"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple de Gener: L'improvització del Pla E i, amb dos anys de retard, una nova neteja viària.

psm-pollenca | 29 Gener, 2010 15:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir es celebrà el Ple. La conclusió: L’Equip de Govern va més perdut que un pop en un garatge i s’aferren a l’emblanquinat perquè no es noti el naufragi en el que estan embarcats.

Per part nostra en alegram que s’aprovas la celebració oficial dels 50 anys de Festival de Pollença i que quedes aprovat que la Fundació del festival haurà d’estar operativa per organitzar-lo. Modificàrem la nostra moció per donar-li un sentit més ampli i que cap grup es manifestes contrari.

I- PART RESOLUTIVA 

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 23 de novembre de 2009

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 1 de desembre de 2009

3.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 16 de desembre de 2009

4.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la racionalització de la despesa en publicitat de l'Ajuntament de Pollença.

Explicarem la necessitat de que l’Ajuntament treballi en reduir la despesa en aquest concepte, sobretot evitant malbaratar doblers públics en fer propaganda de tal o qual regidor. Per part de l’Equip de govern tot varen esser excuses per votar en contra i uns arguments per part del Batle que consideram molt greus: després del descontrol econòmic que s’ha evidenciat especialment el l’Àrea de Serveis, i les despeses fora de pressupost d’algunes àrees, ara resulta que UM dona la culpa del dèficit de l’ajuntament al PSM. Si no fos perquè fa temps que han perdut la credibilitat hi hauria per indignar-se. De tota manera exposarem dades (no manipulacions) per demostrar les fal·làcies de l’Equip de Govern.

Vots a Favor: PSM, A, PP-UMP          Vots en contra: UM-UNPI-PSOE

5. - Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l'exempcíó de pagament del cànon digital.

Amb la compra de CD i elements de gravació es paga el "canon digital". Es tracta que l'ajuntament no el pagui ja que hi ha sentencies judicials en aquest sentit. Exposàrem que l’entitat que es beneficia, la SGAE, té una naturalesa monopolística i centralitzada a Madrid que reparteix aquests beneficis com li plau, fent inversions especulatives molt importants i repercutint damunt els artistes una petita part del que ingressa, per tant si l’Ajuntament pot, que pot, no pagar aquest cànon ens sembla molt bé que no ho faci.

Vots a Favor: PSM, A, PP-UMP, UM-UNPI,PSOE. Unanimitat

 

6- Aprovació, si procedeix, de les inversions a sol-licitar en el Fons estatal i per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

És el llistat de projectes que l'Equip de Govern proposa que s'executin amb els fons del nou Pla E. El consens amb l'oposició (al manco amb nosaltres) ha estat mínim, i la participació ciutadana, nul·la. Des de l'octubre ja sabien el termini per presentar projectes i ara van, com sempre, a la correguda i sense els projectes redactats. Del nostre llistat de propostes només faran la instal·lació de plaques solars i la compra de cadires pel Festival que proposàrem a la Comissió Informativa conjuntament amb el PP. Exposàrem el despropòsit que suposa fer una inversió a mitges a la Plaça Miquel Capllonch, quan el que necessita és una millora integral, començant per les infrastructures de clavegueram i aigua. Cal recordar que la famosa reforma “de les pedres” que es volia fer fa uns 10 anys finalment no es va executar precisament perquè no i havia doblers per arreglar les infraestructures i que una simple rentada de cara seria tudar els doblers. Volem una plaça millor, però no només intervencions cosmètiques. La inversió a Sant Vicenç, posar contenidors soterrats, escassa i probablement no la més necessària.

Vots a Favor: UM-UNPI, PSOE     Abstencions: PSM, A, PP-UMP

7 - Aprovació, si procedeix, de l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viària en règim de concessió i disposició de l'obertura del procediment d'adjudicació.

La neteja viària ara es fa per part d'una empresa sense contracte, i el que és pitjor, sense control ni garanties. Es va presentar un plec de condicions tècniques que suposa una passa molt important per millorar aquesta situació. Arriba molt tard, ja que fa dos anys que l’empresa que actualment fa el servei ho fa sense contracte en vigor. El valoram positivament però ens abstinguérem pensant en presentar al·legacions de millora.

Vots a favor:UM-UNPI, PSOE, PP    Abstencions: PSM, A.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a "compartir cotxe".

A la seva plana web expliquen la moció: "Són molts  els ciutadans de Pollença que coincideixen en itineraris i horaris laborals similars, i el que demanam és estimular la voluntat de compartir l'ús del vehicle privat, mitjançant una campanya informativa municipal  i subscribir-se a la xarxa digital www.compartir.org de municipis, empreses i organismes que fomenten el servei de compartir cotxe."

Actualment la Conselleria de Mobilitat ha fet un esforç molt important en potenciar el transport públic, amb baixades de tarifes als autobusos que passen per Pollença. Aquesta política contrasta amb la política d’autopistes de PP I UM la passada legislatura, afavoridora només del transport privat. Donàrem suport a la moció ja que sempre hi haurà qui prefereixi el transport privat,  si pot ser compartint cotxe, millor.

Vots a favor: Unanimitat

9.- Aprovació, si procedeix, del Pla Operatiu de Serveis Socials per l'any 2010.

Un pla que desconeixem, ja que a la Comissió Informativa no hi era la regidora, na Fca. Ramon, per explicar-lo o mostrar-lo.

Les explicacions de la regidora al ple foren molt poc aclaridores i el pla el ens varen entregar deprés de votar aquesta moció. Ens costa mot aprovar una cosa que no ens han explicat, però tampoc varem voler posar traves a l’acció dels serveis socials.

Vots a favor: UM-UNPI, PSOE   Abstencions: PSM, A, PP-UMP.

10.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la declaració de l'any 2011 com Any Philip Newman.

L'any que ve se celebrarà la 50 edició del Festival de Pollença. Amb motiu d'aquest aniversari pensam que s'han de fer tot un seguit d'activitats durant tot l'any i que vagin més enllà de l'àmbit musical. En aquest sentit proposam declarar el 2011 com a any "Philip Newman". Aqui la moció.

Després d’escoltar a la resta de grups varem veure que estàvem d’acord en el bàsic, tot i que lamajoria trobaven que donar el nom de Philip Newman a l’any era cenrar-ho massa en la seva figura. Tot i que discrepam d’aquesta visió, proposàrem canviar la denominació de l’any com a “FESTIVAL DE POLLENÇA, 50 ANYS”. Tanmateix allò important es el que s’explica a la resta de les propostes de la moció, extendre la celebració més enllà dels mesos del Festival, i fer participar a altres institucions, i, sobretot,  funcionar ja amb la FUNDACIÓ DEL FESTIVAL per regularitzar la situació legal del mateix.

Vots a Favor: PSM I PP,     Abstecions: A, UM-UNPI, PSOE

11.- Propostes/Mocions d'urgència

"A" presentà dues mocions, tal i com expliquen el seu blog:

Hem presentat dues mocions d'urgència.

- La primera  demanar a la Unió Europea i a l'Estat Espanyol, la retirada immediata de les tropes d'Afganistan i la reinversió de les despeses militars utilitzades en Afganistan en polítiques socials i d'ajuda als països empobrits. (...)

- La segona  és una moció demanant la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat, i res d'ajuda militaritzada (...)

No es discutiren perque no s’aprovà la urgència, a la de Haití hi votàrem a favor ja que la situació que viu aquest pais és realment d’urgència; a més es tracta d’una moció que el nostre company d’Inca, Andreu Caballero, també ha presentat.

L'Equip de Govern pensa presentar-ne una a la que segons com es presenti ens hi sumarem, per demanar que a Pollença hi hagi guàrdies de farmàcia nocturnes.En això s'ha de dir que el govern municipal d la passada legislatura (PP-UM) va acordar amb els farmacèutics que les guardies es de Pollença es podrien fer a una farmàcia d'Alcúdi. Sembla que ara que ho duen a la pràctica, UM ha recapacitat.

No la presentaren per informar-se millor.

 

II - PART DE CONTROL i SEGUIMENT

 

1.- Informació de Batlia

2. - Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

En un altre article els explicarem.

Comentaris

 

Illetes

Tomeu Cifre | 01/02/2010, 09:35

Per sort mai s'ha arribat a consumar el desastre de planejament de pricipis dels 90. Esperem que sigui a fi de bé.
dBalears
70 anys per dibuixar un poble.
Concedeixen les tres primeres llicències per reformar les illetes de la plaça de Pollença on, des de 1936, no es podia fer obra.
(h)ttp://dbalears.cat/actualitat/Balears/70-anys-per-dibuixar-un-poble.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb