"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El BLOC proposa que el Parlament pugui substituir els diputats que siguin jutjats per corrupció

psm-pollenca | 03 Novembre, 2009 09:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La formació ha enviat a la resta de grups parlamentaris una proposta per modificar el reglament de la Cambra, que pròximament haurà de ser debatuda en ponència.

 

 

 

El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha enviat una proposta de modificació del reglament del Parlament que amplia els supòsits en què un diputat pot ser suspès dels seus drets i deures. L’objectiu és que el Parlament pugui tenir l'instrument jurídic que li permeti suspendre els diputats que estiguin implicats en causes judicials (per exemple, de presumpta corrupció) en haver-se dictat "interlocutòria de processament o obertura de judici oral" per part del TSJIB. És a dir, quan l’alt tribunal hagi conclòs la fase d’instrucció i hi adverteixi indicis de delicte que fan recomanable l’obertura del judici. En aquest cas, la suspensió hauria de ser aprovada per la majoria absoluta del grup parlamentari del diputat afectat, o per la majoria absoluta de la Cambra (a instàncies d'una tercera part dels diputats). Cal dir que aquest supòsit de suspensió s'aplica a altres cambres parlamentàries del nostre entorn, com ara el Parlament de Catalunya.

Una altra novetat important és que el BLOC proposa que els diputats suspesos per aquest supòsit (o per decisió voluntària, en haver estat nomenats consellers o directors generals del Govern) puguin ser substituïts pel següent membre de la llista per la qual fou elegit. Aquesta mesura faria possible que la suspensió no afectàs l'equilibri de forces parlamentàries, i respectaria la composició del Parlament sorgida de les eleccions. Aquest punt no té precedent en les cambres legislatives de l'Estat espanyol, però sí a altres parlaments europeus, com ara l'Assemblea Nacional francesa.

Aquesta proposta ha estat enviada a la resta de grups parlamentaris, i es debatrà en el si de la ponència per a la reforma del reglament del Parlament. Si s'aprovàs en aquests moments, l'únic diputat que estaria en el supòsit de suspensió introduït pel BLOC seria el diputat del grup mixt Bartomeu Vicens (que està suspès de militància d'UM i té obert un judici oral per una peça separada del cas Son Oms, previst per als dies 9 i 10 de desembre).

   

Alguns dels recents nous socis del club dels imputats, entre ells Gabriel Cañellas, qui ja fou condemnat pel cas Túnel de Sóller, alliberant-se de la presó per prescripció del delicte, que ara ha estat  imputat pel delicte de malversació de fons públics, frau, prevaricació i falsedat, tot relacionat amb la gestió de la Torre de Sant Elm. Mates i Cañelles ja no son diputats, pero Maria Antònia Munar (UM); Miquel Nadal (UM), Bartomeu Vicens (UM), Xicu Tarrés (PSOE) o Josep Juan Cardona (PP), sí.

Llista de casos i polítics.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb