"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Dimecres 16, a les 11h, Ple de Desembre: Continua la paràlisi del Govern Municipal

psm-pollenca | 15 Desembre, 2009 08:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui dimarts a les 21h Assamblea del PSM a l'Estudi d'en Toni Marquet. Ple de dimecres i El Castell en paper.

 


 

Aquesta és l'ordre del dia del Ple de Desembre que es farà demà dimecres a les 11h a Can Llobera. Dels 7 punts principals només 2 son iniciatives de l'Equip de Govern, la resta son mocions de l'oposició. Si de l'Equip de govern depengues, ni en farien de Plens, els fan més nosa que res.

El PSM tornam a presentar les mocions que es rebutjaren per urgència al passat Ple. Ara les presentam per via ordinària:

  1. Proposta de inclusió del projecte de remodelació de la Deixalleria municipal en els projectes del nou Pla E.
  2. Proposta d'exposició pública de la situació dels recintes de la Fira de Pollença i del tancament de carrers.

Apart d'aquestes dues presentam una moció destinada a donar suport a les empreses i proveidors que fan feina per l'ajuntament de Pollença. Considerant que actualment, en el millor dels casos, les empreses tardem un mínim de vuit (8) mesos a cobrar les factures que presenten a l'Ajuntament, retard que vé provocat per la mala gestió econòmica que realitza l'Ajuntament i el molt deficient sistema de contractació d'empreses (que ja es va tractar en el ple extraordinari celebrar al novembre). La proposta consisteix en oferir la possibilitat a les empreses de no pagar les taxes municipals. Això es podria fer compensant l'import de les taxes amb el deute que l'ajuntament té amb aquestes empreses. Es tracta d'una possibilitat perfectament legal i actualment molt poc aprofitada, bàsicament pel desconeixement que es té d'aquesta possibilitat i de la poca informació que l'Ajuntament proporciona respecte de la mateixa. La moció també pretén evitar l'arbitrarietat política a l'hora de concedir o no la compensació de les taxes. Evidentment les factures haurien de venir convenientment certificades per un tècnic municipal.

A la comissió informativa tot varen esser pegues legals les que exposaren en juanjo Mir i en Joan Cerdà. En canvi l'interventor no hi veia tant de problema. Es suposa que al ple ens durà un informe sobre com es pot aplicar aquesta mesura.

En definitiva és una mesura ben legal, efectiva i a cost nul per l'Ajuntament que ajudaria a les empreses en aquests moments de profundes dificultats.


Aquest és el text de la moció:

 

El Grup Municipal del PSM-ENTESA NACIONALISTA de Pollença, presenta a consideració del Ple la següent Moció, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix.

COMPENSACIÓ DE TAXES MUNICIPALS A CONTRACTISTES I PROVEIDORS AMB FACTURES RECONEGUDES PENDENTS DE PAGAMENT

Exposició de motius

Tenint en compte l’actual situació de retard en el pagament de factures a contractistes i proveïdors de l’Ajuntament, retard que provoca problemes importants a la viabilitat de les empreses.

Considerant que la Llei d’Economia Sostenible preveu la creació d’un registre de factures i un procediment que garantitza l’aprovació de les mateixes en un mes o la justificació de la no aprovació.

I tenint en compte que encara que l’Ajuntament tingui deutes importants amb els contractistes i  proveïdors, aquests han d’abonar les taxes municipals complint escrupolosament amb els terminis legalment establerts.

Es demana l’adopció del següent acord

1.      Que les factures que es presentin a l’Ajuntament per a la seva aprovació hagin d’acompanyar-se de la certificació de que la feina encarregada o el subministre s’ha realitzat satisfactòriament per part del tècnic de cada àrea, això apart de la signatura de proposta per part del regidor delegat corresponent.

2.      Que a aquells contractistes o proveïdors amb factures aprovades pendents de pagament amb una antiguitat de més de dos mesos se’ls notifiqui la possibilitat de compensar el pagament de les taxes municipals i se’ls ofereixi l’opció de fer-ho si així ho sol·liciten.  

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb