"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

EL PSM DE POLLENÇA DEMANA AL BATLLE QUE COMENCI EL 2010 DELEGANT LES ÀREES QUE ACUMULA I ES CENTRI EN LA BATLLIA

psm-pollenca | 30 Desembre, 2009 16:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Notícia a Diario de Mallorca i dBalears

Des que el passat més d’octubre el batlle va destituir dels seus càrrecs al regidor del PSM, ell mateix ha assumit les seves àrees. D’aquesta manera en Joan Cerdà, a més d’ostentar la batllia, ja té assumides l’Àrea d’Urbanisme, l’Àrea de Cultura, l’Empresa Municipal de Serveis i la Presidència del Festival de Música de Pollença.

Des del PSM consideram que la dedicació d’en Joan Cerdà a l’Àrea d’Urbanisme ja era insuficient, tenint en compte el seu càrrec de batlle i les seves funcions a Palma com a membre de l’executiva d’UM, funcions que cada vegada l’estan absorbint més, sobretot des dels recents casos de presumpta corrupció investigats en el seu partit. Des de fa tres mesos, a més, hi ha afegit les tasques que gestionava el PSM.

Demanam al batlle que de cara al començament del nou any 2010 és ben hora que delegui totes aquestes àrees en els diferents regidors de l’Equip de Govern, que té 9 membres, dels que 6 tenen dedicació exclusiva.

L’acumulació de funcions i de poder en el batlle ja està perjudicant a la gestió de l’Ajuntament, i ja fa mesos que el batlle té pendents per resoldre les següents qüestions, totes de gran importància:

·         L’adaptació del Pla General al Pla Territorial de Mallorca.

·         L’actualització del Catàleg de Patrimoni de Pollença, element urbanístic imprescindible.

·         L’aprovació definitiva de l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública amb Taules i Cadires, que es va aprovar inicialment al febrer de 2009, fa 10 mesos, i encara no s’han resolt les al·legacions ni s’ha aprovat definitivament.

·         La gestió de les infraccions urbanístiques, actualment es resolen les de l’any 2001.

·         El Pla de Mobilitat del municipi de Pollença, començat quan es va peatonalitzar la primera línea del Port d Pollença i sense una data clara de finalització.

·         L’aprovació dels estatuts de la Fundació Festival de Pollença, per regularitzar el funcionament d’aquest esdeveniment tan important.

·         L’aprovació del Conveni Laboral dels treballadors de l’Empresa Municipal de Serveis.

·         La modificació dels estatuts de la mateixa Empresa Municipal EMSER 2002.

·         El Pla de Viabilitat Econòmica de l’Empresa Municipal.


Aquesta acumulació de poder en el batlle queda clarament reflectida en el percentatge del pressupost que el batlle controla directament, ni més ni manco que el 50%. Des de la destitució del PSM la balança del control econòmic, i per tant del poder, s’ha decantat descaradament cap a UM-UNPI, posant de manifest el vertader motiu de la destitució: fou una jugada per treure a una veu incòmoda del pacte, el PSM, refermar el control en el seu propi partit i menjar-se políticament al PSOE.

 

 

Respecte a la notícia apareguda avui als diaris(DM i dB), tan sols aclarir el següent:

Es cert que el Batle ja era president d'EMSER i del Patronat del Festival, el que passa és que fins ara no exercia (hi son les actes per demostrar que fins i tot sovint no hi assistia), fins ara no era necessari, perque el regidor del PSM se'n cuidava, ara ja no.

Per altra banda l'afirmació de que "el PSM s'ha gastat el doble del pressupostat en activitats culturals" és la típica manipulació del nostre batlle. Que la partida d'activitats culturals s'hagi excedit no vol dir que el pressupost global de l'Àrea de Cultura s'hagi sobrepassat, les despeses en publicitat o en subvencions "a dit" s'han reduït substancialment, i això ha permés destinar la despesa a activitats culturals per damunt elque estava pressupostat. Com el batlle sap perfectament les partides estan vinculades, i Intervenció permes passar-se en unes si no es gasten les altre. El que és ben cert és que quan ens destituiren, dels 804.602,46 E de pressupost de l'Àrea de Cultura, encara en quedaven 274.539,86 E.

Per altra banda ja s'en cuidaren prou UM de fer uns pressuposts del 2009 que "cubrissin" l'extrajudicial (els excessos) del 2008 a les seves àrees, deixant, en canvi al PSM amb la càrrega de l'extrajudicial de l'any passat. Que ens digui el batlle quins dels actes culturals que ha inaugurat enguany prefeia que no s'hagues fet.

En canvi, altres àrees, com la de Fires, al mes d'octubre i sense haver-se celebrat La Fira, de 139.000,00E, tan sols en quedaven 16.403,00 E. Ha costat només això La Fira i el mercadet de Nadal? o li han donat una ma les Àrees de Serveis i de Festes? o es pagaran les despeses l'any que ve?. També és destacable l'Àrea de Camins, que de 79.000E a l'octubre en quedaven 0,00E, ni un clot es podia tapar.

El que molesta al Batlle és que durant aquesta legislatura, amb el PSM, les activitats culturals, abans centrades en uns pocs esdeveniments, això sí, milionaris i amb molta repercusió mediàtica, s'ha passat a un programa més ampli, adreçat a un públic més variat, a ciutadans de tota condició i de diferents edats, incorporant als infants ("Jugant amb els Romans", "El Bosc", visites guiades a Bóquer, Concert Familiar, etc.), quan UM la cultura que promocionava era la de talonari, viatges a Madrid i canapes.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb