"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'Ajuntament vol fer anques enrera en el Catàleg de Camins

psm-pollenca | 29 Octubre, 2009 08:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui a les 20,00h, Ple Municipal amb el Camí de Ternelles com a protagonista. Veniu a Can Llobera (Plaça Vella) a defensar el patrimoni de tots.

En el Ple del proper 29 d’octubre es presenta una Proposta de Batlia per resoldre el recurs de reposició presentat per Menani S.A. (propietat de Ternelles) contra l’aprovació definitiva del Catàleg de Camins de Pollença, que declara el Camí de Ternelles com a de titularitat pública.

La proposta de Batlia consta essencialment de 2 punts:

  1. Estimar parcialment el recurs de Menani S.A. en el sentit de modificar el Catàleg de Camins per tal d’inclourer-hi les limitacions aprovades per la Comissió Insular d’Urbanisme de 28/07/2006, que indiquen que el camí haurà de continuar essent privat i que l’ús tindrà restriccions.
  2. Iniciar un expedient d’investigació per esbrinar la titularitat de Camí de Ternelles.

 

Des del PSM  de Pollença rebutjam aquesta proposta de batlia pels següents motius:

  • ·         Suposa una marxa enrere en la important passa que es va donar en el moment d’aprovar el Catàleg de Camins i suposa reconèixer la titularitat privada del camí. Consideram que en el seu moment ja es feren les al·legacions oportunes al Catàleg i que en aquell moment ja es desestimaren.
  • ·         Rebutjam que a aquestes alçades encara s’hagi de fer un expedient per esbrinar la titularitat del camí, que ja ha quedat més que sobradament demostrada en tota la tramitació que es va fer per aprovar el Catàleg de Camins Públics.
  • ·         La determinació que va fer el Pla General del 1990 sobre la titularitat privada del camí va quedar superada per l’aprovació del Catàleg de Camins. Amb aquesta modificació del Catàleg es torna donar vigència al Pla General, que fins ara ha estat l’únic argument esgrimit per la propietat per justificar el tancament del camí, donant armes a la propietat de Ternelles per continuar justificant aquesta usurpació.
  • ·         La proposta de Batlia contradiu l’informe jurídic que assenyala que el recurs de Menani S.A., “hauria d’esser desetimat”. El batle ignora l’informe jurídic per beneficiar els interessos d’un particular traicionant els interessos de la població de Pollença.
  • ·         Criticam que el recurs de reposició de Menani S.A. tingués entrada a l’Ajuntament l’1 de desembre de 2008 i que fins ara (10 mesos després) no se li hagi donat curs, fet amb el qual el batle ha dilatat innecessàriament la seva resolució afavorint l’interés de la propietat de Ternelles en mantenir l’status quo actual.

Des del nostre punt de vista el que hauria de fer l’Ajuntament de Pollença és assumir la titularitat damunt el camí que li otorga el Catàleg de Camins i donar les passes necessàries per recuperar aquest camí actualment usurpat. En aquest sentit hem presentat la moció que aportam adjunta, que traça una ruta coherent per tal que l’Ajuntament recuperi el camí.

Simplificant, la proposta del Batle i de l’Equip de Govern ve a dir: “l’Ajuntament modifica el Catàleg per reconeixer que el camí es privat d’ús regulat, i després ja obrirem un expedient per veure de qui és el camí”,

mentres que la proposta del PSM és: “l’Ajuntament assumeix que el camí és públic, tal com diu el Catàleg, i obrirem un expedient per recuperar-lo”.

 

Aquesta és la nostra moció per recuperar el Camí Públic de Ternelles

OBERTURA D’EXPEDIENT DE RECUPERACIÓ DEL CAMÍ DE TERNELLES / CAMÍ DE L’HORTA / CAMÍ DEL CASTELL DEL REI I DE CALA CASTELL

Exposició de motius

Tenint en compte que en data 25 de setembre de 2008 el Ple de l’Ajuntament de Pollença va aprovar definitivament el Catàleg de Camins del Terme Municipal de Pollença, que fou publicat al BOIB num.153 de 30 d’octubre de 2008.

Considerant que en l’esmentat Catàleg apareix amb el número 1 el Camí de Ternelles / camí de l’Horta / camí del Castell del Rei i de Cala Castell, i que en aquest camí existeix una tanca col·locada pel propietari dels terrenys colindants, situada aquesta tanca a l’alçada dels terrenys de la possessió de Ternelles, i que aquesta tanca està gestionada per l’esmentat propietari, impedint a l’Ajuntament l’exercici de la seva titularitat damunt el tram de camí comprés entre l’ Estret de Ternelles i el Castell del Rei, Cala Castell i la Cel·la.

Donat que fins a data d’avui el Batlle de Pollença no ha emès cap decret per tal de fer retirar aquesta tanca ni per executar cap acte tendent a l’exercici de la titularitat municipal damunt el camí, considerem que resulta preceptiva l’obertura d’un expedient per tal que l’Ajuntament pugui exercir la seva titularitat damunt el camí, sense cap impediment imposat per la propietat de la possessió de Ternelles.

I donat que els camins públics son imprescriptibles, inembargables i inalienables, i per tal d’aportar documentació que resulti significativa per resoldre aquest expedient, presentem adjunt a la moció el text original de la primera inscripció de la finca de Ternelles al registre de la propietat, amb la possibilitat d’aportar còpia autenticada de l’original si així ho considera adient l’instructor de l’expedient, primera inscripció que certifica que la finca de Ternelles limitava amb el camí d’accés, amb la següent transcripció literal:

1ª Inscripció de Ternelles al Registre de la Propietat. Finca 3727

Rústica o sea Predio llamada Ternelles, sita en término de Pollensa con casa, almazara y oficinas de labranza y otra casa con oratoria llamada la Cel·la, se compone  de regadío y secano, huerta, tierras destinadas a cereales, olivar, encinar, pinar, selva y yermo, de tenor de mil quinientas veintiséis cuarteradas, un cuartón y cincuenta i seis destres o sean mil ochocientas y cuatro hectáreas veintiuna área y veinticinco centiáreas y linda por el norte con el mar, predio el Castell den Ros, tierra propiedad de los herederos de Juan Cerda y tierras huertas denominadas Castell d’en Cifre y Castell de Na Groga, de propiedad del causante Don Francisco Villalonga Zaforteza, por el sur con predio Can Puncha y Molí de l’Estret de Don Pedro José Serra, mediante camino que conduce a la casa del predio de Ternelles, con el predio Can Salas de Francisca Garcia y el Predio de Llinas de Don Antonio (...)”

 

Es demana l’adopció del següent acord

Que l’Ajuntament obri un expedient de recuperació del Camí de Ternelles / camí de l’Horta / camí del Castell del Rei i de Cala Castell, i s’hi incorpori el document que presentem adjunt, que complementa a altra documentació que es podrà aportar.

Comentaris

 

Tomeu Cifre Ochogavia

JRV | 30/10/2009, 13:17

Fugint del tòpic fals de que "tots els politics son iguals", la meva impressió es que a Pollença hi ha varis politics que destaquen per damunt la mediocritat dels altres, quan no l'estulticia d'alguns. I entre els que destaquen possitivament, Tomeu Cifre del PP és un d'ells.
Però es una llastima per els interessos colectius dels ciutadans de Pollença que massa sovint es decanti barroerament per els interessos particulars dels poderosos, i quan dic poderosos, no dic "poderosos" de mitja pell, Com "l'amo " de L'Empeltada, dic per exemple la propietat de Ternelles. M'imagino que una tradició familiar de servei a la propietat de Ternelles, ben legítima segurament, alguns privilegis particulars de l'ús de Ternelles i el seu camí a Cala Castell, no tan justificables quan a l'immensa majoria de mallorquins s'ens prohibeix tenir-los, i ser responsable en menor grau del tancament d'un tram de camí públic a Lluc, fan molt, molt difícil una actitut defensora dels drets dels ciutadans, molts d'ells que l'han votat, relacionada amb el camí de Ternelles.
Una vegada mes, lamentable que per un càrrec públic primin mes els interessos particulars, damunt els públics, decepcionant atesa la capacitat i l'actitut dialogant en altres espèctes, malgrat en el cas de la defensa de la piscina de P.J. Ramirez ja s'havia vist per on anaven els motius de la seva implicació política.

 

Re: L'Ajuntament vol fer anques enrera en el Catàleg de Camins

Tomeu Cifre (PSM) | 30/10/2009, 11:09

Crec que és important que la gent vengui als plens, sigui quin sigui el tema que es discuteix.
Tant de bò a cada ple hi vengues tanta gent com al d'ahir.

 

dubtes

toni | 30/10/2009, 06:24

El porteveu tomeu xifres del partit dels imPPutats va dir exercit de panxo villa als presents, quan del seu grup no hi ha cap militant que vagi mai a escoltarlos al ple?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb