"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El PSM de Pollença amb la plataforma AVANÇAM! cap al dret a decidir.

psm-pollenca | 14 Desembre, 2009 08:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pitjau la foto per veure la notícia del Diari de Balears

Dissabte, al monestir de Cura, es va reunir l'assamblea fundacional pel dret a decidir de les Balears, anomenada Avançam!. L’Assamblea, fins al dia d’avui, està formada per 103 regidors de diferents partits polítics: el PSM, Entesa, Esquerra, i algun d'Els Verds, d’EU i partits independents locals. Per suposat el nostre regidor s’hi ha adherit. Aquest és el manifest fundacional:

MANIFEST CONSTITUTIU DE LA PLATAFORMA DE CÀRRECS ELECTES

MUNICIPALS DE LES ILLES BALEARS PEL DRET A DECIDIR

Les regidores i els regidors sotasignants, càrrecs electes municipals de les Illes Balears, afirmam que el poble és el dipositari de la sobirania i a ell li correspon el dret a decidir. És des d'aquesta convicció democràtica que posam de manifest que els pobles de les Illes Balears tenen dret a decidir sobre el seu present i sobre el seu futur, sense tuteles ni coaccions.

Els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a nacionalitat històrica integrant de la cultura catalana i europea, són titulars del dret d’autodeterminació. No debades, el preàmbul de l'Estatut afirma que les Illes Balears són una comunitat de persones lliures i per a persones lliures.

Així mateix, denunciam l’inacceptable i endèmic dèficit de la nostra balança fiscal amb l’Estat, conscients que el principi d’autonomia financera és requisit indispensable per poder exercir efectivament l’autogovern.

Per aquestes motius, i davant la conjuntura històrica i social que vivim, tres dècades després del restabliment de les llibertats democràtiques, consideram arribada l’hora d’avançar amb fermesa cap al lliure exercici del dret a decidir. L’aprofundiment en els valors democràtics que comporta aquest dret i la corresponsabilitat col·lectiva en la presa de decisions bàsiques per a la convivència són determinants per afrontar el futur amb garanties per desenvolupar un model de benestar integrador i pròsper, per millorar les condicions de vida individuals i col·lectives, i per garantir les senyes d’identitat del país.

És per això que, com a regidores i regidors que hem estat escollits per a representar els nostres conciutadans a les institucions públiques que els són més properes, consideram que és el nostre deure afirmar i reivindicar el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a pronunciar-se lliurement sobre tots els aspectes que afecten la seva vida col·lectiva.

En conseqüència, constituïm la plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel dret a decidir i ens comprometem a treballar per:

1.     Articular un ampli moviment de regidores i regidors en favor del dret democràtic dels pobles de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i afermar les relacions recíproques.

2.      Procurar que el Govern de les Illes Balears elabori un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears.

3.     Reivindicar un finançament just i equilibrat per a totes les administracions públiques de les Illes Balears que faci que l’exercici de l’autogovern sigui efectiu.

 4.       Realitzar i donar suport a activitats que constitueixin un avanç en l'exercici del dret a decidir.

5.       Ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir dels pobles de les Illes Balears.

 6.       Emplaçar el Parlament, el Govern, els Consells i els ajuntaments de les Illes Balears per tal que duguin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer institucionalment el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur.

 

El resultat dels referèndums locals per l’autodeterminació realitzats ahir a Catalunya obtingueren el 98% de partidaris del SÍ. Ara comença el camí per celebrar aquestes consultes a Balears.

Malauradament no vérem per Cura cap del regidors “nacionalistes” d’UM, tan crítics i tan del Nord ells.

 

Comentaris

 

Re: El PSM de Pollença amb la plataforma AVANÇAM! cap al dret a decidir.

Garci | 14/12/2009, 18:52

En aquesta lluita pel dret a decidir ens hi trobarem. Però pel dret a l'autodeterminació, que també, sinó en un ventall molt més ampli per aconseguir que la ciutadania pugui decidir en tots els aspectes de la seva vida. Per jo el dret a decidir comença per la democràcia participativa, pels pressuposts participatius... i acaba amb l'obtenció de la plena autonomia de les persones, que han de poder decidir-ho tot, sense dirigismes nacionals, partidistes, econòmics... més enllà de la seva voluntat d'ajuda mútua. Digue'm il·lús, utòpic o el que vulguis, però només avançant en aquest camí, que va molt més enllà de la creació d'un estat català, s'hi troba la vertadera llibertat que rau en Dret a Decidir.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb