"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

No més ciment al Calvari

psm-pollenca | 02 Març, 2010 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 Les zones verdes donen el seu caràcter al Calvari

La setmana passada va transcendir als mitjans de comunicació que l'Ajuntament haurà de pagar 1.560.000 € en concepte d'expropiacions pel diferents zones verdes del municipi. La historia es remunta al 1991, quan es va aprovar el vigent Pla General de Pollença. Llavors es planejaren una sèrie de parcel·les que havien de quedar com a zones verdes. Els drets edificatoris que perdrien els propietaris s'haurien d'indemnitzar amb els doblers que l'Ajuntament obtindria del desenvolupament d'urbanitzacions a altres llocs del municipi.  Passaren els any i el Pla General no es va desenvoluparen moltes de les seves urbanitzacions, per sort per Pollença. Per aquest motiu mateix l'Ajuntament no va procedir a expropiar els solars que havien de quedar com a zones verdes. Com que passava el temps i els propietaris d'aquests solars ni cobraven les indemnitzacions ni podien construir res als solars, dugueren l'Ajuntament als tribunals i han guanyat els plets, obligant a l'Ajuntament a expropiar amb els imports que els tribunals han fixat. Al cap i a la fi es tracta d'una tremenda mostra de inoperància municipal i falta de previsió (el Batle fa nou anys que es el regidor d'urbanisme).

Zones verdes de la zona del CalvariDavant aquesta situació el Batle ha proposat que les indemnitzacions es puguin pagar arribant a acords urbanístics amb els propietaris, per tal que es pugui edificar en part d'aquests solars i es cedeixi gratuïtament la resta del solar.

Aquesta solució es especialment inacceptable en el cas de les zones verdes del Calvari. El Pla General del 1991 va permetre edificar en la muntanya del Calvari, fins al punt de desfigurar la imatge d'aquesta muntanya que caracteritza Pollença. Durant anys els solars del Calvari no eren interessants per la dificultat per construir-hi, però l’especulació dels darrers anys ha acabat suposant l’edificació dels solars amb habitatges que han emmascarat totalment la visió de l'escalonada. Nomes faltaria que l'alta cara de la moneda del Pla de 91, la part positiva de les zones verdes, la modifiquéssim per permetre encara mes cases al Calvari.

 

En altres zones en podem parlar, però el Calvari necessita, apart de l'escala, molts arbres, no més casetes. Els pollencins no som culpables de la mala gestió de l'Ajuntament i no volem perdre encara mes el caràcter d'aquest lloc singular de Pollença.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb