"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Racionalitzar la despesa en propaganda

psm-pollenca | 22 Gener, 2010 09:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Radio Pollença s'hauria de beneficiar de racionalitzar la despesa en propaganda

 

En aquests moments de manca de pressupost per fer front als serveis que ha de prestar l'Ajuntament, és més important que mai cercar d'on es pot reduir despesa afectant el mínim possible als serveis. Un d'aquests àmbits on es pot reduir la despesa és el de la propaganda pagada que l'Ajuntament encarrega a diferents mitjans de comunicació.

L'Ajuntament ja disposa d'una Ràdio Municipal on fer anuncis, d'una plana web que millorada podria ser molt útil, i de nombrosos taulers d'anuncis repartits per tot el municipi que serien molt més útils si es trobassin en bones condicions de manteniment.

Es cert que hi ha anuncis oficials que obligatòriamet s'han de publicar a la premsa, pero son una petita part del volum global de despesa en concepte de publicitat. La majoria de la publicitat de l'ajuntament son anuncis que es podrien fer pels mitjans que hem indicat, i sovint la propaganda no té altra objectiu que fer sortir "la foto" del polític de torn (per la Patrona, per La Fira, per Sant antoni, etc...)

Per mostra només indicar que l'any 2008 l'ajuntament es gastà 97.762,73E en propaganda, d'aquests només el 25%, 24.989,31E corresponen a anuncis i convocatòries de caràcter oficial. Les dades del 2009 no les tenim completes, pero anava pel mateix camí. Mentres esgasten aquesta doblerada en anuncis Ràdio Pollença fa llàstima de veure les precaries condicions en que es troba, la plana web està molt atrassada respecte a altres pobles i els taulons d'anuncis cauen a trossos.

Aquí hi ha el text de la moció que presentam al Ple del proper dia 28 de gener:

 

PARTIT SOCIALISTA DE MALLORCA – ENTESA NACIONALISTA

Grup Municipal a l’Ajuntament de Pollença


El Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista de Pollença, presenta a consideració del Ple la següent Moció, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix.

 

RACIONALITZACIÓ DE LA DESPESA EN PUBLICITAT DE L’AJUNTAMENT

 

Exposició de motius

Tenint en compte l’actual situació de dificultats econòmiques per la que passa l’Ajuntament i la necessitat de reduir i racionalitzar les despeses, presentem aquesta moció per reduir les que fan referència a publicitat de les diferents àrees de l’Ajuntament.

A aquests efectes s’han de tenir en compte les dades dels darrers anys, on al 2008 l’ajuntament sumà una despesa de 97.762,73E en publicitat, dels quals tan sols el 25%, 24.989,31E corresponen a anuncis i convocatòries de caràcter oficial.

També s’ha de considerar que fins ara les despeses en publicitat es carreguen a partides amb diferent denominació segons les àrees, partides de vegades no específicament destinades a publicitat, fet que dificulta el control sobre les mateixes.

Finalment hem de tenir en compte que l’Ajuntament disposa de mitjans de comunicació molt més econòmics per fer publicitat, que també tenen una repercussió important en el poble, mitjans que s’haurien de potenciar, com son la Ràdio Municipal, la plana web i els taulons d’anuncis.

 

Es demana l’adopció del següent acord

Que en els capítols del pressupost de les diferents àrees de l’Ajuntament s’habilitin les partides que es destinaran única i exclusivament a la despesa en publicitat, sense que es pugui efectuar despesa per aquest concepte amb càrrec a altres partides.

Que es redueixi la publicitat de pagament que es contracta amb mitjans de premsa escrita i ràdio, limitant-se a anuncis oficials d’inserció obligatòria, als esdeveniments que suposin pagament d’entrada que pugui finançar la publicitat (Festival de Pollença, concerts o similars) o a esdeveniments que precisin una promoció a l’exterior del municipi (mitja marató, promoció turística, esdeveniments culturals amb projecció fora de Pollença, etc.).

Destinar l’estalvi a potenciar amb inversions els mitjans de comunicació dependents de l’Ajuntament: Ràdio Pollença i plana web, així com millorar els taulers d’anuncis del municipi.

Destinar la resta de l’estalvi a finalitats socials, tan necessàries en aquests moments de dificultats per a molts de ciutadans.

Comentaris

 

Informació

JRV | 31/01/2010, 21:58

Amb tanta moguda anti-tren, del que els propietaris de les benzineres, taxistes, etc. no en son aliens, una bona informació sobre el tren, a Artà, o on sigui , es convenient.
Toni, si tu mateix dius que els turistes si interessen, tal volta acostumats com estan als seus paisos amb el tren, es que el tren pot ajudar als visitants en els seus desplaçaments. Llastima que no pugui arribar al Port de Pollença, perque ja ni ha pocs que agafin el taxi des de o cap a l'Aeroport.

 

Propaganda

PSM Pollença | 22/01/2010, 17:09

Tren sí, tren no. Nosaltres estam pel tren sí, si es fa bé, pero en qualsevol cas aquest no és el tema que parlam ara. Parlam del que es gasta l'Ajuntament de Pollença en propaganda, i sense cap dubte pensam que és excessiu.

 

Propaganda enganyosa

Toni | 22/01/2010, 11:22

A Artà la Conselleria de mobilitat regida pel PSM va posar marquesines amb propaganda del tren d'Artà. Això va crear confusió als turistes que pensaven que aquest tren ja estava en funcionament.
La única intenció de la Conselleria del PSM amb aquesta despesa de publicitat era fer propaganda d'un tren que no és aigua clara, perquè una bona xarxa d'autobusos seria molt més eficient.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb