Ajuntament hi té una part importantíssima de responsabilitat, i els polítics que governen Pollença, amb al batlle al capdavant, s’haurien d’afanyar en resoldre totes aquestes qüestions. Però aquests darrers dies sembla que l’únic que importa es si un regidor de l’Ajuntament s’havia passejat pel camí públic de Ternelles el dia que es va fer una excursió precisament per reclamar aquest ús i titularitat pública del camí.

Vaig anar a l’excursió juntament amb altres 600 persones, persones que accedirem al camí públic de Ternelles i no ens aturarem a la tanca que fa devers trenta anys hi va posar una tal senyora March. Estic ben convençut que aquestes 600 persones i jo mateix no varem transgredir cap llei quan passarem pel camí. Qui fa anys que es bota la llei és la propietat de Ternelles, que l’any 1979 hi va posar una tanca amb l’excusa de controlar el bestiar, amb una porta que, poc a poc, cada vegada es va fer més inaccessible. Qui fa anys que també es bota la llei és l’Ajuntament de Pollença, que des de l’aprovació definitiva del Catàleg de Camins de Pollença l’any 2006, podria haver exercit la seva titularitat sobre el camí fent llevar la tanca mitjançant un expedient de recuperació del camí públic de Ternelles. Per acabar-ho de reblir l’Ajuntament de Pollença fa mesos que podria haver regulat l’accés al camí, des que el passat juny es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem re-confirmant l’ús públic del camí i a dia d’avui ja hi haurien pogut passar més de 1.600 persones (quasi el triple que els integrants de la ja famosa excursió del 12 d’octubre).

L’excursió tenia el permís de la Conselleria de Medi Ambient i quan la propietat de Ternelles va recórrer aquest permís la mateixa Conselleria va denegar el recurs. En cap punt de la resolució del Conseller de Medi Ambient s’obliga al batlle de Pollença a limitar el pas de l’excursió a només 20 persones (ho puc demostrar a qualsevol simplement mostrant-li la resolució del Conseller) i es deixa en mans del batlle la regulació de l’accés al camí segons el que va aprovar el Ple Municipal i va ratificar la Comissió Insular d’Urbanisme, fet que li permetia autoritzar l’excursió com a “grup especial acompanyat de monitors”. I el batlle, sense encomanar-se a ningú i sense l’aval de cap tècnic municipal, va decidir que el dia de l’excursió només en podrien passar vint. Jo el vaig desobeir, a Ell, no a la policia local que el batlle va enviar a la tanca, la qual simplement va transmetre les ordres rebudes. Jo vaig desobeir al batlle perquè havia pres una decisió arbitrària, sense cap fonament jurídic i que contradiu el bé comú dels pollencins, dels d’ara i dels que vindran.

És per això que resulta indignant que a tots aquells que vàrem passar tranquil·la i pacíficament la tanca ens hagin volgut fer passar per uns vàndals salvatges i infractors de la llei. I resulta més indignant encara quan aquestes acusacions venen d’un batlle que pertany a un partit polític, UM, farcit de personatges encalçats pel jutges i fiscals, dels que a hores d’ara no n’ha dimitit ni un. Nosaltres no hi anàrem a robar res i sortirem per la tanca de Ternelles tan pobres com quan hi entrarem. Qui em coneix sap que soc una persona respectuosa amb les lleis, i que si vaig decidir acompanyar a tants de pollencins, inclosos infants i gent major, que passaren la tanca, és perquè estava i estic convençut de que la llei  ens empara.

Tanmateix el batlle sap que no m’ha destituït per botar una tanca, si no per representar a un partit, el PSM, que durant aquests darrers dos anys i mig no ha volgut esser una comparsa de les seves decisions, que hem volgut dir-hi la nostra quan s’han hagut de d’aprovar projectes i que no ens hem empassat tots els seus capricis i ocurrències. Amb els nostres socis hem estat lleials i sempre hem votat a favor dels projectes i iniciatives que havien estat consensuades; en canvi hem estat crítics o directament bel·ligerants amb les decisions que s’havien pres sense tenir-nos en compte. No hem volgut esser un convidat de pedra el govern municipal i això no li ha agradat nostre batlle.

Del PSOE, poc a dir, els seus fets parlen per ells: donaven suport a l’excursió, hi anaren, i fins ara no han criticat com es va desenvolupar, això no obstant han donat suport al batlle en la meva destitució però en canvi han exculpat al company conseller Gabriel Vicenç tot dient que “no va actuar amb mala fe”. La coherència llueix per la seva absència.

Han estat un anys de bona gestió del PSM a l’Ajuntament  amb un ressorgiment del Festival de Pollença i del Museu Municipal, amb l’acostament de la cultura al poble, fugint de l’el·litisme, i als infants, l’autèntica esperança perquè Pollença pugui continuar considerant-se un poble de cultura. També l’Empresa Municipal ha començat a veure la llum al final del túnel i després d’anys de pèrdues econòmiques a la fi ha pogut tancar l’any amb beneficis. I tot això essent les nostres àrees les damnificades dels pressupostos municipals. Però tot això no ha comptat pel batlle Joan Cerdà, que ha preferit donar una mostra de força, juntament amb el seu col·lega Ginard de Campos, per tal de pretendre deixar lluït al seu partit, abans que pensar amb els interessos del poble de Pollença.

Ara em toca representar als ciutadans des de l’oposició, i tan abans com ara continuaré al servei dels pollencins que pensen que un poble millor és possible i que una altra manera de governar Pollença ens hi pot conduir.

Estic segur que els anys posaran a tothom al seu lloc, i quan un dia els pollencins de totes les ideologies puguem anar fins a Cala Castell amb els nostres fills (o els nets si ens allarguen la cosa) sense haver de “tenir bo”, ho farem gràcies a l’empenta d’un bon grapat de persones anònimes que un matí de tardor se n’anaren fins a Ternelles a reclamar, no allò que era seu, si no allò que des de fa segles és de tots.

Bartomeu Cifre Bennàsar, regidor del PSM a l’Ajuntament de Pollença.

Comentaris

 

Salut

Joan Ramon | 01/11/2009, 18:45

Només una cosa, la aprovació definitiva del catàleg és de setembre del 2008, al 2006 es va aprovar provisionalment.

Enhorabona per l'escrit, el darrers paragrafs per jo defineixen molt bé el que feien 600 persones a un mateix lloc d'excursío. Senzillamnet reclamar el seu dret legítim a transitar per un camí públic.

Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb