"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pel cumpliment de la Llei de Contractes

psm-pollenca | 21 Novembre, 2009 19:29 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Nota de premsa en relació al Ple de dilluns (11h). Val la pena llegir-la perque aquests dies s'ha desfermat una campanya d'intoxicació i desinformació, per part d'UM-UNPI fent telefonades i contant mentides o mitges veritats per deixar en mal lloc a l'oposició. En contra del que ells afirmen i pregonen pels bars, aquest Ple no té per objectiu investigar ni jutjar el comportament de cap empresa, sino debatre l'actuació dels REGIDORS pel que fa a la contractació.  Per tant cap empresa té motius per sentir-se perseguida, en canvi a aquells regidors que hagin incumplit la Llei sí que els volem exigir responsabilitats.  Que les coses es facin correctament en qüestió de contractació revertirà en benefici dels ciutadans, en benefici de les empreses contractades i en benefici de la credibilitat de l'Ajuntament.

Avui (per divendres 20) ha tingut lloc la comissió informativa extraordinària preparatòria del Ple Extraordinari  que es farà el dilluns a les 11 del matí .

El fet que tota la oposició, integrada per partits de ideologia força diferent, haguem ajuntat esforços en la convocatòria d’aquest ple dona mostra de la importància que donam a  l’assumpte que s’ha de tractar, considerant que es tracta d’una actuació en benefici del poble i de la credibilitat de l’Ajuntament.

Per la importància de  l’assumpte hem expressat la nostra protesta a la Comissió Informativa per la realització del Ple al matí, dificultant l’assistència dels ciutadans al mateix, el que demostra l’ interès per part de UM i PSOE d’ amagar aquest tema a la ciutadania. També resulta molt significatiu que el batlle hagi  convocat una roda de premsa després del Ple, per presentar la nova taxa de residus (taxa que encara no s’ha presentat ni al Consell d’Administració d’EMSER ni  als portaveus dels partits de l'oposició). Hem demanat que almenys que es garanteixi la retransmissió en directe a través de la Ràdio Municipal, qüestió que el batlle  s’ha compromés a garantir avui a la Comissió informativa.

Tots els grups a l’oposició de l’Ajuntament de Pollença hem sol·licitat la celebració d’un Ple Extraordinari, Ple que es celebrarà dilluns dia 23 a les 11 del matí al casal de Can Llobera. La finalitat d’aquest Ple és la de debatre les contractacions que ha estat efectuant i manté l’Ajuntament de Pollença. L’ordre del dia serà el següent:

1-      Reprovació dels regidors que han justificat despeses facturades per empresaris o proveïdors que realitzen tasques per a l’administració local, que tinguin amb els anteriors algun grau de parentiu o altres (afiliació política, subordinació, etc.), que impedeixin aquesta responsabilitat.

2-      Declaració de nul·litat en relació amb les despeses que incompleixen la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

3-      Constitució d’una comissió específica de seguiment de la Contractació, de la que formi part un representant de cada grup municipal.

Volem deixar clar que la reprovació no va destinada a cap empresa, sinó als regidors que han justificat despeses incomplint la llei, i que dins aquest incompliment hi ha diferents graus. De moment amb la informació que tenim podem afirmar ja que ha hagut un clar, reiterat i greu incompliment de la Llei De Contractacions Públiques  per part del segon Tinent de Batlle i Regidor De Serveis I Camins Veïnals, senyor Martí Ochogavía.

També és destacable que al mes de juliol Secretaria ja va advertir mitjançant informe de l’incompliment de la Llei, i des de llavors l’única mesura que s’ha pres respecte del regidor Ochogavia ha estat obligar-lo a abstenir-se en l’aprovació de factures a les Juntes de Govern, sense que s’hagi pres cap mesura per corregir les contractacions il·legals realitzades fins llavors.

En el moment actual de crisi econòmica, resulta més important que mai que l’Ajuntament contracti amb els empresaris i proveïdors privats seguint les determinacions de la Llei de Contractes. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble. Amb la informació de que ja disposem  podem afirmar que aquests criteris actualment no es compleixen (i restam a l’espera de nombrosa informació que hem sol·licitat i que encara no ens han lliurat).

Així mateix els regidors de l’equip de govern haurien de tenir especial respecte amb la legalitat quan tenen vincles familiars o personals amb les empreses a les que contracten. Dels informes de la pròpia Secretaria municipal  se n’extreu que algun o alguns regidors haurien incomplit la llei en aquest sentit, com ja hem indicat.

També reclamam que les feines o subministres que es contractin siguin avalats pels tècnics municipals, donant  fe de que efectivament les feines encarregades o subministres s’han realitzat correctament , i no deixant-ho únicament a criteri dels polítics.

Finalment demanam que, tal i com diu la Llei, les feines encarregades sense disposar de crèdit en el pressupost municipal ho siguin per raons d’urgència o de necessitat, ja que en cas contrari les primeres perjudicades son les pròpies empreses, per les demores en els pagaments que això suposa.

 

A Pollença el 20 de Novembre de 2009.

 

Grup Municipal Partit Popular – Unió Mollera Pollencina.

Grup Municipal del Partit Socialista de Mallorca – Entesa Nacionalista.

Grup Municipal d’Alternativa – Esquerra Unida – Els Verds.

Cal apuntar finalment, que el fet que un regidor tengui parentiu o relació amb propietaris d'una empresa no impedeix que aquesta contracti amb l'Ajuntament (excepte si es tracta del cònjuge, que llavors ja impossibilita), sino que el que els contracta no pot esser el propi regidor, i que aquest regidor s'ha d'abstenir d'aprovar les despeses, despeses que sempre han devenir certificades per un tècnic municipal. Es tracta de fer les coses bé i que a més sembli que es fan bé.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb