"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Crònica d'un Ple, ple.

psm-pollenca | 02 Novembre, 2009 08:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A les 19,30 es va fer la Junta General de EMSER (l'empresa municipal d'aigua i recollida de fems).

Es varen aprovar les comptes atrassades del 2006 i 2007 (l'anterior consell d'administració no les havia aprovades) així com les del 2008.

2006: -452.127,87 € (Regidor delegat: Joan Comas PP) 

2007: -1.225.734,64 € (Regidor delegat: Joan Comas PP)

2008: +745.892,85 € (Regidor delegat: Biel Cerdà PSM i Tomeu Cifre PSM)

Números canten. El PSM felicitàrem la gestió del gerent i demanàrem que l'Ajuntament cumpleixi amb les seves obligacions amb EMSER, per permetre que pugui subsistir com a empresa viable i que repercuteix els seus guanys damunt els pollencins. També demanàrem que ara, aprovades les comptes, es legalitzi la siuació del Consell d'Administració, i que es modifiquin els estatuts per permetre ampliar l’objecte social de l’Empresa i afegir-hi la gestió de les platges o d’altres serveis municipals; també que els nous estatus permetin exercir la presidència a persones diferents del batle, que ja altra feina abastament, i que el regidor delegat pugui assumir la Presidència, per agilitzar la gestió.


A les 20,00h Ple Ordinari d’octubre. Afluència notable de gent a la sala i mitjans de comunicació.

1 i 2 – Aprovació d’actes de sessions anteriors.

3 – Aprovació definitiva de l’ordenança municipal sobre venda ambulant als mercat del terme de Pollença.

Des del PSM valoràrem positivament la feina de la regidora Margalida Llompart en fer aquesta normativa. Com totes les normatives la seva aplicació donarà idees per millorar-la i reclamàrem la seva aplicació real, ja que altres normatives com la d’Ocupació de Via Pública han estat poc i mal aplicades.

4 – Recurs de Reposició interposat per Menani S.A. contra l’acord d’aprovació definitiva del Catàleg de Camins de Pollença.

L’Equip de Govern duia una proposta de batllia (la comentem a l’anterior article) amb un  primer punt que no ens agradava gens i un segon que ens planteja dubtes. El PSM i Altenativa EU-EV demanàrem un recés per plantejar una proposta a la resta de grups. Proposàrem la retirada de la proposta davant els inconvenients i dubtes que plantejava. Després de consultar-ho amb la Secretària la resta de grups varen acceptar la nostra demanda, a canvi tant el PSM com A EU-EV retiràrem les nostres mocions. Ens proposarem arribar a un acord i a clarificar l’assumpte des del punt de vista legal, de cara al proper Ple. També a no fer declaracions sobre el tema per poder arribar a un acord amb tranquil·litat (es veu que el PP no ho va entendre, veure punt 9).

El públic acollí l’anunci amb aplaudiments, ja que, al menys de moment, no va prosperar una proposta que molts consideràvem negativa per a la recuperació del camí.

5 – Aprovació inicial dela modificació puntual de la norma 117 del Pla Genral per canvi de paràmetres a la zona d’Equipaments ECAD 12.

Es tractava d’una modificació per permetre construir planta baixa i pis a la zona del PAC de Pollença, i permetre així la seva ampliació. Es va aprovar per unanimitat. L’estudiarem per si hi ha qualque element inconvenient i cal presentar esmenes.

6 – Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l’estudi del torrent de Sant Jordi.

Com que hi ha dos estudis contradictoris sobre la contaminació per metalls pesants al Torrent de Sant Jordi es demanava un nou estudi. Es va retirar perque l’ajuntament havia encarregat l’estudi uns dies abans.

7 – Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa al Camí públic de Ternelles.

Retirada segons l'acordat en el recés.

8 – Rectificació de l’acord adoptat per L’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 23 de juliol de 2009, relatiu a la distinció atorgada al Sr.Carles Got.

El Ple va aprovar distingir al pintor Carles Got per la Patrona del 2009. Després es va comprovar que ja se l’havia distingit l’any 1995 i per això el dia de la Patrona d’enguany no es va atorgar aquesta distinció. Es tractava de formalitzar aquesta rectificació. S’aprovà per unanimitat.

9 – Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la modificació del tipus de coeficient impositiu de l’IBI; de la taxa de fems i una congelació de la resta de taxes i impostos per l’any 2010.

Es tracta de mesures per evitar pujar la pressió fiscal damunt els ciutadans en l’actual situació de crisi econòmica. També apuntàrem que l’Ajutament, damunt el pressupost del 2009 preveu uns diferencial entre el que ingressa per taxa de fems  i el que paga a EMSER pel mateix concepte, de 126.180,54€, diferencial que es podia rebaixar als ciutadans sense afectar a l’Empresa Municipal. L’oposició votà a favor i el govern en contra.

En l’exposició de la moció, Tomeu C.Ochogavia (PP), oblidant allò que haviem acordat feina uns minuts, no es va poder estar de carregar contra en públic que havia vingut per interessar-se pel camí de Ternelles. Va amollar algunes perles com “la qualitat de vida és el que interessa, no el Camí de Ternelles”, com si l’accés públic al territori no fos una qüestió clau per la qualitat de vida. També va qualificar al públic del Ple com a “ejército de Pancho Villa” fet que provocà la reprimenda del PSM i d’A.EU-EV (però no de UM ni de PSOE). A continuació va fer una irada intervenció contra la Plataforma Pro Camins Públics Oberts.

10 – Mocions d’urgència

Aquí el PSM també retiràrem la nostra moció, segonal'acordat en el recés.


Esperem que en aquest període fins al proper Ple, el Batlle compleixi el seu compromís i ens proposi altres opcions a la proposta que va ver en aquest, i que no hagi estat una maniobra per allargar el procés. Potser alguns dels assistents es decepcionaren per no haver-se tractat a fons el tema de Ternelles, i a nosaltres mateixos ens va saber greu no haver-nos pogut explicar àmpliamentsobre la legalitat de l'accés al camí de Ternelles, pero pensam que si és a fi de bé, val la pena reprimir-se per aconseguir l'accés públic l Camí de Ternelles.

En aquest sentit sí que apuntarem les paraules del Conseller Moragues sobre l'excursió de Ternelles al Ple del Parlament: "no hi hagut cap col·lisió entre el dret i la llibertat de circul·lació i el cumpliment de l'ordenament jurídic de la comunitat". UM al Parlament va callar, a Pollença el Batlle va intentar desmentir al Conseller, i el PSOE de Pollença ni va piular per defensr al seu conseller.

Comentaris

 

Covardia

JRV | 04/11/2009, 17:46

El batle tenia varies opcions per l'excursió de dia 12, i va optar per una "solució" intermitja que no fes enfadar massa a la propietat i acontentes als excursionistes mallorquins o no mallorquins. Al final, va quedar malament amb tot hom. Es el drama de UM i que li impedeix creixer, perque al final, es vfeu l'electoralisme pudent que practica.

 

PSOE-UM

MAKI | 02/11/2009, 18:10

PSOE-UM, concurs de mediocres a l'Ajuntament de Pollença, Francisca campeona.

 

Salut

Joan Ramon | 02/11/2009, 14:54

Trob que vau fer el costre paper en defensa dels bens de domini públic, així com els companys d'esquerraa Unida.

El PP en boca del Senyor Cifre Ochogavia també va estar en el paper de defensar els mes poderosos.

I el PsoE i um van fer el paper de voler quedar bé amb tothom i no defensar més que el seu lloc a l'equip de Govern.

això és el meu punt de vista, evidentament.

Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb