"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

POLLENÇA HA DE CONTINUAR COMPROMESA EN LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

psm-pollenca | 03 Març, 2010 17:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al Ple del passat 26 de febrer es va aprovar la moció del PSM demanant a l’Ajuntament implicació en l’organització d’activitats i actes destinats a la Recuperació de la Memòria Històrica a Pollença.

Els darrers anys s’han vingut realitzant actes convocats primer un grup de partits progressistes (PSM, PSOE, ERC i A-EU-EV) i més endavant per l’associació ICP. Durant la gestió del PSM al capdavant de l’Àrea de Cultura també s’organitzaren activitats per part de l’Ajuntament. Ara que ja no estam dins el govern municipal ens preocupava que l’Ajuntament es desentengués de la Memòria Històrica i per això presentàrem la moció, que s’amplià en el debat de la comissió informativa incorporant les suggeriments d’A-EU-EV per convidar a participar ,apart de l’Ass. per la Memòria de Mallorca, a Iniciativa Ciutadana per Pollença.

El fet que anualment l’Ajuntament organitzi algun acte commemoratiu o didàctic en aquesta matèria ve a donar resposta a les demandes de les associacions que treballen en la recuperació de la Memòria, en el sentit d’implicar a les administracions públiques, transcendint així la participació dels partits polítics. D’aquesta manera la reparació de les injustícies comeses precisament per les administracions durant la Guerra Civil i el Franquisme queden més justament reparades.

La moció s’aprovà amb els únics vots a favor del PSM i l’abstenció de la resta de grups (UM-UNPI, PP-UMP, A-EU-EV i PSOE). Ens sorprèn i ens preocupa que l’Equip de Govern, que ha de dur a la pràctica aquesta moció, s’hagi desentès de la qüestió. També lamentam que els partits progressistes amb representació a l’Ajuntament, que en anteriors ocasions havien col·laborat en els actes, ara no hagin volgut implicar a l’Ajuntament i als seus regidors com a representants del poble, en la Recuperació de la Memòria Històrica. Ho lamentam però sabem que al final a força d’insistir en aquest assumpte els resultats surten, com ja varem haver de fer anys enrere quan el nostre grup proposà la col·locació del monòlit als represaliats de la Plaça del Seglars i que finalment es dugué endavant.

Si l’Ajuntament compleix amb la moció, Pollença continuarà formant part del nombrosos pobles que arreu del Països Catalans, de diferents colors polítics, que ja s’han implicat en la Recuperació de la Memòria Històrica.

 

 

Arenys de Mar                                    Alaró

  

Hospitalet del LL.                                Palma

  

Tàrrega                                    Terrassa

  

Alcúdia                           Pollença 2009

Comentaris

 

Re: POLLENÇA HA DE CONTINUAR COMPROMESA EN LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

ICP | 07/03/2010, 13:55

iniciativa.balearweb.net/post/83988

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb