"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preguntes al Ple de Desembre: Peatonalització, subvencions perdudes i obres

psm-pollenca | 22 Desembre, 2009 16:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Precs i preguntes que ja demanàrem al ple de novembre i que es passaren pel ple de desembre.

 

Va contestar únicament el Batlle, els altres regidors no piularen.

 

·         Demanam que en properes edicions de La Fira, i en altres esdeveniments que precisin la ocupació de la via pública, es tingui especial esment en mantenir l’accés directe al Punt d’Atenció Continuada de Pollença des del Carrer Cecili Metel, ja que en aquesta passada edició de La Fira l’accés era molt complex, havent de fer un circuït laberíntic per casc urbà, totalment impossible per a molts residents i visitants.

El Batlle ni tan sols ho va llegir, ni manco contestar. Tornarem a insistir al gener.

 

·         Demanam que es doni compte de quantes obres es varen poder acollir als beneficis de la supressió de la prohibició per realitzar obres sorolloses en temporada turística en els nuclis turístics del municipi.

Va dir que tres obres, la de l’Unac 33, la de l’Hotel Daina i la de l’antic Tango.

 

·         En quina situació es troba la redacció del Pla de Mobilitat de Pollença? Si encara no està elaborat quines en son les causes? Fa comptes l’Equip de Govern procedir a la peatonalització de la primera línea del Moll durant aquest hivern?

Va dir que el Pla de Mobilitat estava en marxa i que la plana web totpollençaesmou.com es per recollir opinions. Curiosament les pancartes publicitàries d’aquesta plana web el batlle les va fer retirar apressuradament. Que no ens han contat?

Va dir que la peatonalització depenia d’acabar aquest pla. Podem esperar d’asseguts, han trobat una bona excussa per no fer la peatonalització aquesta legislatura.

 

·         Ens arriben queixes d’alguns empresaris que no saben a que s’han d’atendre per la pròxima temporada en qüestió d’ocupació de la via pública, i que necessiten ajustar les expectatives del seu negoci per a la pròxima temporada i per això volen saber amb precisió de quina ocupació podran disposar. Quan fan comptes resoldre les al·legacions a la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública i aprovar-la definitivament? Recordam que ja fa nou mesos de l’aprovació inicial  i que hi ha hagut temps més que suficient per resoldre les al·legacions.

Va dir que “al gener o al febrer”(no ho tenen gaire clar) durien a aprovar l’ordenança. S’hauran estorbat deu mesos a resoldre les al·legacions. Si es descuiden tornarem a estar en temporada turística i continuarà el desgavell de taules i cadires.

 

·         Quantes obres resten sense que s’hagi realitzat la inspecció i posterior informe, després que s’hagi ordenat la inspecció de les mateixes per part del regidor d’urbanisme o de la Junta de Govern? Pensa l’Equip de Govern que és suficient l’actual dotació de personal del servei d’inspecció per fer front a aquestes inspeccions?

Va dir que 11 obres sense acta oberta i 60 a punt per fer-ne la valoració econòmica. El pressupost del 2009 depèn de les multes per quadrar.

 

·         Ens consta que l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament va sol·licitar una subvenció de 20.000 € per adaptar el Catàleg de Patrimoni de Pollença i que finalment es va perdre perquè l’Ajuntament no va esmenar les deficiències de la sol·licitud. Per quin motiu no s’esmenaren les deficiències? Perquè no se n’ha donat compte de la pèrdua de la subvenció als membres del Ple?

Fabulós. El batlle va voler donat la culpa a l’àrea de cultura de la deixadesa de l’àrea d’urbanisme. Ja hem explicat aquest assumpte en l’anterior article.

 

·         Quin ha estat el pressupost total de l’edició de la Fira d’enguany? Als mitjans de comunicació s’ha donat a entendre que La Fira estava organitzada per les Àrees de Fires, de Festes i la de Serveis; per tant quina quantitat econòmica ha hagut d’assumir cada una d’aquestes àrees?

No varen contestar.

 

·         Quina quantitat del pressupost de la Reabilitació de l’Edifici de Monti-sion ja s’ha certificat? Es compliran els terminis d’execució que legalment estan establerts per les inversions del Pla E?

Al final de novembre s’havien certificat 497.331E, ni la meitat de l’obra. Han demanat 6 mesos més per fer-la.

 

 A la part alta de la torre que conté l’escala de l’edifici s’ha observat que, per davall el nivell de la cornisa, sembla que s’han realitzat reparacions de la façana fent servir morter de ciment Portland, que es especialment incorrecte en rehabilitació d’edificis catalogats per la seva irreversibilitat, així com per motiu estètics si es deixa a la vista. S’ha realitzat cap actuació per corregir aquesta incorrecció?

Va argumentar que eren reparacions anteriors i que no s’havia tocat la façana en l’actual obra. Una llàstima que no s’hagi aprofitat el costosíssim bastiment per arreglar aquests detalls tan evidents.

 

Varem llegir tota una sèrie de preguntes verbals que no ens contestaren, sobre les festes de Sant Antoni, La Rua i altres. Tornarem a insistir al gener, tot i que Sant Antoni ja haurà passat.

 

 

 

 

Comentaris

 

Bona aportació

JRV | 30/12/2009, 21:41

Molt bona aportació me sembla la de Mateu Ochogavia. La deixalleria fou la resposta a una necessitat mes que evident, que a la legislatura de 1999 a 2003 el PSM va donar resposta, dins les seves responsabilitats del govern de coalició en que participava. La creació de les noves àreas de Medi Ambient i Participació Ciutadana, fins aquell moment desconegudes pels anteriors consistoris, foren creades i assumides pels regidors del PSM. Però el que havia de ser l'inici, queda paralitzat amb el nou govern municipal el 2003. La promesa feta de construir unes instal·lacions tecnicament i humanament dignes del municipi de Pollença, han quedat en res. Ni els serveis tecnics de la brigada, recollida de fems, aigua potable, neteja viaria, etc. etc. dels serveis que per llei ha de donar l'Ajuntament tenen les instal·lacions imprescindibles, ni els usuaris els servei que pertoca. La promesa de fer instal·lacions del batlle a l'inici de legislatura ha quedat en res, en perjuici de tot hom: treballadors d'emser i ciutadans. I la deixalleria desbordada, amb mal accés , donant molesties als veinats.
Per altra banda, cal recordar que està destinada a usuaris de Pollença, inicialment.
Mentrestant, sembla que l'Auditorium que serà forçosament deficitari, va envant.

 

Deixalleria

Tomeu Cifre | 30/12/2009, 16:48

Gràcies Mateu, per la teva aportació tan constructiva.
Bàsicament estic d'acord amb tu. També crec que la millor ubicació és el polígon, on l'Ajuntament li queda un solar al costat de la nau en construcció. Qual al gener passar discutiem els projectes del Pla E, vàrem escoltar als nostres tècnics i proposarem el projecte de la deixalleria al polígon. Resposta del Batle: NO, la deixalleria està bé allà on està.
Per tant està ben clar que no hi ha voluntat política de canviar-la de lloc. Noltros creim que si s'ha de quedar allà on es al manco hi hauria d'estar en millors condicions i d'aqui ve la proposta de la seva millora.
de tota manera varem retirar la proposta, ja que els projectes es discutiran en conjunt i sembla que aquest és d'un import massa gran pel tipus d'inversions que esvolen fer en el nou Pla E.
Pero de tota manera m'agradaria sentir al batle que troba d'aquest assumpte i que es mullas.

 

deixalleria

mateu.ochogavia | 28/12/2009, 20:45

segons diuen a Urxella la proposta es sols vostra.

Com a vei pero també pel be de Pollença mantenir la deixalleria a l,actual ubicació crec que sería un desgavell per molt de bon projecte tecnic que es pugui tenir.( Que coincidireu tots en mi que no ho es tant i que esta entrat en calzador perque una vegada descontat el circuit del camions de carga i la dels cotxes d.aportació lo que queda es res)
Entre moltes altres raons citaré.
- La carretera que hi condueix la MA 2220 s,ha hagut d, habilitar per camions de gran tonalatje i la deixalleria obliga a un tráfic que la carreterona no pot aguantar a l,estiu un disssapte mes de 500 visites=vehicles. Lo que converteix aquets 600 metres desde la rotnda del gall finsa la deixalleria amb un tram molt perillós.
L, activitat que allá es fa es industrial el renous tant dels camions com dels aportadors de ferralla, vidre o el mateix pip pip de l, escavadora es senten a tota la vall tot el dia.
L, espai es clarament insuficient ja ho es ara i basta veure com s,han desenvolupat aquest tipus d,instalacions a altres nuclis sobre tot a Calvia oa Marratxi on per supost estan ubicades a opiligons industrials.
No serveix per la gent que no es de Polleça poble per ubicació i s,ha parlat de cercar un altre solar pel Moll
lo que implicara un altra punt negre per el municipi el
poligon insdustrial de pollença cubreix, en canvi, tots els nuclis de Pollença
Les sinergies amb Enser serien molt mes facils si la seva nau estás a prop, Si com pareix la Nau esta ja decidida al poligon perque la deixalleria no al seu costat.
Els vostres tecnics de medi ambient de l Ajuntamnet
estan convenssuts que l,ubicació hauría d,esser al POLIGON NO A SANTUIRI perque
no es pot tenir en compte la seva opinió
No tenc ni idea de si es disposa o no de sol al poligon pero que hi fan els cavalls al allá a un solar de l,ajuntamnet a sol industrial ?? i que hi fa ja el diposit de cotxes
retirats a uns quan metres??
de veritat que no pareix llógic lo dels cavalls lo dels cotxes si.
Hi ha un sense fi de raons mes que podria seguir exposant, seguretat hi ha hagut petits incendis aquest estiu, i robatoris a la nit, higiene,
les instalacions son de barracons i algunes époques
els tant indeseables animals
que ho mosseguen tot campen per en mig de les innumerables lude de platic i altres residuus que s, acumulen als voltants.
En fi l,idea d,una bona deixalleria es fabulosa pero
al lloc que li pertoqui que es al poligon per molt que ja sé perque ho he parlat
amb ells que a molta gent del consistori no les hi va be.

Obviement les consecuencies negatives que te esser vei de la deixallería obligan particularment a una possició contraría a l, ubicació de l,actual deixalleria que la meva familia sempre ha manifestat desde que si cremaven tot tipus de materials desde els vuitantes
Pero tambe la condició de veí m,ha fet observador fi de lo que allá passa i vos assegur
que el canvi d,ubicació no sols ens afavoriria als que per alla habitam sino que sería una bona decissió per a tota la Vila.

Molts d,anys i feliç 2010per a tots.

 

recolçament

Maki | 27/12/2009, 21:00

Si el batlle Joan ha de anar a recolçar-los a cada un que va a declarar al jutjat, s'en podra anar a viure a Palma, perque cada dia hi som...

 

Flaquer, un altre pic

PSM Pollença | 22/12/2009, 23:02

"Miquel Angel Flaquer dimiteix de tots els seus càrrecs i deixa la política"
No, si ja ho deiem fa unes hores. I encara l'honora haver dimitit, en hi ha d'altres que ni això.

 

Flaquer flaqueja

PSM Pollença | 22/12/2009, 17:53

Flaquer crida a la unitat d’UM i nega “l’etiqueta de partit de corruptes”.
Recordant als clàssics: 'Excusatio non petita, acusatio manifesta'
(h)ttp://dbalears.cat/arxiu/pdf/698/1

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb