"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Embull i mentides entorn dels contractes.

psm-pollenca | 26 Novembre, 2009 16:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des que els grups de l'oposició varem demanar la celebració d'un Ple Extraordinari per tractar el tema de la contractació s'han anat succeint les pressions i les manipulacions per intentar mostrar que el que es blanc és negre i que el que és negre es blanc.

L'Equip de Govern (UM-UNPI-PSOE) va començar a difondre que complir la Llei de Contractes (cal recordar que la llei no és opcional, sinó obligatòria) suposaria no poder donar la feina a les empreses pollencines. Res més lluny de la realitat. Moltes empreses que fan feina sense contracte per res son pollencines, algunes amb les factues més elevades de l’Ajuntament. I tampoc no passa res, estan en el seu dret de treballar per l'Ajuntament, però que el trio UM-UNPI-PSOE no ens vulgui vendre que es salten la llei per donar feina als pollencins. Amb això han pretès crear un clima de pànic entre les empreses pollencines i posar-les contra la oposició.

Apart d'això ha estat de molt mal estil que hagin fet arribar els informes primer a qui els interessava a ells abans que als que els havien sol·licitat (els regidors de la oposició).

Al ple es va debatre un primer punt :  Reprovació dels regidors que han justificat despeses facturades per empresaris o proveïdors que realitzen tasques per a l'administració local, que tinguin amb els anteriors algun grau de parentiu o altres (afiliació política, subordinació, etc.), que impedeixin aquesta responsabilitat.

Si s'hagués aprovat tal i com estava redactat no suposava reprovar a cap regidor en concret, amb nom i llinatges, sinó genèricament a tots els que ho haguessin fet malament. Això suposa que també s'haguessin pogut sentir reprovats alguns membres de l'oposició que han/hem estat governat, si en qualque moment no han/hem complit amb la llei de contractes. Era una proposició generosa, i així i tot no la valen voler aprovar. A Pollença si te saltes una tanca per accedir a un camí públic et destitueixen; si incompleixes la llei de contractes ni tan sols et reproven.

El segon punt: Declaració de nul·litat en relació amb les despeses que incompleixen la Llei de Contractes.

Aquest punt suposava complir estrictament amb la Llei, i el trio de govern UM-UNPI-PSOE, varen decidir tornar-se a passar la llei pel folre. Declarar la nul·litat NO significa per res que no es pagui a les empreses. Al contrari, significa revisar els contractes (o factures) pagar les feines fetes i a partir de llavors treballar amb uns contractes correctes. Declarar la nul·litat era tota una garantia per les empreses. Però l’Equip de Govern va voler difondre tot el contrari, que les empreses així es quedarien penjades i amb la feina sense pagar; ara les empreses continuen en les seves mans, pendents de cobrar en funció de la voluntat de UM-UNPI-PSOE, i no amb un procés regulat que hagués garantit el cobrament.

Després del Ple han continuat les mentides. Al mes de JUNY la secretària ja va advertir que les comunitats de bens no podien contractar amb l’ajuntament. El Govern municipal es va fumar un puro amb aquell informe i va continuar com si res durant mesos. Ara, després del Ple, anuncien a les empreses que son C.B. que ja no podran treballar amb l’Ajuntament i en donen la culpa a la celebració del Ple (donen la culpa a l’oposició). Res té que veure el Ple amb l’assumpte de les C.B.s. Si el trio UM-UNPI-PSOE vol seguir contractant amb C.B.s que ho faci com ho feia fins ara, res no ha canviat. Però el que realment volen és, a partir del Ple, crear algunes víctimes i culpar-ne l’oposició.

És llastimós que es manipuli i utilitzi a les empreses de Pollença amb finalitats polítiques, especialment en aquests temps de crisi econòmica. I més llastimós encara veure el trist paper que fan els nostres governants locals, movent Cel i terra per evitar que els ciutadans coneguin d’una manera transparent el que passa amb els seus doblers.

 

 

 El trio UM-UNPI-PSOE fa com el calamar, que per fugir de la seva responsabilitat intenta embullar la situació amollant un núvol de mentides i mitges veritats.

 

Comentaris

 

Ple

Joan Ramon | 27/11/2009, 07:48

No podre anar al Ple, però aosrt amb el tema referit a ternelles, així com tots els altres evidentament.

 

Ple

Joan Ramon | 27/11/2009, 07:47

No podre anar al Ple, però aosrt amb el tema referit a ternelles, així com tots els altres evidentament.

 

Re: Embull i mentides entorn dels contractes.

Miquel Sánchez | 26/11/2009, 18:18

Hola Tomeu.

El tema de les Comunitats de Bens té una fàcil solució, 10 minuts a una notaria y cinc a una gestoria per demanar un CIF.

A la notaria per fer una Unió Temporal d'Empreses per un servei determinat o una Societat Limitada per fer feina junts en qualsevol servici ja sigui amb l'Ajuntament o no, no ens estendrem més en aspectes legals perquè avorriríem als lectors.

Amb el tema de les empreses de Pollença, algunes entitats d'assegurances no volen fer feina amb empreses de Pollença perquè els seus honoraris i marges comercials són molt superiors a altres empreses d'altes pobles i això no és un remor de bar, si no una veritat com el pi de Sant Antoni.

Hi ha por per això ????

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb