"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Memòria Històrica a Pollença

psm-pollenca | 15 Febrer, 2010 09:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Hem presentat una moció per tal que l'Ajuntament assumeixi la recuperació de la memòria històrica al nostre municipi.

Durant els darrers anys s'han vingut realitzant activitats entorn del mes d'abril, primer organitzades per un grup de partits d'esquerres (entre ells el PSM), també l'Associació ICP ha realitzat actes els darrers anys, i els dos darrers s'han promogut activitats des de l'Àrea de Cultura.

Després de la sortida del PSM de l'Equip de Govern ens preocupa que l'Ajuntament s'en desentengui de la recuperació de la Memòria Històrica. Aquest ésun assumpte que no hauria de tenir color polític, ja que al cap i a la fi els valors republicans, per democràtics, haurien d'esser compartits per tots els partits polítics demòcrates. A pobles governats pel centre-dreta també s'han fet actes entorn la recuperació de la memòria Històrica, com a Manacor amb a participació del PP, o a Alcúdia, governat per UM.

És lloable que la societat civil s'hagi mobilitzat per la defensa dela Memòria Històrica, omplint aquestes associacions el buit que deixaven les administracions. Però les mateixes associacions, com Memòria Històrica de Mallorca, s'han manifestat repetidament per que siguin les administracions les que facin seves aquestes reivindicacions, ja que és la millor manera de reparar els agravis del passat.

Per això, perque l'Ajuntament es comprometi amb la Recuperació del la Memòria Històrica presentam la seguent moció:El Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista de Pollença, presenta a consideració del Ple la següent Moció, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix.

RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA A POLLENÇA

 

Exposició de motius

Els darrers dos anys aquest Ajuntament, seguint l’exemple d’altres iniciatives similars a altres pobles de Mallorca (Alcúdia mateix), ha vingut celebrant durant mes d’abril actes i activitats destinades a la recuperació de la Memòria Històrica. Aquests han anat dirigits en el sentit de recordar i fer justícia amb tots aquells que defensaren els valors democràtics, així com recordar a les noves generacions el fets que suposaren la fi de la Segona República, la Guerra Civil i la posterior repressió promoguda pel règim franquista.

Aquests propòsits són concordants amb l’esperit de la Llei 52/2007 de la Memòria Històrica, tal i com desenvolupa la seva exposició de motius:

“(...) La  Llei vol contribuir a tancar ferides encara obertes i a donar satisfacció als ciutadans que van sofrir, directament o en la persona de les seves familiars, les conseqüències de la tragèdia de la Guerra Civil o de la repressió de la Dictadura.

(...) És l'hora, així, que la nostra democràcia i les generacions vives que avui gaudeixen d'ella honrin i recuperin per a sempre a tots els quals directament van patir les injustícies i greuges produïts, per uns o altres motius polítics o ideològics o de creences religioses, en aquells dolorosos períodes de la nostra història.”

 

Es demana l’adopció del següents acords

 1.    Organitzar anualment un cicle d’actes per tal de recordar els valors democràtics de la Segona República, evitar que els tràgics successos de la Guerra Civil caiguin en l’oblit i reparar la memòria dels qui sofriren persecució, foren assassinats o patiren la repressió del la Dictadura Franquista.

2.    Convidar a participar al actes a les Associacions que treballen en aquest àmbit, com és ara l’Associació per la Recuperació Històrica de Mallorca.

3.    Complir i instar a la resta d’administracions a fer complir les determinacions de la llei 52/2007 de la Memòria Històrica en l’àmbit de les seves competències, especialment en l’eliminació dels símbols feixistes que encara quedin al nostre terme (com per exemple l’exaltació als pilots de la Legió Còndor que encara perdura dins la Base Militar del Port de Pollença).

 

 Enllaç a la plana de l'ARMHM

Noticia rel·lacionada dBalears:"Defensa fa 14 mesos que té ordre de retirar els símbols franquistes".

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb