"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Operació "Voltor": Antoni Oliver detingut

psm-pollenca | 03 Febrer, 2010 15:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 Antoni Oliver, al centre, en la substitució de l'ex-batle d'Alcudia, Miquel Ferrer (Foto: Diario de Mallorca)

Avui dematí ha saltat la notícia als mitjans digitals: la policia havia entrat dins la seu de l'INESTUR a realitzar un escorcoll. En principi no es sabia si era per possibles irregularitats comeses en l'anterior legislatura o en aquesta. S'ha de recordar que en aquesta legislatura l'INESTUR, depenent de la Conselleria de Turisme, ha tingut com a director-gerent a Antoni Oliver, pollencí membre de UM, Regidor de Cultura fins al 2007 i número 6 de la llista de UM a les passades eleccions locals.

Més tard es confirmava que les irregularitats investigades eren d'aquesta legislatura i que Antoni Oliver havia estat detingut. En recents informacions sembla que també ha estat escorcollat un local del Port de Pollença i dues persones més, fins ara desconegudes, també han estat detingudes.

Toni Oliver forma part de l'anomenat grup "Nord" d'UM, juntament amb el batle Joan Cerdà, l'actual Conseller de Turisme Miquel Ferrer o l'actual president d'UM, Josep Melià, en qui el partit ha dipositat la confiànça per regenerar el partit, precissament posat en questió pel gran nombre d'imputats en causes de corrupció, fins a uns nivells tan sols comparables amb els imputats que hostenta el PP. Veurem com afronta el nou president la detenció del seu company de corrent ideològica.

Tot i la cautela que imposa que l'afer estigui sota secret de sumari, hem de recordar que des que el PSM fou destituit de l'Àrea de Cultura i la regiduria assumida pel propi batle, el Sr. Oliver havia estat exercint certes funcions pròpies d'un regidor "a l'hombra"(questions rel·lacionades amb el Festival de Pollença, amb l'Auditori Multifuncional, amb l'exposició estival a l'Esglèsia del Roser...). Es per això que hem de reiterar la nostra petició efectuada el passat mes de desembre en el sentit que el batle anomeni un Regidor de Cultura de manera oficial, per tal d'esvair dubtes sobre qui és la persona que està gestionant tots aquests assumptes, més ara tenint en compte la situació judicial del Sr. Oliver.

Lamentar, finalment, que un altre pollencí es vegi implcat en casos de pressumpta corrupció, ja que no és el primer que ha sortit a la llum aquests darrers mesos, però donant suport igualment a les accions que du a terme la Fiscalia, tan necessàries per eliminar aquesta lacra de la nostra societat.

Recull d'enllaços rel·lacionats:

El Dia-El Mundo

Mallorca Confidencial

Mallorcadiario.com

Diario de Mallorca

Ultima Hora

Tribuna Mallorca

bBalears

Comentaris

 

Pactes enverinats

Tomeu Cifre | 05/02/2010, 09:25

No sé a quin contracte laboral et refereixes, ja ens ho explicaras, Toni. Quan es diuen les coses, s'han d'explicar. S'ha dit moltes vegades el contrari per part d'algun altre partit, pero "amor" a la cadira no en teniem gens, si no no l'haguessim arriscada amb la nostra postura respecte a l'aparcament de La Gola, als projectes del Pla E, a la peatonalització o respecte del Camins Públics.
Entenc, Pepe, que no estiguis d'acord amb les desicions que va prendre el PSM, per qualque cosa ets el líder d'un altre partit. Ara ja no crec que tingui massa sentit tornar a debatre coses del passat que només afecten a la política de partits i que no interessen gaire als ciutadans.
He de reconèixer, això sí, que pactar amb UM aquesta legislatura ha estat una enorme decepció.No ens imaginavem fins a quin punt imposarien els seus criteris i pretendrien que els fessim de comparsa. Tampoc ens imaginavem la postura servil del PSOE respecte d'UM, en un govern 5regidorsUM+5regidors d'esquerres pensavem que les desicions estarien més equilibrades, no ha estat així. La UM que ens hem trobat aquesta legislatura ha estat molt diferent a la del 1999-2003, amb en Joan endiosat i en Martí omnipotent.
En qualsevol cas no hem volgut fer el paper de xotets de corda.

 

bloc

toni | 04/02/2010, 21:38

A niverll local primava un pacte i un contracte laboral. Que se vos veu el plumero!

 

Re: Operació "Voltor": Antoni Oliver detingut

Pepe | 04/02/2010, 17:46

A nivell local no vareu ni tan sols parlar del tema, i crec que vareu cometre una gran errada que vareu continuar amb l'entrada a l'equip de govern i amb la candidatura d'Unitat.

 

Senador

Tomeu Cifre | 04/02/2010, 17:12

A mi no me sap greu que continui en Pere, que trob que ho ha fet bé.
Jo també trob una llàstima el projecte de Bloc com un nou partit o una federació no hagi anat envant, pero a Pollença sempre forem excèptics de la voluntat d'ERC i de EU d'anar més enllà d'una simple coalició.
Estic parlant a nivell autonòmic, a nivell local ja s'ha discutit molt aquest tema i hi entren altres factors.

 

Re: Operació "Voltor": Antoni Oliver detingut

Pepe | 04/02/2010, 16:31

Doncs per mi no és una pena, pens que en Pere Sampol (si ens oblidant del tema d'encapçalar la candidatura d'Unitat)ha fet una gran feina com Senador

 

Re: Operació "Voltor": Antoni Oliver detingut

Informació sobre el senador | 04/02/2010, 16:20

Hola Tomeu Cifre.

S'hauria de matisar una mica la informació que has plasmat anteriorment.

En primer lloc, la decisió de qui ha de ser el nou senador (o senadora) correspon a Alternativa EU-EV. Per tant, els Verds no poden imposar només a una persona i si no és acceptada fer el que han fet. Segon, tant als Verds com al PSM els convé deixar fora de tot a EU des del moment en que han decidit anar junts a les eleccions. Tercer, Marilena Tugores ve de les files d'EU i és normal que després de renegar d'ells ara no la vulguin. El ressentiment és humà.

Com deia, EU ha vetat a la senyora Tugores igual que Alternativa EU-EV es va dissoldre per problemes en qüestions de vetar gent, per part d'uns i dels altres. Així que EV tampoc tenen legitimitat moral com per decidir per ells sols el que hauria de ser una decisió de la morta Alternativa EU-EV.

La bona feina del senador Sampol no lleva que no s'hagin de complir els pactes. Cosa que ja li va molt bé al PSM en el camí electoral i molt malament a EU per la seva invisibilitat.

En fi, és una llàstima la guerra partidista d'un projecte com el Bloc, que va il·lusionar a tanta gent, tot i que als pollencins del PSM no vos fes molta gràcia.

 

Senador

Tomeu Cifre | 04/02/2010, 15:44

Una llàstima que EU es dediqui a vetar a gent, ànims a Pere Sampol en la seva tasca:
Miquel Àngel Llauger ha explicat que, en compliment dels acords del BLOC i del Pacte, Marilena Tugores (Els Verds) s'havia d'incorporar aquests dies com a senadora del partit ecologista després de la renúncia de Sampol. Ara bé, Els Verds constaten que no hi ha acord en el si del BLOC per Mallorca sobre el nomenament de Tugores, ja que EUIB s'hi ha oposat, per la qual cosa han acordat amb el PSM-EN la continuïtat de Sampol.

 

Europa Press

Informador | 03/02/2010, 18:33

CORRUPCIÓN | Operación Voltor
Los dos detenidos son el propietario y una empleada de viajes Pollença

Europa Press | Palma
Actualizado miércoles 03/02/2010 19:18 horas

Los otros dos detenidos en la Operación Voltor, que investiga un posible caso de corrupción en el Inestur, son el propietario de la Agencia de Viajes Pollença Balear y ex-presidente del Grupo de Agencias de Viajes Agrupadas, Mateu Mairata, así como una empleada de este establecimiento.

Así lo han confirmado fuentes policiales, que señalaron que estos dos arrestados ya se encuentran en los calabozos de la Policía Nacional de Palma, donde también se halla el director general de Calidad Ambiental de la Conselleria de Medio Ambiente y ex-gerente del Inestur, Antoni Oliver, quienes en las próximas horas serán interrogados por los fiscales Anticorrupción.

El arresto de Mairata y de una de sus empleadas se produjo tras el registro de la agencia de viajes, ubicada en Pollença, por parte de la policía judicial.

Dentro de la 'Operación Voltor' se están llevando a cabo también registros desde primera hora de la mañana en la sede del Instituto de Estrategia Turística de Baleares (Inestur), que todavía continúan a esta hora. La investigación se ha iniciado por orden del juzgado de instrucción número 10 de Palma y en los registros han estados presentes durante todo el día los fiscales anticorrupción, Pedro Horrach y Miguel Ángel Subirán.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb